12. 11. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nedělní extraliga přinese šlágr i boj o diváka: Chodov hostí Vítkovice

 



Čtrnáct dnů je pryč a Fortuna extraliga se opět hlásí. Kompletní program 9. kola se odehraje v neděli a na programu je i šlágr mezi Chodovem a Vítkovicemi. Důležité body v boji o play off ale budou i ve vzájemném duelu Ostravy s Bohemians nebo Brna s Future.

Start všech pěti duelů je naplánován na 17 hodinu, jen jediný začne o hodinu dřív. Paradoxně i pražské duely Tatranu s Otrokovicemi a Chodova s Vítkovicemi. Opět tedy v metropoli nastane boj o diváka. Přijde na Jižní Město nebo do Střešovic aspoň 200 diváků?

FBC Liberec – Sokol Pardubice
(16.00, Liberec, SH Dukla)

Pod Ještědem bude k vidění duel sousedů z chvostu tabulky. Na půdu aktuálně 11. Liberce přijedou poslední Pardubice. Liberci se vůbec nevydařil vstup do sezony, všech 8 bodů získali svěřenci Zdeňka Skružného v posledních 5 utkáních. Oba týmy ve svých předchozích zápasech prohrály. Pardubice v domácím prostředí nestačily na favorizované Vítkovice, Liberec podlehl v poháru Spartě. V minulém extraligovém kole ale Liberečtí ukázali sílu, vyšlápli si na Tatran a získali skalp mistra. Jenže vzápětí přišli o svou největší oporu, tahoun Petr Salát je po operaci a do hry se vrátí asi až po Novém roce. Favoritem utkání přesto zůstávají domácí, a jestli chtějí opět hrát play off, je jejich povinností vyhrát.

Tatran Omlux Střešovice – Panthers Otrokovice
(17.00, Praha, SH Tatran Střešovice)

Úřadující mistr vyzve poprvé v historii nováčka z Otrokovic. V Praze se střetne 2. s 8. celkem tabulky. Tatran je v útlumu a prohrál poslední dvě soutěžní utkání. Nejprve v lize nestačil na Liberec, po reprezentační pauze pak vypadl v poháru s Chodovem. Otrokovice naopak obě utkání vyhrály. V posledním extraligovém kole zdolaly díky skvělé poslední třetině Chodov, v domácím poháru si pak s chutí zastřílely proti Olomouci. Svěřenci Jana Holovky však vědí, že je na půdě Tatranu čeká zcela jiná bitva. Ve střešovické „stodole“ se proti mistrovi moc často nevyhrává.

TJ JM Pedro Perez Chodov – 1. SC WOOW Vítkovice
(17.00, Praha, SH Jižní Město)

Jasný šlágr kola. Vítkovice si před reprezentační pauzou připsaly povinné vítězství v Pardubicích. V týdnu si zastřílely také v rámci osmifinálového duelu v poháru proti Rožnovu pod Radhoštěm. Chodov v minulém kole podlehl Otrokovicím, v nejstarším pražském derby si ale v poháru dokázal poradit s Tatranem. Chodovu se doma daří, zatím zde neztratil ani bod a své soupeře ničí svou ofenzivní silou. Do haly na Jižní Město však nyní přijíždí tým jiného kalibru. Celek, který má nejlepší obranu i útok v lize. Hosté jsou mírným papírovým favoritem. Ve prospěch svěřenců Radomíra Mrázka hovoří také historická bilance.

FBC ČPP Remedicum Ostrava – FbŠ Bohemians
(17.00, Ostrava, SH Sareza)

Ostrava se v posledních zápasech hledá a restart by ráda udělala na své palubovce proti Bohemians. Ti v Ostravě budou vedeni novým trenérem Jiřím Jakoubkem. Ostravané v posledních třech soutěžních utkáních prohráli, naposledy inkasovali krutý debakl od prvoligového brněnského Hattricku. Trenér Miroslav Kozel vidí největší rezervy ve fyzické připravenosti. Bohemians se po raketovém vstupu do sezony začali tápat. Vinou zranění a nemocí se jim rozpadla sestava. V Litvínově v pátek v poháru hráli „klokani“ jen na dvě formace. Otázkou bude, jak se zdecimovaný tým dá před důležitým zápasem dohromady a zda bude po dlouhé cestě dobře připravený. Ze severní Moravy ale už Bohemians jednou body přivezli, když senzačně vyhráli za dva body ve Vítkovicích.

Bulldogs Brno – x3m team SSK Future
(17.00, Brno, MSH Vodova)

Duel sousedů v tabulce uvidí Brno, tradiční florbalová bašta přivítá Future. Brno je aktuálně 9., Future patří 7. místo. Oba celky však dělí pouhý bod a oba potřebují další zisk kvůli jistotě play off. Brno zabralo po matných výsledcích až v posledních dvou kolech. Proti Bohemians jeho řady vyztužili dva zkušení hráči, zápas v Ostravě už zvládli Buldoci opět v mladé sestavě. Svůj bodový zisk budou chtít hráči z jihomoravské metropole rozšířit i proti Future, kterému se v posledních duelech nedaří. Žlutočerní měli raketový vstup do sezony, poté jakoby se dobře namazaný stroj trošku zadrhnul.

Torpedo Havířov – BILLY BOY Mladá Boleslav
(17.00, MSH Havířov)

Na více než 350kilometrovou pouť se vydají hráči Mladé Boleslavi. V Havířově bude k vidění pikantní duel. Domácí se nechovají mezi extraligovou smetánkou jako ustrašený nováček, pravidelně sbírají body a postoupili dokonce už na 5. místo. Oba celky se zdají být po matném začátku ve velké pohodě. Torpedo se doma může spolehnout na Pavla Kožušníka, Billy Boys zase mohou těžit z dobré formy reprezentanta Ondřeje Fojty. Oba celky dělí v současné chvíli jediný bod.


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*