24. 11. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bratři proti sobě v lize posedmnácté. Spolu hráli jen jedinkrát!

 



Michal a David Podhráští sehrají dnes večer už 17. vzájemný extraligový zápas. Ve stejných barvách přitom nastoupili jen jedinkrát. V bratrských soubojích si vede lépe mladší Michal, který hájí dres Tatranu a vzájemná bilance pro něj vyznívá poměrem 10:6. Motivace ale dělá divy: chodovský David je v těchto duelech lepším střelcem, na góly vede zase on 2:0.

„Je pravda, že poslední zápas spolu v jedné šatně jsme odehráli v roce 2006 a nebýt toho, předtím jsme hráli už jen play off juniorské ligy o rok dřív. V létě jsme ale spolu, máme tým Zanzibar a obrážíme s ním turnaje,“ vypočítává o čtyři roky mladší Michal Podhráský, který tvrdí defenzivu mistrovského Tatranu.

Jenže Chodov, jehož barvy už třetí sezonu hájí starší David, se pomalu svému konkurentovi přibližuje. „Myslím si, že si věříme celou dobu. Už od loňského play off, kdy jsme s Tatranem prohráli až v pátém zápase a to ještě kvůli tomu, že jsme spíš selhali než že by oni zahráli tak skvěle. Víme, že s nimi můžeme hrát, že na ně máme. Poslední dva výsledky nás v tom pouze utvrdily,“ říká David.

A Michal přikyvuje, že sílícího vyzyvatele z jihu města na Tatranu vnímají. „Určitě je to tým, který nás může ohrozit, to ukazuje už delší dobu. Máme k nim respekt, ale zároveň víme, že když zahrajeme, co chceme, máme velkou šanci vyhrát,“ ví Michal.

Michal Podhráský

Oba bratři začínali v tehdejší líhni talentů Faraos DDM Praha 7 a pak přešli do Střešovic. Jenže konkurence v mistrovském celku je donutila k dalším přestupům. David vyzkoušel zelenobílé barvy Bohemians a pak zakotvil na Chodově. Michal nejdříve zkusil štěstí ve Future, ale zaujal kouče Jana Zahalku a následoval ho zpět do Tatranu.

Rodičům se tak aspoň díky derby aspoň párkrát do roka poštěstí vidět syny ve vzájemném souboji. „Na zápasy chodí táta i máma a myslím, že už to nijak neprožívají. Přeci jenom už to je poněkolikáté, co budeme stát proti sobě. Myslím, že prostě si přejí, abychom oba hráli co nejlíp. Asi jsou rádi, že jim stačí jedna cesta,“ směje se Michal.

Zatímco ve Střešovicích je tým Tatranu dlouhodobě budovaný, na Chodově nastoupili cestu velké obměny před novou sezonou. „Je pro nás výhoda, že máme secvičené věci a každý rok stačí to doučit dva, nebo tři lidi. Když se nedaří, máme se o co opřít a víme, co hrát. Ale myslím, že na Chodově jsou tak kvalitní hráči, že je tahle nevýhoda nijak nelimituje,“ soudí Michal.

David Podhráský

Na Jižním Městě se snaží, někdy ale chybí trpělivost a vyrovnané výkony. „Prošli jsme si menší krizí. Ani ne tak výsledkovou jako spíš výkonnostní. Do toho navíc přišli noví kluci Jirka Curney a Patrik Dóža, takže v posledních dvou zápasech si vše sedalo. Možná nám i pomohlo, že jsme měli relativně lehčí zápasy. Nabrali jsme sebevědomí, které snad nyní prodáme,“ doufá David.

Ve čtvrtek večer uvidí bratrský souboj a zároveň duel týmů Chodova s Tatranem nejen hala na Jižním Městě, ale i diváci prostřednictvím televizního kanálu ČT4. „Vždycky je to něco výjimečného hrát v televizi. Už to ale není jako před čtyřmi, pěti lety, kdy se hrál v televizi jeden zápas za rok, není to zas taková bomba. Jenom doufáme, že přijdou lidi podpořit jak nás, tak Tatran, a že bude dobrá atmosféra,“ přeje si David.

Ve Střešovicích mají o motivaci postaráno: Chodovu chtějí oplatit nedávné vyřazení z Poháru České pojišťovny. Také ale chtějí zpět do čela. „Chceme na první pozici. Ať je za námi kdokoliv a o kolik chce bodů, tohle by znamenalo, že to máme ve svých rukách,“ říká Michal. A co bude zápas rozhodovat? „To, co každý zápas takhle vyrovnaných soupeřů. Nasazení, brankáři a střelecká potence,“ dodává.

Chodovský David to vidí podobně. „Těžko se něčím překvapíme. Podle mě budou hrát oba týmy svoji hru ze zabezpečené obrany, spoléhat na brejky a na klíčové individuality, jako je u nás Matěj Jendrišák a u nich Johan von der Pahlen nebo Milan Fridrich. Jenom doufám, že budeme mít lepší den,“ uzavírá starší z bratrské dvojice.

Autoři: Jan Fait a Tomáš Rambousek


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*