28. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Užili jsme si to, v Brně to ale bude důležitější, říká Jedlička

 



Čtvrteční televizní duel mezi Bohemians a Mladou Boleslaví ukázal, že i v Praze může florbal přilákat diváky. I když v akci nebyly týmy z úplné špičky, v hledišti bylo přes 600 diváků a na hřišti drama až do posledních sekund.
A strhlo i na leccos zvyklého matadora Michala Jedličku. „Tohle jsme si opravdu užili. Bohemka nebývá v televizi vlastně vůbec, byl to pro nás i pro klub svátek. Lidi ukázali, že umějí fandit, byli skvělí,“ říká Jedlička, který zároveň prokázal, v čem je jeho největší přednost. Dostal se snad jen do dvou šancí a obě pohotovým zakončením zúročil v góly. Jenže nakonec si sypal popel na hlavu. „Nepokryl jsem Boušku,“ přiznal bez okolků podíl na rozhodujícím gólu Boleslavi.

Nakonec ale nebyli „klokani“ daleko od bodu, ve více než dvouminutové powerplay ale štěstí neměli. „Měli jsme tři minuty míček, oni to jen vyhazovali. Je to škoda, byly tam dvě tutovky. Důležitější zápas ale hrajeme v pátek v Brně,“ dodává Jedlička.

Kouč Mladé Boleslavi Štěpán Motejzík se musel v závěru zápasu o výsledek obávat. „Říkám to nerad, ale bohužel si myslím, že dnes rozhodlo štěstí. Zkazili jsme si zápas sami, pustili jsme tříbrankové vedení, nechali si dát gól z trestňáku… Pak soupeři stouplo sebevědomí,“ přiznává kouč Středočechů, který překvapil zajímavým tahem.

Ofenzivu totiž podpořil tradiční zadák Dmitrij Uglanov. „Znám ho už pět šest let. Vím, že je to velký univerzál, který je schopný zahrát na jakémkoliv postu,“ vysvětluje Motejzík. Ruský florbalista jeho slova potvrdil a ve chvíli, kdy se za Rebrovými zády podruhé rozvlnila síť, si spěchal pro míček. Dal totiž svůj premiérový gól za Mladou Boleslav.

Hosté zvládli zápas i bez Štěpána Slaného, tradiční opora prý ale chyběla. „Musely samozřejmě nastat změny a zápas ukázal, že Štěpán je pro nás pořád platný hráč,“ říká Motejzík. Za zisk tří bodů nakonec děkoval gólmanu Pipkovi, jenž odolal při závěrečné powerplay Bohemians. „Dneska jsou soupeři vyspělí natolik, že powerplay je hodně nebezpečná pokaždé. Naštěstí jsme to zvládli. Byla tam snad jen jedna, nebo dvě šance, z nichž mohli skórovat,“ oceňuje Motejzík.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*