1. 4. 2013 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ve dvou rozdílných zápasech vykročily do Superfinále

 



Ženy Vítkovic nastupovaly na hřiště až po svých sledovanějších kolezích z klubu, ale na rozdíl od nich mohly dvakrát po závěrečném hvizdu zvednout ruce nad hlavu a s úsměvem opakovat své vítězné rituály. Ve dvou rozdílných zápasech semifinále totiž své soupeřky z Chodova porazily (5:1 a 7:6p) a udělaly první dva kroky vstříc duelu o titul ve pražské O2 areně.

Nedělní utkání florbalového fanouška příliš nenadchlo, natož pak přítomný chodovácký fanklub. Nicméně vítkovická Veronika Enenkelová nesouhlasila s tím, že její tým v utkání vítězství spíš „utrpěl“. „Myslím, že jsme až na 2. třetinu plnily pokyny trenérů a zaslouženě vyhrály,“ vyložila mladá útočnice, která se přesunula do první formace k Denise Ferenčíkové s Andreou Pastuškovou.

To Pražanky byly po nedělní prohře 1:5 pořádně naštvané a kouč Ondřej Neuman sliboval výrazné změny. Nějakou důraznou promluvu ale týmu nepřipravil. „Spíš si myslím, že si to každý musel vyřešit v hlavě, my to po skupinkách řešily ve vířivce. Myslím, že každý viděl, že takhle to v play off nejde,“ uznala útočnice Jana Vojáčková, která byla dohromady u 4 ze 7 vstřelených chodovských gólů v úvodních dvou duelech.

A zvlášť v tom druhém byla hodně vidět. Její tým 3x vedl a když Vítkovice otočily 38 vteřin před koncem úvodní části skóre na 4:3, reprezentační útočnice našla 16 sekund po startu prostřední třetiny rychlou odpověď.

Hostujícím hráčkám se povedlo vyrovnat ještě 2x: Vojáčková nejprve nabila k hattricku Žůrkové, na 6:6 se trefila sama, ovšem v prodloužení měly v napínavém zápase zásluhou Zuzany Halfarové poslední slovo Vítkovice. A odměnily tak výborné fanoušky, jichž se v pondělí sešlo přesně tolik, kolik na obou zápasech Herbadentu s Bohemians (210) dohromady. V neděli napočítali pořadatelé dokonce ještě o 3 diváky víc.

Především ve druhém utkání Chodov zlobila nedisciplinovanost. „Což je špatně, zvlášť, když hrajeme celý zápas na dvě lajny. Nemůžete dostřídávat tak, jak by tým chtěl a je to hodně náročné. V pondělí nás navíc rozhodily výroky rozhodčích. Nicméně, pravda je, že oslabení jsme odehrály špatně a je na čem pracovat,“ nevymlouvala se dlouholetá opora Bohemians, jež nyní hájí barvy TJ JM.

Utkání poznamenala ještě jedna změna: na nepopulární a obávaný povrch na Dubině položili organizátoři tarkett. „Jsme za to rády, že tady tarkett byl, avšak dvakrát jsme prohrály, takže je to prakticky jedno,“ hořce konstatovala Vojáčková.

Vítkovice přišly o svou specifické plus. „Nikdo, kromě nás, nemá rád zápasy na mechu,“ usmála se Enenkelová. „Na tarkettu se hrálo dobře, ale už to nebyla taková výhoda, jinak jsme na Dubině zvyklé a pořád je naše,“ uzavřela hodnocení hrací plochy.

Oba týmy mají před pražskými pokračováním série jiné cíle. „Prostě musíme přijet do Prahy a urvat to, dvakrát vyhrát,“ burcovala Enenkelová.

Chodov ale slibuje být zdatnějším protivníkem než v Ostravě. „Je třeba zlepšit práci v předbrankovém prostoru a také kvalitně střílet, konstruktivně si vytvářet pozice, ne jen to zbrkle nahazovat na bránu,“ hledala Jana Vojáčková cesty, kterak by její celek měl zlepšit svou hru.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*