26. 10. 2011 Superliga (31) KOMENTÁŘŮ

Patrik Dóža míří na Chodov. Bude moci nastoupit proti Tatranu?

 



Chodov stále shání posily k oživení kádru. Na hostování do konce sezony by měl z Tatranu Střešovice přijít bývalý juniorský reprezentant Patrik Dóža. Ve středu se má uzavřít jednání o jeho hostování. Je ale pravděpodobné, že mladý florbalista nebude moci nastoupit proti svému klubu: Tatran to uvádí jako jednu z podmínek.

Ve Střešovicích nemají z úmyslů mladého florbalisty a bývalého juniorského reprezentanta zrovna radost. „Mrzí mě to. Věnovali jsme mu úsilí i čas. To, že nehrál, nebylo tím, že bychom mu nedávali příležitost. Pomalu se dostával do hry a už to začal vracet na hřišti. Na začátku sezony nehrál hlavně kvůli zdravotním problémům. Jsem zklamaný, že nebyl trpělivý,“ říká trenér Střešovic Jan Zahalka.

„Nechtěl jsem, aby odcházel. Říkal, že je málo vytěžovaný a že na Chodově bude hrát víc. Nestačilo mu hrát druhou, nebo třetí lajnu, moc tomu nerozumím,“ dodává kouč Tatranu.

Kluby se nyní budou domlouvat na formě působení Patrika Dóžy na Chodově. Ve hře je hostování do konce sezony. „Ještě to není uzavřené. Není to otázka peněz, chceme mu vyhovět, ale nejsme úplně nadšeni z toho, že chce zvolit tuhle možnost,“ říká sportovní manažer Tatranu Petr Harapát.

Chodov a Tatran jsou v současnosti velkými konkurenty a patří mezi týmy, které mají ambice hrát superfinále. A pokud by se oba rivalové nakonec střetli v přímém boji o titul, Dóža by si vrchol sezony na hřišti neužil.

„Poprvé v historii Tatranu asi využijeme klauzuli, aby nehrál proti našemu týmu. Je to z principu. Odchod na Chodov prezentoval tak, že chce díky hostování dostat víc možností hrát. Je to hráč, který u nás nabral spoustu zkušeností a sázeli jsme na něj v budoucnosti,“ vysvětluje Harapát.

Na Chodově tuhle kličku přijali v klidu. „Tuhle podmínku nijak neřeším. Je to záležitost Patrika a Tatranu,“ říká prezident Chodova Michal Bauer. „Mezi kluby jsme dohodnuti, máme s Tatranem velmi dobré vztahy. Věřím, že se hostování zdárně uzavře. Máme dlouhodobě mimo tři hráče a tohle je jedna z variant, jak je nahradit. Byla to zejména Patrikova aktivita, on sám sehrál velkou roli,“ podotýká Bauer.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • napsal:

    Paddy držím palce ….

  • Fiiha napsal:

    Paddy si to uzije i bez zapasu s Tatranem. Je mlady a ma vse pred sebou. Pokud by Tatran pustil Paddyho bez obstrukci, mel by sanci si ho udrzet. Drzime mu palce.

    • David napsal:

      Tohle je presne chovani, ktere naprosto nesnasim! Zakazat hraci hrat proti byvalemu nebo materskemu tymu je neucta!

      Kdyz nekdo rekne: jdi, ale proti nam hrat nebudes, je to jako zachazeni s hadrem, a toho ze si hrace nevazi a je jim uplne u zadku jeho rust a vyvoj.

      A jeste nevim, jak Zahalka muze rict, ze mu nestacilo hrat druhou nebo treti lajnu. To je fakt frajer. Zapasy Tatranu sleduju a ve druhy jsem ho nevidel nikdy a ve treti mozna obcas.

      Vedeni Tatranu by se melo zamyslet, co je to za bandu…

      • Jan Zahalka napsal:

        Davide, já jsem do rozhovoru řekl, že mu nestačilo hrát třetí lajnu, pokud nehrál, bylo to ze zdravotních důvodů, neodtrénoval ani 50% tréninkových jednotek v posledním kalendářním roce.Pro Vás žadný frajer nejsem, protože Vás neznám a pokud mě chcete dávat do souvislosti s nějakou bandou, tak bych si s Vámi rád osobně promluvil, aspoň budu vědět, kdo mě uráží. Díky, Jan Zahalka

      • ... napsal:

        je to zbytečny sme psat něco špatnyho o tatranu…stejně ti to smažou :.)

  • OLEEEC napsal:

    je to stejně pěknej vylízanec

  • Matthew napsal:

    Dejve, podle mě nejde ze strany Tatranu o neúctu k hráči a jednání s ním jako s hadrem.
    Každý správný manager dělá co může, aby měl úspěch. Z hlediska klubu jako „organizace“ to vidím jako snahu zvýšit své šance na úspěch ve vzájemném souboji.
    Kdyby jim byl u zadku, tak ho nikam nemusí pustit, ale do vnitřních záležitostí nevidím.
    Jsem přesvědčen, že Tatran není poslední, kdo tuto „výhodu“ využije a myslím si, že není ani první, kdo ji kdy využil. Ale to je jen doměnka.

    A pane Zahálka. Pro mě jste frajer taky, za ty úspěchy s Tatranem. Jen doufám, že to v Tatranu není jak v minulosti v Bolce, kde tam vládli starší hráči a trenér byl pro veřejnost (kamarád říkal, že má kamaráda, který slyšel, že to tak v Bolce chodí/lo).

    • kamarádi napsal:

      můj kamarád zná toho tvého kamaráda a jednomu kamarádovi říkal, že ten tvůj kamarád se s tebou ani moc nekamarádí…

      nekecáš trochu?

    • Jan Zahalka napsal:

      Díky, tohle se čte už lépe. Samozřejmě že se snažím využívat zkušeností starších hráčů a především Von der Pahlena v otázkách taktiky, ale zodpovědnost za výsledky a fungování a vedení týmu je jen má. A to všichni hráči naprosto respektují. Ale to by spíše měli hodnotit hráči a ne já, zda to tak opravdu je.

  • Fiiha napsal:

    A pokud byste potrebovali cokoli vysvetlit, domluvte si schuzku s panem Zahalkou a on vam to vysvetli. Prosim neurazejte ho.

  • napsal:

    Já si jen myslím, že Paddy prostě pořádnou šanci nikdy nedostal …. Starší hráči jsou sice fajn, ale Ti nebudou hrát věčně a posedáváním na lavičce nikdo zkušeností nezíská. A Paddy to vydržel dle mého názoru už pěkně dlouho. A v reakci na pana Zahálku, cituji : „Nestačilo mu hrát druhou nebo třetí lajnu, moc tomu nerozumím“ … v druhé snad nikdy nebyl a že neodtrénoval? Zkuste vyhodit testy fyzické připravenosti na net a uvidíme, jak kdo na tom bude. Nic ve zlém, Paddyho prostě znám a stojím si za svým, že měl dostat více šancí.

    • johny napsal:

      Tady je jen otazka, jak moc si zahraje na Chodove? Myslim, ze muzstvo maji celkem naslapane.. pokud se tedy nerozhodli jit cestou ala Manchester City. Stejnak to vidim na tu treti a mozna obcas druhou lajnu..

      • David napsal:

        Skoda, ze se pletes… naslapane, hm… hlavne nerikejte, ze je to tym plny hvezd 🙂 to si pis, ze to bude druha lajna 🙂 je to tym plny dobrych hracu!!! ale neni to tym hvezd 🙂

        • FlorbalBazar.cz napsal:

          Podle mě nejvíce tlačí chodov bota v obraně. Další útočník je nevytrhne

          • Man napsal:

            Přesně tak, prosadit se v chodovském útoku je těžké, je tam hodně kvalitních hráčů, na dvě výborné útočné lajny bez problémů. V obraně to stále trochu skřípe, jsou tam dva výborní obránci, ale ta druhá lajna je pořád nestabilní. Divím se, proč Chodov stále posiluje spíše do útoku. A to se jim ještě nepodařil Natov a zatím ani Curney.

    • David napsal:

      To je ale pak florbal.cz. Ja defacto neco vycital panu Zahalkovi prave kvuli teto informaci „Nestačilo mu hrát druhou nebo třetí lajnu, moc tomu nerozumím“. (ktera tedy asi neni pravdiva, jelikoz pan Zahalka pise, ze tohle nerekl, tak to se pak tezko hodnoti objektivita informace.

      Jinak jsem nazoru, ze sanci mel dostat uz vice.

      Ale proste zakaz startu byvaleho hrace, kde to jsme? Bud z nej mate takovy strach, ze by vas spolecne s Chodovem sestrelil, ale pak nerozumim tomu, proc nehral v soucasnem Tatranu a nebo je v tom neco jineho… a uz prave proto, ze je v CR florbal stale cistym a ferovym sportem bez statisicovych platu si myslim, ze by se melo ocenit nadseni a chut pro hru! A ne davat nejake zakazy. Osobne bych se nevratil bych se do tymu, kde by mi zakazali hrat. Ale to je samozrejme pouze muj nazor.

      Na zaver bych pridal vyjadreni komentatora CT Bosaka, ktery komentoval pri vcerejsim utkani Sparty s Teplicemi zakaz nastupu spartanskeho fotbalisty Marese do utkani, protoze drive v Teplicich pusobil. „Je to ochuzeni pro divaky, pro media, je to nedustojne.“

      Vylozte si to kazdy, jak chcete.

      • Man napsal:

        Tak ten důvod nemůže být jiný než strach ze soupeře. Třeba se Dóža vypracuje hodně vysoko a Tatran by s ním pak měl velký problém. Nakonec stačí se podívat v které lajně v Tatranu hrál v současnosti suverénně nejlepší hráč extraligy Jendrišák 🙂 Florbalu to neprospívá, ale já v tomhle Tatranu rozumím.

        • David napsal:

          To je taky pravda, že mladí hráči, co odešli z Tatranu se vypracovali v jiných klubech, protože tam příležitost nedostávali…

  • Big boss napsal:

    Spis bych se pozastavil nad tim, jak se chodov podoba systemu co preferoval pred nekolika lety future. Ti pouze nabirali co nejlepsi hrace a jak dopadli… Tym nedelaji hvezdy! O Lukasi Prochazkovi jsem mel hodne dobre mineni, ale to co udelal za posledni 3-4 mesice neni dobre. Ano privest jednoho dva hrace, ale ne koupit hrace z kazdeho tymu extraligy… Je to absurdni !!! Chodov chce hrat finale, ale tim ze privede kvalitni hrace se to samo neudela 😉

    • Man napsal:

      No od Future se to liší. Future natahával hráče primárně do mládeže, do mužů prakticky vůbec. Akorát pak ty hráče většinou ani do mužů nedotáhli a tak se mohli pyšnit max juniorskym titulem. Chodov je tahá zásadně do mužů (byť zrovna Dóža je věkově junior), i věřím, že Procházka s nimi dokáže pracovat a letos nebo příští rok udělat výborný výsledek. Akorát nevím, co má Chodov v plánu v budoucnu, třeba za tři roky. Nejspíše zase nakoupit nové hráče, zřejmě mají silný finanční základ. Je ale stejně škoda, že se tam s mládeží neumí pracovat.

  • Nestea napsal:

    TAK JSEM HRAC TATRANU A VIM JAK PATRIK FUNGOVAL, RESPEKTIVE NEFUNGOVAL. JE TALENT ALE TO JE TAK VSE. NETRENOVAL, NEBYL TYMOVY HRAC A TO ZE BY MOZNA MEL DOBRE FYZICKE TESTY JE JEN CAST VYKONU HRAC KTERY CHCE HRAT EXTRALIGU. JESTLI SE BUDE TAKHLE PREZENTOVAT V CHODOVE ANI TAM DLOUHO TU DRUHOU LAJNU HRAT NEBUDE. A SANCI ZE DOSTAL MALO? VSE SE ODVIJI OD TRENINKU A Z TRENINKU DELA TRENER NOMINACI NA ZAPAS!!
    A ZE VSEHO NEJDULEZITEJSI JE BYT TYMOVY HRAC A „DYCHAT“ PRO TYM A TO PATRIK NENI OCHOTNY PODSTOUPIT!!

    • mp napsal:

      Není to však pouze jeho vina, je to celkový pohled na práci s talenty ve zdejším florbale či sportu obecně. Pokud hráč podává výkony, dává góly je vše ok, pokud přijde zranění či nemoc po kterém se snaží dostat zpět tam kde byl, již je to problém … Chodov je lepší variatou oproti další ztracené sezóně. Nedivím se a držím mu palce.

  • Nezaujaty divak napsal:

    Docela by me zajimalo, zda na Chodove bude hrat taky v juniorskem tymu.

  • Flying Bear napsal:

    Kolik toho Pady kde odehrál se dá snadno dohledat. Jen mi nejde do hlavy, proč tu běží taková hysterie, pro hráče, který proseděl sezónu na lavičce. Pokud půjde hostovat jinam, je šance, že přinese informace zpět do klubu a má šanci vyrůst s jinými hráči. O jeho talentu snad není pochyb. A o netrpělivosti je asi stěží možné mluvit…

  • robert napsal:

    Přiznám se, nejsem příznivce Tatranu, ale jedno se musí nechat, dávají šanci mladým. A že Patrik nehrál nebo hrál jen občas se ani moc nedivím. Pamatuji si ho z MS v Německu. Evidentně po nemoci nebyl fit, na hřišti byl stále, avšak vracet do obrany se mu vůbec nedařilo. Fyzicky absolutně nestačil (snad jen 1.třetinu). Pokud to pořád pokračuje, tak se nedivím že sedí. Někdy míň je víc. Může pořád hrát za juniory, dát se víc dohromady a pak chtít šanci v mužích. 🙂

    • napsal:

      Komu že dávají šanci? Mladým? No to si snad děláš srandu ….. Neměli náhodou před dvěmi lety juniorský titul? Jak moc z nich tam hraje? Paddy a MS juniorů? Byl jsem tam, viděl jsem a rozhodně v porovnání s jinými na tom nebyl vůbec špatně, i když měl za sebou nemalé zdravotní problémy. Spíše je to o tom, z koho chceme hvězdu udělat, z toho hvězdu uděláme …..

      • Honza napsal:

        Tati? 🙂

      • robert napsal:

        Tak jsi slepý a zaujatý 🙂 Nebudu to rozebírat, je nakonec dobře že se uzdravil a že ho chtěli psychicky podpořit a vzali ho na MS. Ale je v republice spoustu jiných výborných hráčů, co dřou a mají výsledky a do repre se nedostali. On půl roku nehrál a nakonec jel. Výkon žádný, fyzicka měsíčního štěněte. Je mi líto, ale je to tak.

    • Man napsal:

      Já pořád nechápu, co na tom tak řešíte. Nebudu se s tebou hádat o tom, co tu píšeš, ačkoli s tím nesouhlasím, ale snad klíčové je, že Dóža v současnosti není v Tatranu spokojen. A znovu tu uvedu příklad Jendrišáka. Ten také odcházel, protože v Tatranu nedostával příliš příležitostí, oni mu vytýkali, jak je netrpělivý a že časem by se prosadil. Nevytrval, odešel a dnes je nejlepším hráčem extraligy, takže evidentně udělal dobře. Tatran má stále pocit, že hrát za ně je něco víc než jinde, ale oni trochu zaspali dobu. Dnes nejsou top 1, dnes jsou jedni z top 4 a pokud Dóža bude mít lepší podmínky v jiném klubu z této top 4, osobně se mu vůbec nedivím. A zvlášť pokud má třeba v budoucnu zahraniční ambice, což si myslím, že má, bude to pro něj z Chodova výhodnější.

  • kecal napsal:

    paddy přeju ti to doufám že budeš rát už v první lajně

Napsat komentář

*