18. 7. 2013 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Paulovičová už po 5 letech v Liberci potřebovala změnu. Na Chodově bude hrát nejspíš v útoku

 



Celých 5 let patřila neodmyslitelně k základním stavebním kamenům sestavy Liberce, vydobyla si místo v národním týmu. Po sezoně však univerzálka Lucie Paulovičová usoudila, že potřebuje změnit ovzduší. A od příští sezony bude nastupovat za Chodov.

Ze severu Čech se odchovankyni litvínovského florbalu neodcházelo lehce. V Liberci je skvělý kolektiv, už proto to bylo těžké rozhodnutí. Co vím, nikdo z holek na mě snad nějak moc naštvaný nebyl,“ říká.

Trenérka Lenka Bartošová v ní každopádně ztrácí jednu z opor. „Bary to věděla jako první. Za ty roky jsem si s ní vybudovala skvělý vztah, a i když by byla moc ráda, abych zůstala, vůbec mi v tom nebránila. A za to jí děkuju,“ vzkazuje Paulovičová.

S Libercem hrála pravidelně o finále extraligy, v předminulé sezoně byla stříbrná v poháru. Crazy girls chtěly zaútočit i na účast v O2 areně. Paulovičová však cítila, že potřebuje změnu. „V Liberci jsem byla 5 let, a i když jsem se tam toho spoustu naučila, bylo na čase se hnout, najít zase větší motivaci na sobě ještě víc makat,“ vysvětluje.

O to víc, že se blíží domácí mistrovství světa. Na něm by se tahle spolehlivá hráčka ráda představila. Problémy se zády, které ji připravily o účast na minulém šampionátu, jsou pryč. „Domácí MS je velká výzva a já rozhodně ještě nic neodpískala. Doufám, že i přestup do Chodova mi trochu pomůže, abych se zase v něčem zlepšila. A ohledně zdravotních potíží musím zaklepat, ale nic mě nelimituje,“ hlásí.

V posledních měsících byla zvyklá hrát spíš v obraně, v pražském klubu by se měla vrátit do útoku. Zvlášť, když v něm zeje prázdné místo po nejproduktivnější hráčce minulé sezony Gabriele Žůrkové, která odešla do Bohemians. S největší pravděpodobností budu hrát v útoku. Kde přesně, to se ještě uvidí, na trénincích se stále zkoušejí různé varianty,“ přibližuje.

Chodov na jaře trápil v semifinále play off Vítkovice, sérii s nimi dotlačil až do 7. zápasu. „Holky předvedly velmi dobrý výkon, tak věřím, že na to letos navážeme,“ doufá.

A chválí si i zázemí klubu, kde jí pomohli sehnat nové zaměstnání. „V Praze jsem už skoro půl roku, měla jsem tu práci, ale bohužel firma se stěhovala, takže jsem si musela najit jinou. S tím mi pomáhala Míša Marešová,“ připomíná novou trenérku bronzového týmu minulé sezony.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Mikeš napsal:

    Ať se daří, Plaváčku 😉

  • Pavel Křiklan napsal:

    Vážení přátelé,
    vážíme si toho, že jste čtenáři našeho serveru. Nicméně některé vaše komentáře překračují určitou hranici, za níž už je redakce florbal.cz považuje za útok na osobní svobody samotných hráčů a hráček. Z tohoto důvodu byly nevhodné poznámky (a reakce na ně) pod tímto článkem redakcí smazány. Díky za pochopení.

  • V.V. napsal:

    Lucku – samozřejmě – na Chodově vítáme. A přejeme jí, ať se jí daří co nejvíce. Rozhodně jsme rádi, že za nás bude nastupovat, a Liberci díky, že to pojal rozumně a sportovně.

  • bara13 napsal:

    Změna je život, hodně štěstí na Chodově :))

Napsat komentář

*