14. 11. 2013 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

VÍTKOVICKÝ VÁLEC! Herbadent ztratil neporazitelnost a dostal 8 gólů!

 



Tomu se říká obrat se šesti! Vítkovice prohrávaly v repríze jarního Superfinále s Herbadentem na začátku 3. třetiny 2:4, ale půltuctem gólů v řadě smetly obhájkyně trofeje z palubovky na Dubině! Hit extraligy před televizními kamerami a 215 diváky zvládly stejně bravurně jako loňský domácí zápas s pražským velkoklubem (6:2) a v probíhající sezoně mu připravily první porážku.

Herbadent dorazil do Ostravy oslaben o zraněnou Denisu Billou, která usedla jen do hlediště, a tak musel přeorganizovat zejména hru první formace. Vítkovice nastoupily bez respektu a díky Monice Léblové brzy vedly. Soupeřky se ale oklepaly a v následné pasáži dokázaly potrestat chyby v obraně domácích. Po krásné akci po ose Krupnová – Klímová – Urbánková otočily skóre na svou stranu.

Domácí tým sice na konci třetiny vyrovnal, ale po dalších 2 gólech Herbadentu na začátku poslední třetiny to vypadalo na pokračování vítězné jízdy mistryň. Jenže Pražankám, hrajícím na 2 formace, došel dech. To, co se dělo v posledních 18 minutách, hala na Dubině nepamatuje.

Vítkovický tým předvedl neuvěřitelný obrat a euforickým výkonem srazil Herbadent do kolen. Během 4 minut otočil ze 2:4 na 5:4. Klíčovou chvílí byl možná moment, kdy Veronika Enenkelová donutila napadáním k chybě Kristýnu Jílkovou a Michaela Šponiarová během poslala svůj tým do vedení.

Herbadent poprvé v sezoně prohrál a možná mu chyběla osobnost Billé. První formace totiž dala tentokrát jen jednu branku. Vítkovice se po vlažnějším vstupu do sezony cenným vítězstvím přiblížily prvním 3 týmům tabulky.

Nebylo divu, že se trenérka Markéta Šteglová na své hráčky hodně zlobila. „Zápas byl z naší strany nepovedený, což by tolik nevadilo, ale byl bez nasazení, bez chuti, a takto Vítkovice rozhodně neporazíte. Stalo se nám to také loni, před Pohárem mistryň, snad se poučíme,“ věřila.

Výsledek:
1. SC WOOW Vítkovice – Herbadent Praha 11 SJM 8:4 (1:1, 1:1, 6:2)
Branky a nahrávky:
8. Léblová (Šupáková), 38. Paloncyová (Halfarová), 43. Paloncyová (Pastušková), 44. Šponiarová (Ratajová), 47. Šponiarová (Enenkelová), 55. Šupáková (Pastušková), 60. Pastušková (Kubíčková), 60. Enenkelová (Šponiarová) – 18. Ferencová (Jarolímová), 24. Urbánková (Klímová), 42. Košturiaková (Skořepová), 43. Ferencová (Hašová). Střely na branku: 33:38. Rozhodčí: Petřík – Podlesný. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 215. Nejlepší hráčky utkání: Lenka Kubíčková – Alexandra Ferencová.

Vítkovice: Kubíčková – Niemcová, Halfarová, Ratajová, Klapitová – E. Sládečková, Enenkelová, Kociánová – Paloncyová, Pastušková, H. Sládečková – Šupáková, Šponiarová, Léblová.
Herbadent: Velčická – Krupnová, Jílková, Skořepová, Ferencová – Klímová, Šteglová, Urbánková – Košturiaková, Jarolímová, Hašová – Macurová.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*