První část play-off je za námi. Do semifinále pronikly čtyři nejúspěšnější týmy a naší redakci zajímalo, kteří z hráčů měli zásluhu měli na začátku vyřazovacích bojů nejlepší formu. Opět přinášíme tradiční all-stars.
23. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

All stars – Čtvrtfinále play-off

 




Tomáš KAFKA (Tatran Střešovice) – brankář


Matná forma je pryč. Reprezentant, který se v základní části prezentoval více spíše svojí stávkovou epizodou, dokazuje v čem je pravá síla české brankářské jedničky. Maximální soustředění na rozhodující utkání z něj dělá opět jednu z největších osobností Fortuna Extraligy. Tomáš Kafka je klíčovým mužem pro Tatran a jeho úspěch v play-off. Letos před sebou nemá úplně nejzkušenější tým, přesto je mnohými Tatran opět pasován na favorita. V sérii s Havířovem zlikvidoval nadšení mladého týmu a zejména ve dvou rozhodujících zápasech venku byl hlavní oporou.


Pavel MACHALA (FBC Pepino Ostrava) – obrana


Další dobrá série ostravského zadáka. Vyrovnané čtvrtfinále s Buldoky zvládli nakonec lépe hráči Pepina. A jednou z největších osobností je už tradičně zadák Pavel Machala. V souboji beků z obranné reprezentační dvojice s Kotlasem vyšel vítězně. Daleko více se zapojoval do ofenzivy a spoluhráčům šel příkladem i v sebevědomí. Dobrá předzvěst pro semifinále.


Tomáš KANTOR (Torpedo Havířov) – obrana

Havířov šel na Tatran z pozice outsidera. Osmé místo po základní části a jistota záchrany přišla až v posledních zápasech. Podíl na této pozici měl vedle navrátivšího se Pavla Kožušníka i zkušený zadák, vedle nějž vyrůstá havířovská budoucnost. Havířov sehrál s mistrem více než vyrovnanou partii a Tomáš Kantor byl jistotou defenzivy, dirigentem mladých a také tím, kdo týmu dodával sebevědomí.


Petr SKÁCEL (FBC Pepino Ostrava) – útok


Nástupce Martina Ostřanského v dresu 93,7 dlouho nemohl najít tu správnou formu a jakoby ho právě úloha lídra Pepina svazovala. Režisér hry se hledal celou sezónu, ale s příchodem play-off je jeho síla znát stále víc. Dominantní postavení na čele statistik však není jen známkou většího počtu odehraných zápasů. Petr Skácel totiž zlikvidoval Buldoky svými třinácti gólovými pasy! Skácelova forma šla nahoru rozhodně po reprezentační zkušenosti. Právě zápasy v Jönkopingu mu dodaly sebevědomí a od té chvíle je i Pepino k nezastavení.


Jan VOLF (Sokol Mladá Boleslav) – útok


Gólový stroj se nezastavil. Mladoboleslavské křídlo potvrdilo své pozice krále střelců v základní části i v prvním kole play-off. Chodov si na Mladou Boleslav věřil, nicméně drtivá útočnou sílu tentokrát nezastavil ani brankář Pajer. Právě jeho vyhnal dvakrát z klece Jan Volf. Ve spolupráci s Petrem Novotným je vysoký forvard s výbornou koncovkou největší hrozbou pro obrany soupeře. Potvrdí svou pozici i proti Pepinu? Letos v základní části už jednou proti soupeři zaznamenal vítězný gól. Ale taky šel pod sprchy s červenou kartou.


Daniel ŠEBEK (SSK Future) – útok


Skoro jako dárek ke svým sedmnáctým narozeninám, které oslavil ve čtvrtek, dostává mladá naděje Future nominaci do All Stars čtvrtfinále play-off letošního ročníku Fortuna Extraligy. Nováček, který roste pod křídly zkušených ostravských borců Lukeše a Lébla, měl jednoznačně velký díl práce na vyřazení ambiciózních Vítkovic tím nejrychlejším způsobem. Dvakrát byl vyhlášen hráčem zápasu a v Chomutovském zázračném otočení zápasu byl tím, který v osmé sérii proměnil rozhodující nájezd.

Fórum a komentáře jsou tu pro vás!

Své názory můžete psát pod článek nebo do fóra.
Florbal.cz Vás vtáhne do hry!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*