27. 6. 2013 Extraliga žen (15) KOMENTÁŘŮ

Do Bohemians míří Žůrková, klub hlásí nejvyšší ambice

 



Na minulou sezonu by v Bohemians nejraději chtěli zapomenout. Zelenobílý celek doplatil na špatný vstup do ročníku a i když v semifinále potrápil Herbadent, v boji o titul po letech chyběl. Na Děkance ale dělají vše pro to, aby příští sezona byla úspěšná: rozšířili realizační tým a už jen dohoda o výši odstupného je dělí od získání chodovského dua Gabriela Žůrková, Ester Brunclíková.

Odhodlání z tradičního klubu srší, vždyť si stačí přečíst tiskovou zprávu o tom, jaké jsou ambice klubu a jak hráčky zahájily přípravu na novou sezonu. „Sezonu, na jejímž konci všichni v klubu očekávají zisk mistrovského titulu,“ píše se v prezentaci FbŠ.

Kdo by čekal, že po neúspěchu bude „zelenobílá síla“ jen těžko shánět peníze, mýlil by se. K ženám totiž přichází sponzor „pipni.cz“, jenž byl doposud spjatý s mužským A-týmem.

Nový marketingový manažer Zdeněk Pekárek tak už nyní vyvinul vše pro to, aby mohl ženský tým hospodařit s vyšším rozpočtem a mohl se tak třeba rozšířit realizační tým. „Extraligové ženy budou moci využívat nadstandardní péče a už jen rozšíření realizačního týmu je významným signálem toho, že to v klubu myslíme opravdu vážně,“ říkají v Bohemians.

Realizační tým bude čítat celkem 9 (!) jmen: u týmu zůstane trojice trenérů Kaňkovský, Jedlička a Matoušek, o kondici hráček se budou starat František Karafiát s hokejistou Michalem Dobroněm, klub dokonce využije služeb sportovní psycholožky Zuzany Němečkové a v osobě Zdeňka Pekárka našel manažera celé ženské složky. Dále budou mít hráčky Bohemians k dispozici služby maséra a fyzioterapeuta.

V rámci pestré letní přípravy by měly vyzkoušet také pilates, TRX, plavání a masáže pod vedením specializovaného centra. Vrcholem by pak mělo být herní soustředění ve Švýcarsku, kde je v plánu několik utkání s celky z nejvyšší švýcarské soutěže.

K úspěchu vede také širší kádr, na čemž v Bohemians intenzivně pracují. A hned chystají pořádný úlovek. „Očekává se brzké dotažení přestupu nejproduktivnější hráčky minulé sezony Gabriely Žůrkové. Od jejího příchodu si slibujeme nový impuls a významné zvýšení ofenzivní kvality týmu. Spolu s ní k nám míří také brankářka Ester Brunclíková. Obě se rozhodly s Bohemians spojit svoji nejbližší florbalovou budoucnost a už s týmem absolvují náročnou letní přípravu,“ prozrazují Bohemians.

Ke sportovnímu životu patří také pohyb směrem ven z kádru a u Bohemians je nasnadě, že nastane v brankovišti. „Kristýna Horňáková odchází hostovat do Herbadentu, Dany Kreisingerová se už připravuje na Tatranu,“ informují zelenobílí.

Obě brankářky odcházejí z FbŠ po vzájemné dohodě, neboť spolu s Janou Christianovou, která v Bohemians zůstává, si chtějí všechny 3 vybojovat nominaci na prosincový světový šampionát. Tyto ambice se však vylučují s působením v jediném brankovišti, a tak v Bohemians svolili k uvolnění Horňákové a Kreisingerové do jiných klubů.

Nastalou situaci však museli v klubu bleskově vyřešit. „Naše volba padla na Ester, která je přes své mládí velmi kvalitní brankářkou, o čemž svědčí mimo jiné i její pozice v juniorské reprezentaci,“ dodávají Bohemians v tiskové zprávě.

Po roční pauze způsobené zraněním kolene se do extraligového kolotoče nezapojí Kamila Bočanová. „Rádi bychom Kamilu na hřišti opět viděli, ale v brzké době ji čekají mateřské povinnosti, tudíž se návrat odkládá,“ hlásí zelenobílí do světa radostnou novinu.

Jeden comeback do zelenobílých barev se ale přece jen uskuteční. „Svůj návrat už ohlásila Bogna Zielenkiewicz,“ lákají FbŠ na populární a důraznou Polku, která své první působení v týmu ukončila neslavně, a sice zlomeninou kotníku v utkání základní části proti Vítkovicím.

V přestup se pak změní hostování Terezy Chvátalové v ELITE. Pro příští sezonu také ve FbŠ nepočítají s využitím slovenské reprezentantky Michaely Vrškové, která se na Slovensku dostala na vysokou školu a je nereálné, aby časově stíhala studium společně s časově náročnou přípravou v Bohemians.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tóňa napsal:

    Tak nám ty chodovské lvice nějak mizí….

  • X napsal:

    to už je v podstatě FBŠ Bohemians Ostrava

  • Gebre napsal:

    http://www.florbalmag.cz/1723-vitkovice-ulovily-velkou-posilu-na-slovensku.xhtml

    Ty vole, ale se nám to pěkne rozzbrojilo. Kvalita půjde opět nahoru. Skvělý, opravdu skvělý kauf pro Vítky 🙂

  • Eva.Vachova napsal:

    Nejde o to jestli někdo přestoupí,jen o to jakým způsobem to udělá,a tento způsob byl sprostý…jinak ať jdou kam je srdce táhne,klidně na lavičku v bohemce…

    • klokanky do toho! napsal:

      aaa … pani Eva nema co delat a ma za sebou spatny den… To nam chybelo … Co je sprosteho na tom, ze si hracky vyberou jiny tym?

    • Proboha napsal:

      Evo, Evo, vy tomu asi rozumíte jako koza petrželi, že?
      Žura do Chodova přestoupila před dvěma lety, pokud vím, a taky ji za to nikdo neodsuzoval 😉

  • eva vachova napsal:

    Nic spatneho na prestupu neni.jen by to melo slusnym zpusobem.

    • eva vachova napsal:

      Pokud to bylo tak pak omluva.a snad jen prani at se dari.

      • huhu napsal:

        no tak nám Evo povězte, jak to teda vlastně bylo, když tomu tak rozumíte

        • eva vachova napsal:

          Mame zpravy z klubu.a navic po domluve primo z jmenovanymi se k tomu jiz nebudu vyjadrovat.

          • klokanky do toho! napsal:

            Zpravy z klubu? Jake zpravy asi poskytne klub, ze ktereho obe chteji odejit… Jinak je fajn, nekoho narknout z toho, ze neodchazi tak jak se ma odchazet a pak se k tomu prestat vyjadrovat… Myslim, ze obe holky zaslouzi Vasi omluvu…

            To je jako kdybych tady napsal, ze to, co pani Evo uvarite, se neda jist …

            PS: mam o tom zpravy primo z „klubu“ … a od zitra se po dohode s vyse jmenovanymi na toto tema nebudu vyjadrovat …

          • hráčka napsal:

            pro Klokanky do toho!: myslím, že by si nějaké „ahoj“ od Žůry a Esterky zasloužily třeba samotné hráčky áčka…

  • eva vachova napsal:

    Myslim ze zadna hracka nestoji za to,aby se klub typu Chodov snazil ji ocernit.Tyto dve hracky nejsou vyjimkou.a jeste k tomu vareni,nemusim hadat dvakrat ze tento prispevek psal muz..a tak damy a pane dalsi zapas uz probehne pouze na hristi.devcatum v novem angazma preji uspech.

Napsat komentář

*