15. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Víkend ve znamení derby. A do Otrokovic přijede vicemistr

 



Představení loňského finalisty z Ostravy na hřišti nováčka v Otrokovicích. Dvě pražská derby, bohužel načasovaná tak, že proběhnou současně. A také souboj o důležité body mezi Libercem a brněnskými Buldoky. To vše nabízí víkendový program 5. kola Fortuna extraligy. Už ve čtvrtek předehráli své utkání před televizními kamerami hráči Vítkovic s Havířovem.

Sobota:

Sokol Pardubice – Billy Boy Mladá Boleslav (18.00, SH Dašická)

Mladá Boleslav se potácí na sestupových příčkách a tak Středočechům nezbývá nic jiného než v duelu s outsiderem bodovat. Nyní už se mohou soustředit výhradně na ligovou soutěž. Je pravděpodobné, že se proti svým bývalým spoluhráčům postaví do branky gólman Jan Pipek. Pardubice ale v minulém kole překvapily v Brně a navázat na vítězství budou moci v nové hale.

Neděle:

FBC Liberec – Bulldogs Brno (16.00, hala Dukly Liberec)

Brno od senzačního vítězství nad Tatranem upadlo do série proher a naposledy ztratilo i domácí zápas s outsiderem z Pardubic. Liberec má ze čtyř úvodních kol jen jediný bod. Nepříjemné série tak mají jen jedno řešení. Kdo chce vůbec pomýšlet na play off, musí nyní získat body. „Hraje se na gumě, tu máme rádi. Vyhrajeme,“ hlásí odhodlaně brněnský centr Ondřej Fabián. Pokud se jeho tip naplní, zůstane Liberec na chvostu. Severočeši ale věří, že se jim konečně podaří sebrat plný počet bodů. „Hrajeme dobře, týmově je to super, jen prostě v důležitých okamžicích nám chybí dát gól a zlomit soupeře,“ říká hlavní opora týmu Lukáš Nesměrák.

Tatran Střešovice – SSK Future (16.30, hala Tatranu Střešovice)

Tatran ukázal na Poháru mistrů svoji sílu. Návrat do domácí soutěže ale může být zrádný, své by o tom mohly vyprávět třeba Vítkovice, které právě loni se Střešovicemi utrpěly po návratu z evropské soutěže debakl. Jenže Tatran měl na aklimatizaci víc dnů. „Možná chvíli budeme v opojení, ale od středy se už určitě budeme stoprocentně soustředit na ligu. Nechceme dopustit to, co se stalo loni Vítkovicím,“ říkal po finále mladoboleslavského klání forvard Tom Ondrušek.

Panthers Otrokovice – FBC Ostrava (17.00, SH Na Štěrkovišti)

Nováček soutěže z Otrokovic ukázal, že nemá strach a po dvou vítězstvích navnadil domácí publikum. Na zápas s vicemistrem asi bude opět plno a duel bude prestižní především pro kouče Jana Holovku, který v Ostravě strávil několik let jako hráč i trenér. „Soupeř proti nám nemá co ztratit,“ ví i trenér FBC Miroslav Kozel. Remedicum bude postrádat nemocného Petra Krzyžanka.

Pedro Perez Chodov – FbŠ Bohemians (17.00, SH Jižní Město)

Méně tradiční pražské derby dvou týmů, které však letos hrají ve velké pohodě. Bohemians ukázali v duelech ve Vítkovicích i s Tatranem, že se nebojí ani velkých jmen. Tentokrát budou zelenobílí bránit ofenzivní sílu Matěje Jendrišáka a jeho komanda. Pokud by hosté získali na Jižním Městě body, byly by vůbec první v historii extraligy ve vzájemných zápasech. Chodov byl v dosavadních 12 zápasech stoprocentní.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*