28. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sváteční 7. kolo extraligy: Karel Ťopek se vrací na Dubinu

 



Svátek rovná se klid, volno. Hráči extraligových celků však budou v permanenci také v den státního svátku. Večer bude k vidění hned 5 utkání 7. kola, florbalový divák se tak má na co těšit. Aby toho neměli hráči málo, během víkendu si zahrají ještě kompletní 8. kolo.

Mladá Boleslav – SSK Future (15:30, MSH Mladá Boleslav)
Mladá Boleslav včera v rámci předehrávky 8. kola porazila s vypětím všech sil Bohemians. V pátek zajíždí do města automobilového průmyslu Future. To dokázalo překvapivě v posledním kole zvítězit nad Chodovem a momentálně okupuje 5. příčku. Mladá Boleslav je po výhře nad FbŠ sedmá, má však odehráno o jedno utkání navíc. Mladoboleslavští zažívají po nepodařeném úvodu výsledkový progres, svěřenci Štěpána Motejzíka a Jiřího Stožického začali sbírat body. V utkání s pražským celkem si budou muset dát pozor zejména na hostujícího kapitána Jana Freunda, který hraje s obrovskou chutí.

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians (16:45, MSH Vodova Brno)
V jedné z tradičních extraligových bašt se bude servírovat zajímavé utkání. Brněnští Buldoci na své palubovce přivítají pražské „klokany“. Svěřenci Filipa Vítka budou mít výhodu, soupeř prohrál včera večer vyrovnané utkání s Boleslaví, navíc jej vedle úbytku sil potká i cestování. Brnu se zatím vůbec nedaří. V 1. kole sice dokázali florbalisté z jihomoravské metropole zvítězit nad Tatranem, od té doby jejich výsledky spíše připomínají pád akcií na pražské burze v době ekonomické krize. Podle aktuálního postavení hrozí Brnu to, že si po 11 letech nezahraje play off. Tříbodové vítězství by Jihomoravanům výrazně pomohlo v boji o elitní osmičku, o kterou se budou prát také Pražané. Historická bilance mluví pro domácí celek, hosté dokázali v Brně vyhrát pouze jednou.

TJ JM Chodov – FBC Liberec (17:00, SH Jižní Město)
Do Prahy přicestují odhodlaní liberečtí dravci. Papírovým favoritem jsou domácí, kteří okupují 3. místo. Liberec do Prahy přijede jako aktuálně 10. celek extraligového pelotonu. Ambiciózní tým z pražského Jižního Města momentálně nepředvádí ideální výkony a zejména trenér Lukáš Procházka s nimi není spokojen. To svěřenci Zdeňka Skružného zažívají povedené období. V posledních třech kolech bodovali a navíc dva poslední zápasy vyhráli. V minulém kole dokázali Liberečtí zvítězit na půdě Mladé Boleslavi.

Tatran Střešovice – Sokol Pardubice (17:30, SH Tatran Střešovice)
Utkání s jasným favoritem se odehraje ve střešovickém magickém stánku. Aktuální kluboví vicemistři světa hostí poslední celek extraligy z Pardubic. Jiný výsledek než výhra domácích by byl velkou senzací. Tatran je aktuálně druhý, svěřenci Jana Zahalky prohráli hned v 1. kole s Brnem. Nad ním si naopak své jediné vítězství připsali „perníkáři“. Pardubice na půdě Střešovic nikdy nedokázaly bodovat. Pravděpodobnost, že se jim to podaří, je mizivá. Připíše si Tatran povinné vítězství a nastřílí opět dvouciferný počet branek?

1. SC Vítkovice – Panthers Otrokovice (19:15, MSH Dubina)
Souboj 1. s 8. celkem tabulky, to je duel Vítkovic s nováčkem z Otrokovic. Vítkovice jsou jediným celkem, který bodoval prozatím v každém utkání. Otrokovice předvádějí sympatické výkony a s jejich fanouškovskou základnou jsou rozhodně oživením extraligy. Vítkovice v posledním kole porazily Brno, Otrokovice zvítězily na půdě Bohemians. Speciální utkání čeká dva hráče celku ze Zlínského kraje. Karel Ťopek s Jaroslavem Vaňkem zanechali v minulosti ve Vítkovicích výraznou stopu a budou mít o motivaci postaráno. Podaří se jim svůj tým vyhecovat natolik, že nováček vyloupí halu na Dubině?


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*