29. 10. 2011 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Státní svátek – Den florbalových veteránů

 



Pokud zabrousíte do slovníku, u výrazu veterán najdete významy jako: vysloužilý nebo zkušený voják, případně starší sportovec. Mluvit o tom, že jsou extraligoví hráči ve 30 letech veteráni, je asi troufalé. Ale florbal není profesionální sport, a tak mužů, kteří se blíží třicítce, nebo ji už překročili, nemá česká nejvyšší soutěž mnoho. Státní svátek 28. října ovšem byl v extralize právě dnem zkušených florbalových osobností.

Nevěříte? Tady je přehled výkonů osobností v pátečních zápasech extraligy. Libor Schneider, Roman Ciompa, Radim Cepek a Jiří Bouška opět dokázali, že se s nimi pořád musí počítat.

Libor Schneider ještě ve středu vyprávěl, jak má spoustu práce doma na baráku a že od června nebyl s prvním týmem v tréninku. Jenže zoufalý bodový zisk a série pěti porážek přiměly klubové vedení zvednout telefon a povolat zkušeného vojáka do boje. Schneider už není střelec a šikovné křídlo jako v první polovině své kariéry. Má ale respekt a na hřišti umí mladší spoluhráče uklidnit. Přesně to bylo potřeba v důležitém utkání s Bohemians. Jako bonus si hrající extraligová legenda připsala gól, který se v konečném znění ukázal jako rozdílový, neboli vítězný. Je potřeba ještě dodat, že druhou obrannou dvojici Brna vyztužil další velezkušený mazák Zdeněk Drápal. A i on se zapsal mezi střelce…

Libor Schneider se vrátil do extraligy. Dal vítězný gól Buldoků, který byl už jeho 285. v nejvyšší soutěži

Radim Cepek, to je bezesporu jedna z nejvýraznějších osobností florbalové historie. Po přestupu na Chodov však přenechal hlavní pozornost na Matěji Jendrišákovi a sám se stará o to, aby fungovala druhá formace. Chodov si v zápase s Libercem zahrával s ohněm. Prohospodařil pětigólový náskok a Severočeši na Jižním Městě opět skoro dotáhli nemožné. V klíčové chvíli, kdy byl na spadnutí 5. gól v kleci domácích, se zjevil právě Cepek. Milimetrově přesný křížný pas na Manuela Hartmanna, který jej uklízel do prázdné branky, utnul snahu Liberce a florbalový matador vzápětí ještě připravil dvakrát gólovou pozici pro Patrika Dóžu, který na Chodově debutoval. Tři asistence, v těch nejdůležitějších chvílích, to je ten pravý Cepkův přínos.

Radim Cepek

Roman Ciompa zdaleka ještě není třicátník. Ve vítkovické kabině plné mladíků je ale nejzkušenější. V extralize začal už před 9 lety, tedy v době, kdy někteří jeho nynější spoluhráči patřili do kategorie elévů. Letos nastoupil do branky Vítkovic teprve podruhé, před týdnem v Brně inkasoval jen 4 góly, tentokrát proti Otrokovicím vychytal shutout. Díky 18 úspěšným zásahům a čistému kontu byl také vyhlášen mužem zápasu. Ciompa, který začínal sezonu jako trojka, dal svým mladším kolegům Lukáši Součkovi a Marcelu Suchánkovi najevo, že se na něj mohou kdykoliv spolehnout. Anebo možná i to, že je pořád ve formě a se svojí pozicí se nehodlá smířit.

Roman Ciompa

Jiří Bouška se těšil, že si na Poháru mistrů dá malou rozlučku s florbalovou kariérou. Mladá Boleslav sice na turnaji neuspěla, ale také nepropadla. Bouškovi se však vůbec nepovedl zápas s Wilerem, a tak chtěl asi rychle dokázat, že umí. A opravdu: umí. V posledních dvou ligových zápasech opět ožil spoluprací s Petrem Novotným, a to nejlepší si nechal na nejdůležitější chvíle. Už na Bohemians byl v pravý čas na pravém místě a dal vítězný gól. Náhoda to nebyla, což potvrdil o den později. Boleslav marně dobývala branku Adama Hudce a nakonec děkovala právě Jiřímu Bouškovi, že pokořil gólmana Future 41 sekund před koncem.

Jiří Bouška - dva dny = dva vítězné góly


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • jano napsal:

    roman ciompa vychytal shot out proti vítkoviciam ??? 😀 asi proti otrokoviciam…

    • georg napsal:

      a co si tak přečíst pořádně článek “ Letos nastoupil do branky Vítkovic teprve podruhé, před týdnem v Brně inkasoval jen čtyři góly, tentokrát proti Otrokovicím vychytal shot out“

Napsat komentář

*