18. 10. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V hlavě se transfer rodil půl roku, přiznává Lišková. Židenice o něm nevěděly

 



Informace kolující Brnem o odchodu Jany Liškové do Olomouce se před týdnem ukázaly jako pravdivé a zkušená obránkyně tak už v duelech proti Vítkovicím a Chodovu vyztužila obranu FBS. Dvaadvacetiletá hráčka potřebovala nový impuls, a tak změnu dlouho plánovala, i když o ní mateřský klub nevěděl.

Při popisování důvodů, které vedly ke změně působiště, nechce být konkrétní. „Jedná se o změnu z osobních důvodů, které bych nechtěla blíže komentovat,“ uvedla. „Současně také byla potřeba, abych dostala nový impuls a chuť do florbalu,“ doplnila florbalistka, která začínala v brněnských Bulldogs.

Na trase Brno – Olomouc se tak zrealizoval přesun, který Lišková už dlouho plánovala. „V mé hlavě se tento transfer koná už asi půl roku, přičemž najevo vyšel na konci letní přípravy,“ dala změně působiště časovou osu.

Přitom na dotaz na její odchod před 2 týdny v Brně tvrdili, že nic takového na pořadu dne není. „Židenice nevěděly, že mám něco takového v plánu, Olomouc ano,“ prozradila Lišková.

Přesunem na Hanou si polepšila v tabulce. „Na pořadí mi nezáleží, jde o to, abych měla chuť do sportu, neřeším, kdo je na kolikátém místě,“ namítla.

Židenicím stále přeje, na svůj tým nezanevřela. „Židenice měly na začátku sezony těžký los, nepočítalo se s tím, že budeme třeba první. Holkám věřím, že se nyní, když mají jednodušší soupeře, chytí,“ prorokovala.

Moc se jí nechtělo popisovat, co trápí její mateřský klub na začátku sezony. „Těžko se to říká, jsou nějaké problémy vevnitř, a to ovlivňuje výsledky. Holky se nedokážou soustředit jen na florbal,“ líčila situaci, ze které se Židenice snaží dostat.

Na Liškové je vidět, že si změnu prostředí užívá. „V tuto chvíli je největší změnou nálada v týmu, holky jsou fajn, máme super kolektiv,“ pochvalovala si. Těžký los na začátku nového angažmá příliš neřešila. „Upřímně jsem o tom nepřemýšlela, je super, že se vše povedlo vyřešit rychle,“ vyložila.

Do konce sezony bude působit v Olomouci, co bude dál, nyní neřeší. „Zatím jsme se o tom nebavili. Zkusila jsem změnu, uvidím, jak mě to bude bavit, jestli mne to nakopne a na konci sezony se uvidí,“ prohodila Lišková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*