5. 12. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Věděl jsem, že to zvládne, říká o návratu Petra Saláta kapitán Nesměrák

 



Nepouštějte se s Libercem do prodloužení. S velkou pravděpodobností to pro vás totiž nedopadne dobře. Severočeši vyhráli letos už třetí utkání v nastaveném čase, po 31 sekundách rozhodl zápas kapitán Lukáš Nesměrák. Týmu zpod Ještědu navíc velmi pomohl návrat Petra Saláta, který byl u čtyř gólů ze šesti.

Když jeli Bohemians loni do Liberce, v dramatickém duelu padli až po loterii samostatných nájezdů, ten rozhodující si připsal Lukáš Nesměrák. Letos Severočeši nechali „Klokanům“ také jen jeden bod. A opět to zařídil kapitán týmu, tentokrát už po půlminutě prodloužení.

„Já už ty výhry v prodloužení a na nájezdy ani nepočítám. A většinou to probíhalo tak, že jsme těsně před koncem vyrovnali a do prodloužení šli prostě vyhrát. Je pravda, že tolik otočených zápasů asi není normální. I proti Bohemians jsme byli lepší, ale nakonec jsme to byli my, kdo na konci prohrával,“ říká obránce se zkušenostmi z reprezentačního týmu. Letos ztratil Liberec zápas v nastaveném čase jen v Havířově.

Petr Salát byl i proti Bohemians na správném místě

Libereckým pomohl návrat pointmakera Petra Saláta. Zatímco při jeho třízápasové absenci nedokázali dát za utkání víc jak tři góly, nyní zatížili konto soupeře hned šestkrát. „Sali je jedinečný hráč. Je pro mne jako kapitána strašně důležitý i týmově. Kluci si s ním v sestavě věří více v útoku. Bylo strašně vidět, jak z nich spadla ta tíha střílení a připravování branek. Navíc se na něj soupeř musí koncentrovat. Takového hráče potřebujete, abyste mohli hrát v extralize důstojnou roli. Zatímco třeba Chodov nebo Boleslav si koupí kohokoli. My máme jen jeho,“ říká Lukáš Nesměrák k roli svého spoluhráče.

Petr Salát se poprvé zapojil do tréninku ve středu, ale nezdálo se, že by o víkendu mohl do zápasu naskočit. „Já už v týdnu věděl, že to dá. On je zápasový typ. Bylo vidět jak je hladový. Bylo vidět, jak ví, že je pro nás strašně důležitý,“ dodává kapitán Liberce.

Petr Salát

„Takhle by to mohlo vypadat. Měl jsem strašnou chuť si zase zahrát,“ glosoval svůj návrat Petr Salát na sociální síti facebook. To, že se mohl vrátit po operaci slepého střeva, pro něj byla velká úleva.

Liberec je nyní předposlední a na playoffovou osmičku ztrácí osm bodů. Má ale k dobru dohrávku s Pardubicemi. „Dva body jsou pro nás moc důležité a způsob, jakým jsme na ně dosáhli, také. Myslím, že stíhací jízda je u nás už tradicí. Navíc víme, že v novém roce jsme vždycky silnější než soupeři kolem nás. Asi nás zase nemine po Vánocích výlet na Ještěd. Odešlo nám spousta dobrých hráčů a upřímně jsem nečekal, že budeme hrát tolik vyrovnaných zápasů i se silnými týmy. Jen dáváme málo gólů a to nás stojí body. Ale to je jasná daň za nezkušenost. Nedá se koupit, nedá se natrénovat, jde ji jen odpracovat,“ myslí si Lukáš Nesměrák.

Liberecké góly v prodloužení v posledních dvou sezonách:

Sezona 2011-12

Liberec – Bohemians 6:5 pp – 4. prosince
60:31 Lukáš Nesměrák (Petr Salát)

Mladá Boleslav – Liberec 4:5 pp – 22. října
63:40 Jakub Ježek (Petr Salát)

Liberec – Brno 9:8 pp – 16. října
64:25 Petr Salát (Matěj Klucho)

Sezona 2010-11

Liberec – Bohemians 3:2 sn – 10. října
rozh. nájezd Lukáš Nesměrák

Pardubice – Liberec 3:4 pp – 26. září
63:05 Jakub Ježek (Lukáš Nesměrák)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*