SSK Future Nováček soutěže se důstojně rozloučil se základní částí Fortuna Extraligy. Ve středečním večeru viděli diváci v hale Sparty na Letné tradičně bojovný výkon východočechů. Vítězství favorizovaný tým Future však nakonec uhájil.
2. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Future před televizním duelem nepřesvědčili

 



Future se nechali ukolébat hladkým vedením a v polovině zápasu přepustili pardubickým Sokolům vládu nad zápasem. Bojovný tým z východočeského města perníku se chopil šance a zápas zdramatizoval. Tatam byl podzimní odevzdaný výkon z domácího prostředí, kdy Sokol podlehl 3:12!

Nakonec stejně ale Pražané zúročili několik let v nejvyšší soutěži navíc a pojistili vedení. Branka na 5:3 z hole Martina Soukupa byla rozhodující. Snížení na konečných 5:4 Karlem Brychtou už přišlo pozdě.

Sokol PardubiceO tom, že Pardubice mají smělé plány i do play-down bojů svědčí fakt, že zápas v Praze nevypustili. Poměr střel v poslední třetině – 9:19 (!) je důkazem jejich snahy. Podporou na střídačce byl opět zkušený trenér Jaroslav Marks. Přesto na svého soupeře ještě čekají a je téměř jisté, že do bojů o záchranu nepůjdou Sokolové z výhodného devátého místa.

Zápas s Pardubicemi byl pro tým Future poslední prověrkou před televzním duelem v Ostravě. Skvěle však vyšla Zlatníkovým svěřencům jen první třetina. V té svého soupeře přejeli. Výpadek ve druhé a třetí části hry by však mohlo Pepino v neděli dopoledne trestat více než Pardubice.

Je zde ale ještě jedna zajímavost z táboru Future. Do druhého zápasu v letošní sezóně nastoupil dlouhé odmlce Tomáš Doležal. Jeden z největších talentů českého florbalu tak hlásí návrat právě před play-off.
„Tomáš sice ještě není v optimální kondici, ale jistě to bude oživení. Rozhodně s ním počítáme jako štikou pro vyřazovací boje,“ říká trenér Future David Zlatník.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*