15. 5. 2013 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Chceme tým posunout o kus dopředu, říká nová trenérka Chodova Michaela Marešová

 



Po přesunu Ondřeje Neumana na lavičku extraligových mužů zůstalo na Chodově volné místo hlavního trenéra žen. Tradiční pražský celek nakonec situaci vyřešil z vlastních zdrojů a na Neumanovo místo se posunula jeho dosavadní kolegyně Michaela Marešová.

Ondřej Neuman strávil u chodovských žen 3 roky a vrátil jim jejich lesk, poškrábaný účastí v play down, v níž se Pražanky na jaře 2010 zachránily až na úkor Židenic. Trenér, jenž přišel z tehdy druholigového Kladna, dostal tým pokaždé do play off: 2x nestačil ve čtvrtfinále na Liberec, letos pak až v 7. duelu semifinále podlehl Vítkovicím.

Šestadvacetiletý kouč se činil také v oblasti skautingu. Byl to on, kdo otevřel dveře do extraligového florbalu třeba Bachmaierové, na Chodov přivedl také současné juniorské reprezentantky Kuchařovou a Pláškovou.

Stále ještě aktivní hráčka Marešová, která nastupuje za B-tým Herbadentu v 1. lize, loni vedla na Chodově juniory, před uplynulou sezonou přešla k ženám. „Pro přesun tehdy hovořil velký zájem týmu a Ondry, navíc mé osobní přesvědčení, že mohu svými zkušenostmi a přístupem opravdu reálně pomoci dostat tým výš,“ vysvětluje.

Ještě za vlády Jaroslava Markse si také vyzkoušela pozici v realizačním týmu reprezentace žen. „Řekněme, že jsem si tím vším rozšířila obzory, získala nové postřehy o florbale na nejvyšší světové úrovni, ale také o chování hráček a mnoha aspektech, které jejich výkon ovlivňují. Jinak je styl práce s reprezentačním výběrem odlišný od klubové trenéřiny,“ vrací se ke svému působení s tím, že daleko přínosnější pro ni bylo působení na Chodově.

Okolo Marešové se rozšíří realizační tým. „Ohromně se těším na spolupráci s Jiřím Murasem a s Lenkou Lačňákovou,“ připomíná dosavadní trenérku brankářek, ale také kouče, jenž se k ženskému áčku vrací po roční pauze.

Ambice tradičního klubu zůstanou vysoké. „Ondrovi se tady povedlo během 3 let vytvořit konkurenceschopný tým pro českou špičku, my na to chceme navázat a posunout se zase o kus dopředu, a to jak po stránce herní, tak také kondiční,“ uzavřela Michaela Marešová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*