9. 11. 2011 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Vít Schulmeister, hvězda minulého play off, teď vůbec nechytá. Proč?

 



Na jaře patřil k oporám vicemistrovského FBC Ostrava, kterému výrazně pomohl do finále extraligy. Letos ale sleduje zápasy nejvyšší soutěže jen z tribuny, nebo z obýváku. Gólman Vít Schulmeister už půl roku neklečel v brance v ostrém utkání. Vrátí se ještě? Přiznává, že by chtěl.

Kdo v minulé sezoně sledoval play off, nemohl si nevšimnout výborných výkonů tehdejší brankářské jedničky ostravského FBC Víta Schulmeistera. Po základní části sice protrpěl v 1. kole play off střeleckou sérii s Libercem, ale v zápasech s Vítkovicemi a posléze se Střešovicemi držel svůj tým nad vodou.

Nyní byste však brankáře, který vyniká výbornou pohyblivostí a postřehem, hledali v extralize marně. „Po play off mi skončilo hostování z Vítkovic, od té doby se o mém budoucím angažmá stále jedná, ale bez výsledku,“ říká dvaadvacetiletý mladík.

Vít Schulmeister je hráčem Vítkovic, které však mají v brankovišti nabitou sestavu. „Trenér Mrázek chce, ať zůstanu hráčem Vítkovic a sezonu dochytám na hostování ve druhé lize v Paskově. Já bych ale chtěl chytat extraligu,“ netají své přání.

V nejvyšší soutěži o něj ale údajně není zájem. „Víťa může chytat, kde chce, obvolal jsem pět extraligových týmů a jediný zájem byl ve druholigovém Paskově,“ říká vítkovický kouč Radomír Mrázek.

Dosud posledním zápasem, do kterého Schulmeister naskočil, tak bylo dubnové 5. finále se smolným koncem pro FBC. A ostravský klub zatím nové hostování s Vítkovicemi neuzavřel. „Bohužel, zatím je to bez výsledku. Kluby spolu nemají nejlepší vztahy a mám pocit, že otázka mého působení v Remedicu možná už není pro vedení klubu prioritou,“ myslí si Schulmeister.

Vedení FBC ovšem slova mladého gólmana popírá. „Dostal od nás nabídku, na kterou nereflektoval. Dohodli jsme se, že půjdeme do arbitráže s tím, že u nás podepíše smlouvu na tři roky,“ říká manažer FBC Rolf Franke. „Pokud investuju peníze do hráče, chci, aby tu nějakou dobu odváděl dobrou práci. Vytvořili jsme mu, myslím, dobré podmínky, nakoupili dokonce i vybavení. Bylo to jen na něm,“ dodává. „Ale posunulo se to, už se bavíme i dál,“ nastiňuje Franke.

Ostrava se zatím spoléhá na výkony Jana Ogrockého a mladších brankářů z juniorky, vzhledem k rozkolísaným výkonům v posledních kolech by se jí ale jakákoli posila mohla hodit. „Je pravda, že jsem už dlouho ostrý zápas nechytal, ale udržuji se v kondici a jsem připravený naskočit do přípravy i do zápasů kdykoli. Sledovat extraligu z tribuny mě moc nebaví,“ uzavírá Schulmeister.

Možná by Ostravě jeho příchod mohl pomoci. Remedicum je v krizi a po rozpačitých výkonech v lize přišel i tvrdý debakl v poháru na hřišti prvoligového Hattricku Brno, kde FBC prohrálo vysoko 2:9.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Fiiha napsal:

    Mno, at je to jak je to, nechat mladeho hrace v takove nejistote, je ostuda vsech zaangazovanych. Je mu sice 21 a mel by si umet dupnout. Nezname vsak detaily a obsah jednani. Vysledek je smutny. Kdyby za to alespon bral penize. Fuj. Manazeri, delejte neco!

  • názor napsal:

    vedení FBC popírá že vztahy mezy kluby nejsou dobré, dobré je za 3 ,vztahy jsou nedostatečné což je za 5 .Myslím si že dobrou podmínkou není jen zakoupení vybavení pro brankáře.

Napsat komentář

*