29. 11. 2011 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Jsme v euforii, říká Petřík. Otrokovické štístko skóruje v posledních minutách

 



Má za sebou už tři extraligové štace, i když si zahrál i v dresu Vítkovic, se kterými slavil v roce 2009 mistrovský titul, angažmá v Otrokovicích mu svědčí zřejmě nejvíce. Lukáš Petřík navíc v posledních zápasech střílí ty nejdůležitější góly. Letos už jich dal v lize třináct.

Šikovný univerzál si poslední měsíce užívá. Dva roky v extralize chyběl a před touto sezonou to dlouho vypadalo, že zakotví v Ostravě. Vábení nováčka z Otrokovic, kam navíc přišel i kouč Jan Holovka, však nešlo odolat. Petřík dostal velký prostor na hřišti a důvěru splácí.

„Je třeba toho využít, dokud mi to padá,“ směje se při pohledu na poslední statistiky. Naposledy rozhodl zápas s Future, když zbývaly do konce pouhé čtyři sekundy. Předtím poslal domů s nepořízenou brněnské Buldoky ve čtvrtfinále Poháru České pojišťovny. To dával gól v prodloužení. Rozhodující branku dal i Chodovu, když při power play soupeře skóroval do prázdné brány. Při vítězství v Havířově připravil v nastavení rozhodující gól pro Lukáše Uhrinovského.

Modročerný dres Panthers mu svědčí a sezonu si tak užívá stejně, jako jeho noví spoluhráči. „Určitě se to teď dá nazvat euforií, nálada je výborná,“ říká.

Před vánoční přestávkou však ještě Otrokovice čekají dva ligové zápasy. Domácí odveta s Torpedem Havířov a další vypjaté derby s Brnem, tentokrát na palubovce Buldoků.

„Jsou to soupeři, kteří jsou na tom podobně jako my. Budeme chtít vytěžit maximum bodů a užít si svátky s vědomím, že máme pěkný základ do dalšího roku,“
plánuje.

Další otrokovickou štací je domácí pohárová soutěž. Extraligový nováček už je ve čtvrtfinále a čeká na úterní los. „Určitě bychom si přáli hrát doma. Diváci by si to zasloužili. A samozřejmě bychom si přáli vyhnout se Vítkovicím,“ přeje si Petřík. Ligový debakl 0:11 od lídra tabulky Pantery straší.

Petřík není letos jediným hráčem, který přišel do otrokovické kabiny. A zlé hlasy o tom, že by nově příchozí hráči vystrnadili domácí borce, kteří vybojovali extraligu, vyvrací. „Já nevím, jsem v Otrokovicích od léta a opravdu nevím o tom, že by někdo skončil. V týmu je výborná parta lidí a myslím, že takové věci tam nepřipadají v úvahu,“ říká.

Otrokovice čeká v úterý los poháru. Dostane otrokovické publikum ještě letos jeden další dárek?

Sezony Lukáše Petříka v extralize:

2011/12 – Otrokovice 12 (13+3) 16
2008/09 – Vítkovice 33 (19+14) 33
2007/08 – Třinec 22 (13+23) 36
2005/06 – Třinec 22 (10+14) 24
2004/05 – Frýdek Místek 22 (6+6) 12


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*