9. 12. 2011 Superliga (34) KOMENTÁŘŮ

Změny ve Future: Hlavním koučem Pazdera, Natov odchází

 



Florbalový Future sáhl po neúspěšné podzimní části ke změnám. Tříbodovou ztrátu na playoffové pozice se pokusí dohnat po novém roce jako hlavní kouč Jan Pazdera. Z týmu odchází i Jan Natov, kterého na hostování získal střešovický Tatran.

Pazdera na střídačce extraligového Future působil, už od začátku právě probíhající sezony jako asistent hlavního trenéra Jiřího Nováka. Nyní se pozice obou mužů vyrovnají. „Vytvoří rovnocenný tandem. Mají stejné kompetence,“ vysvětluje sekretář klubu Tomáš Velechovský.

Jiří Novák tak u týmu nadále zůstává. Pražský celek se ale odhodlal ke dvěma změnám. Po trápení v nové sezoně z týmu odchází Jan Natov.

Jan Natov

Talent, který loni v extralize nastřílel 20 gólů, letos nastupoval sporadicky a během sedmi utkání skóroval jen dvakrát. Svojí touhu odejít z Future demonstroval už v průběhu přípravného období, kdy absolvoval s Chodovem i turnaj ve Švýcarsku.

„Nedařilo se mu, a byl to i logický důvod toho, jak se na hřišti pohyboval. Potřebuje změnu, protože jeho výkony opravdu nebyly optimální. V tuhle chvíli je v Tatranu na hostování do konce sezony. Pokud by se vrátil, má nadále platnou smlouvu do konce roku 2013,“ říká Jiří Novák.

Ještě jednu změnu žlutočerní chystají. Do branky Future se možná vrátí gólman Martin Beneš, který přestoupil zpátky z Kladna. „Zatím bude chytat za B-tým a nastoupí už o víkendu,“ říká Tomáš Velechovský. Beneš tak o návrat do áčka zřejmě bude muset ještě zabojovat.

Pro Future už ligový „podzim“ skončil. Původně plánovaný duel s Libercem byl přesunut na 5. ledna 2012, v hale na Podvinném mlýnu totiž probíhá mistrovství světa ve futsalu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*