Před týmy Fortuna Extraligy je posledních šest zápasů základní část. Liberec a Pardubice už svůj účet uzavřely. Přesto se ještě bojuje o jedno poslední postupové místo a také o neméně důležité nasazení do play-off. Pohled na rozhodující víkend okořeněný televizním utkání Pepino – Future posílají opět naši experti ze Švýcarska.
3. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Záhada základní části čeká na vyřešení

 




Tomáš Trnavský byl prvním českým florbalistou, který zvedl nad hlavu pohár za stříbrné medaile na florbalovém Mistrovství světa – byl kapitánem stříbrné party z Klotenu. Po tomto úspěchu se rozloučil s reprezentací a nyní již ve Švýcarsku podporuje snahu UHC Grünenmatt v bojích o postup do elitní NLA.
„Díky za podporu,“ vzkazuje českým fanouškům kteří drží našim krajánkům palce, ale vzápětí dodává.
„Letos to půjde už jen s velikánským štěstí, naděje ale přeci jen umírá poslední.“

Michal Rybka byl v poslední tipovačce lepší Radka Sikory a tak je dalším jeho vyzyvatelem Tomáš Trnavský. Na hřišti minulý týden ale chlapci z Grünenmattu Rybku přejeli. I Tomáš Trnavský byl jedním ze strůjců drtivé výhry 12:1 v posledním kole NLB. Odveta proti Thunu se Grünenmattu vydařila, mladíci z Rybkova týmu tentokrát po zápase na náměstí nelítali.

„Byla znova mela, ale trošku opačná. Grünenmatt byl jasně lepší. Kluci si mysleli, že se jim nemůže nic stát, když je minule porazili. Teď jedeme 260 kilometrů do St.Gallenu k prvnímu, tak si snad nepřivezeme stejnou nadílku,“ říká střízlivě Michal Rybka.

Dnes nám pohled na poslední zápasy základní části přináší právě Michal Rybka a Tomáš Trnavský. A oba budou sledovat společně s českou florbalovou komunitou i televizní duel Pepino – Future.
„Sejdeme se u Trnka, on má ČT4. Kluci z Grümenmattu se naladí dopoledne českým florbalem a pojedou hrát proti Bazilovi (Danovi Foltovi) a Joně,“ těší se na příjemné české florbalové nedělní dopoledne Michal Rybka.

FBŠ Bohemians Praha vs. Tatran Střešovice

Bohemians – Tatran

Totální obrat v zápase v Liberci jistě borce z Děkanky naladil. Jestli zůstanou při chuti, nemusí to mít Tatran lehké, přece jenom už má své jisté. Bohemians by se ziskem tří bodů velice reálně přiblížili téměř ztracenému play-off a zároveň i jistotě záchrany v nejvyšší soutěži. Ve vyřazovacích bojích už totiž asi ztratí spásu v podobě střelce Varhaníka.

Tomáš Trnavský: 2 – Bohemce jde sice o play-off, ale Tatran je zkušenější a body nebude chtít dát.
Michal Rybka: 2 – Únava ze zápasu proti Liberci, navíc kvalita, hovořící ve prospěch Tatranu by se měla v tomto zapase projevit. Proto volím vítězství Tatranu.

info

FBC Pepino Ostrava
vs. TJ JM Chodov

Pepino – Chodov

Chodov zahazardoval v posledním zápase s Havířovem. Téměř jistý postup do play-off ztratil v závěru i tím, že si nepohlídal snad jen remízu. Pokud Bohemians v pátek uspějí, tak to tentokrát bude velice těžké. V Ostravě myslí na čtvrté místo, možná ale hráči budou více myslet už i na televizní duel proti Future.

Tomáš Trnavský 1 – Pepino chce jít určitě z první čtyřky do play-off, tak musí v sobotu udělat první krok.

Michal Rybka: 1 – Pepino oplatí Chodovu porážku z posledního vzájemného zápasu a uchová si naději na umístění v první čtyřce před začátkem play-off.

info

Torpedo Havířov vs. Bulldogs Brno

Havířov – Bulldogs

Havířov vstal z mrtvých a skvělým závěrem se dostal do hry o play-off. Jochmanovi svěřenci by navíc už konečně mohli zabrat i na domácím hřišti a naladit své příznivce před vyřazovacími boji. Buldoci své postavení v tabulce už vylepšit nemohou, mrzela by je ale určitě ztráta páté pozice.

Tomáš Trnavský: 1 – Havířov má svou lepší část sezóny a hraje doma.
Michal Rybka: 1 – Pro Havířov je před začátkem vyřazovacích bojů každé vítězství důležité, proto věřím, ze Brno porazí.

info

Tatran Střešovice vs. 1. SC SSK Vítkovice

Tatran – Vítkovice

Poslední generálka Tatranu i Vítkovic před čtvrtfinále. Mladý vítkovický tým nadále na Tatran hledá recept. V podzimním duelu i ve finále Českého poháru se radoval zkušenější mistr. Mládí však hrozí čím dál víc a v sobotu ve Střešovicích může připravit Tatranu nejednu horkou chvilku.

Tomáš Trnavský: 1 – Pro Vítkovice to s tak mladým a přetíženým týmem bude těžké, proti zkušenému Tatranu.
Michal Rybka: 2 – V tomhle zápase bude k vidění určitě pěkný florbal, více se přikláním na stranu Vítkovic.

info

FBC Pepino Ostrava vs.
SSK Future

Pepino – Future

Florbal opět dostává prostor v televizi. A oba týmy navíc budou v posledním zápase základní části bojovat o čtvrtou příčku v play-off. Pikantní bude další fakt, že se proti svým spoluhráčům představí opět Marek Lébl a Martin Lukeš. Oby týmy by mohly vsadit na ofenzivní florbal, při kterém padají góly.

Tomáš Trnavský: 1 – Věřím Pepinu ze chcou lepší výchozí pozici do play-off. Ve Futuru to teď asi tak nešlape jak na začátku sezony.
Michal Rybka: 0 – Každý si přeje, aby bylo v televizi co nejvíce florbalu, tak to snad kluci zahrajou tak, aby byl přenos bohatší o prodloužení.

info

Sokol Mladá Boleslav vs. SK FBC Třinec

Mladá Boleslav – Třinec

Domácí Mladá Boleslav jistě bude chtít definitivně potvrdit skvělé druhé místo a outsiderovi by neměla nechat sebemenší šanci. Třinec navíc cestuje přes do dáli ve chvílích, kdy už je odsouzen k bojům o záchranu.

Tomáš Trnavský: 1 – Třinec už nebude mít psychické síly proti rozjeté Boleslavi.
Michal Rybka: 1 – Favorit utkání je jasný, Boleslav si nemůže dovolit proti poslednímu týmu tabulky doma zaváhat.

info

Ilustrační foto: MUDr. Martin Neužil a server www.swissunihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*