12. 8. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians zbrojí dál: minimálně na rok získali Polákovou a Polku Chelstowskou

 



Pražští Bohemians nadále pokračují ve zbrojení na příští extraligový ročník, ve kterém by chtěli odčinit neúčast v jarním Superfinále. Po Gabriele Žůrkové získali další ofenzivní eso: na roční hostování přichází z ELITE Hana Poláková, do obrany pak jde tvrdit muziku talentovaná Polka Katarzyna Chelstowska.

Přesun Polákové na Děkanku je překvapivý, v zákulisí se mluvilo o jejím téměř jistém přesunu do Liberce, často padalo také jméno Vítkovic. Trenér Jan Kaňkovský nechce o tom, co útočnici nakonec přesvědčilo pro přesun do zelenobílých barev, spekulovat. „Osobně se ale mohu domnívat, že také Hanka vnímá pozitivně změny, které v našem týmu probíhají a ztotožňuje se s už dříve vyhlášenou ambicí získat titul,“ připomíná.

Samotná Poláková pak změnu komentuje střídmě. „Prostě jsme se dohodli, že zkusím štěstí jinde,“ vysvětluje 25letá útočnice.

Jednání o jejím uvolnění prý nebylo nijak složité. „S ELITE máme dlouhodobě dobré vztahy, navíc v době zahájení našich jednání už bylo ELITE s jejím odchodem smířeno, a tak se vše vyřešilo během pár dní,“ prozrazuje pozadí transferu Kaňkovský.

Do obrany pak zelenobílí získali druhou polskou posilu: po v Česku dobře známé Bogně Zielenkiewicz přijde také dvojnásobná účastnice mistrovství světa juniorek a spoluhráčka Zielenkiewicz ze Zielonky Katarzyna Chelstowska.

Katarzyna Chełstowska přichází do Bohemians

Katarzyna Chełstowska přichází do Bohemians

Bohemians se v tomto případě vyplatila pozornost Zuzany Jelínkové, která Chelstowskou zaregistrovala na Jadberg–Florbal.com Cupu v Brně. „Hned nás na ni upozornila, přes své mládí je to velmi konstruktivní hráčka, silná na míčku, s dobrou střelou, navíc disponující vhodnými fyzickými předpoklady,“ jmenuje Kaňkovský přednosti 172 centimetrů vysoké hráčky.

A přidává další příslib kvality: „Není divu, že je stabilní členkou polské reprezentace a byla v All stars týmu tamní nejvyšší soutěže.“

Zároveň šlo o náročnější transfer, protože bylo třeba zajistit Chelstowské zázemí. „Práce byla pro Kasiu nutností, její rodiče ji nemohou finančně podporovat,“ říká kouč Bohemians. „Zatím jsme jí zajistili práci u nás v hale na Děkance a jak poroste její schopnost komunikovat česky, zkusíme sehnat něco zajímavějšího,“ nastiňuje kouč Bohemians.

Obránkyně sice aktuálně figuruje na soupisce elitního ženského týmu pro Czech Open, její start ale zatím jistý není. „Vše teď závisí na tom, jak rychle se dostanou papíry z Polska na stůl IFF,“ připomíná Kaňkovský nutnost, mít v elitní kategorii alespoň zaregistrovaný transfer, pokud chce hráčka za daný tým nastoupit.

Pro případ, že se vše nepovede, je připravena záložní varianta. „Pokud by se vše nestihlo včas, zkusili bychom Kasiu umístit do některého z našich týmů mimo elitní kategorii. Doufáme ale, že to vyjde,“ věří kouč.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*