16. 12. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V sobotu v Krupce opět Penalty Florbal, v banku bude 10 tisíc

 



Extraligový kolotoč se na chvíli zastavil a prostor dostávají i další florbalové akce, které se pomalu stávají tradicí. V Krupce u Teplic proběhne v sobotu další edice Penalty Florbal, klání gólmanů a exekutorů samostatných nájezdů. Lákavé jsou i prestižní prize money ve výši 10 tisíc korun.

V historii specifického turnaje najdeme mezi vítězi třeba i Davida Rytycha, který v současnosti hájí branku SSV Helsinky.

Letos budou obhajovat primát Jakub Výtisk a také loňská extraligová hvězdička Jan Natov.

„Obhájci budou silní, ale Petis Pajer s Tomášem Janečkem už by si konečně zasloužili finále, protože pokaždé vypadli ve čtvrtfinále s vítězem klání a pokaždé to byl vrchol celého turnaje,“
říká hlavní organizátor Tomáš Syryčanský. Avizuje tak možný souboj gólmana juniorské reprezentace Výtiska s jeho koučem u mládežnického nároďáku Pajerem.

Penalty Florbalu nejdříve pomohlo termínové posunutí Poháru České pojišťovny na pondělí, nakonec ale stejně musí čelit kolizi s celým kolem 1. ligy. I proto se na sever Čech nevypraví radek Križko a Karel Kotoun ze Sparty.

„Přesto očekáváme opět kvalitní turnaj. Máme rozhodčí, moderátory, zapisovatele. Pomáhá nám samozřejmě i sponzor, jinak bychom nemohli nabídnout tak zajímavé ceny pro vítěze,“ dodává šéf turnaje. V Krupce bude v banku 10 tisíc korun.

Turnajový pavouk počítá se 32 páry, dvě místa jsou ještě volná. „Ještě je možnost se na poslední chvíli přihlásit,“ sděluje Tomáš Syryčanský.

Přehled vítězů Penalty Florbal:

2008 – Jiří Buchta – Radek Vaňáč
2009 – David Rytych – Michal Matouš
2009 II. – Martin Beneš – Tomáš Matějka
2010 – Jakub Výtisk – Jan Natov


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*