7. 6. 2013 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Plánovaná výměna mezi Superfinalisty vázne. Košturiaková zřejmě zůstane v Praze, Hašová tak za sebe nemá náhradu

 



Měl to být největší transfer letní pauzy, výměna ostrých nábojů mezi nedávnými Superfinalisty. Kapitánka slovenské reprezentace Lucia Košturiaková z Herbadentu do Vítkovic, opačným směrem pak zotavující se členka českého národního týmu Tamara Hašová. Na hladkou předávku z ruky do ruky ale zřejmě nedojde.

Předně – Košturiaková nejspíš zůstává v Praze. Původně měla zamířit do Ostravy za svým přítelem Janem Jelínkem, jenž se vrátil z Nokianu do Vítkovic, ale narazila v bodě zaměstnání. V jejím oboru (biomedicíně), v němž v týdnu úspěšně složila státnice, jí totiž Ostrava nenabízí takové pracovní možnosti jako Praha. „A práce a škola by pro ni měla být prioritou, ne florbal,“ podotýká trenérka Herbadentu Markéta Šteglová, která počítá s tím, že slovenská útočnice zůstane v jejím týmu.

Což by ovšem nabouralo jiné plánované přesuny. Tamara Hašová chce totiž z Vítkovic do kádru šampionek, jenže ty by v případě setrvání Košturiakové neměly koho nabídnout na výměnu.

Vítkovická forvardka, která se od podzimu dává dohromady po zranění kolene, projevila zájem odejít do Herbadentu, před mistrovstvím světa chce být na očích reprezentačním trenérkám. „Jenže její odchod byl založen na hráčské kompenzaci. Žádnou další variantu jsme připravenou neměli,“ připouštějí ve Vítkovicích.

Trejd však ještě nepovažují za ztracený, v nejbližších dnech se chystají s Košturiakovou po delší době mluvit, pak se uvidí dál. Už nicméně padla možnost uvolnění Hašové na půlroční hostování, Herbadent chtěl delší závazek, na celou sezonu. Z toho pohledu situaci komplikuje i fakt, že by při studiu v Olomouci musela Hašová do Prahy dojíždět.

Herbadent tak zatím loví jinde. Už přivedl dvě talentované juniorky z Tatranu – sestry Terezu a Lucii Pilíkovy. Druhá z nich sice ještě nemůže hrát extraligu, nicméně přípravu absolvuje se ženským týmem.

Ke střídání dochází v brankovišti. Lenka Suková, která zaskočila v minulé sezoně, se vrací k volnějšímu modelu přípravy, Kateřina Honkýšová zvažuje buď setrvání ve Švédsku, nebo přerušení kariéry. Z Bohemians tak k Janě Velčické přichází na roční hostování reprezentační gólmanka Kristýna Horňáková.

Kádr českých mistryň opouští slovenská reprezentantka Miroslava Kadučáková, jež se vrací domů, Veronika Polláková pak příští 3 měsíce stráví v USA.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Boha jeho napsal:

    Jelen se vrátil z Nokianu a Kukna státnicovala v pondělí, když to nevíte tak to tam nepište…

  • Zahradníková napsal:

    Autor článku dobře ví, že Lucka udělala úspěšně státnice, je to uvedeno. Kdo zná Lucku ví, že je rozená bojovnice a akademický titul ing. i když je první, nemusí být poslední a to je případ Lucky. Rozhodla se asi pokračovat v dalším studiu a můžeme jí jen popřád další úspěch.

  • Zasvěcená napsal:

    Jen pro doplnění. Krom sester Pilíkových a dalších výše uvedených hráček absolvují letní přípravu v Herbadentu čtyři nadějné juniorky z Benešova: Kristýna Heralová, Aneta Perná, Adéla Polívková a brankářka Karolína Červová…

Napsat komentář

*