Fortuna Extraliga chvátá k finiši. Odvetná utkání semifinále i vypjatý souboj o záchranu je na programu právě o tomto víkendu. Minulý týden sehrálo šest týmů první dvě partie o úspěch a neúspěch. Budeme už v neděli znát oba finalisty a sestupující?
31. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play-off pokračuje – ve hře je šest týmů

 



Okem experta posoudil pro náš server jednotlivé série kouč Bulldogs Brno Zdeněk Mlčoušek. Trenér, který letos zůstal těsně za branami semifinále, když jeho tým vypadl až v rozhodujícím pátém zápase s FBC Pepino Ostrava. Vloni dosáhli Buldoci do čtyřky. Se zápasy semifinále má tedy už zkušenosti.


vs.

Future – Tatran

Potupný výsledek z prvního semifinále odvrátil Tatran druhý den soustředěným a disciplinovaným výkonem. Rozhodly přesilovky. Hráči Future už jedno varování dostali. Ale i Tatran ví, o, co se hraje, přece jen Střešovice jsou v semifinále pravidelným účastníkem. Třetí zápas se odehraje před televizními kamerami a ani tentokrát nebude mít ani jeden z týmů pravé domácí prostředí. Hraje se sice v hale Sparty, kde to Future dobře zná. Nekvalitní parkety však nyní vystřídá televizní povrch Tarkett, na kterém má Tatran přece jen odehráno více utkání. Pražské derby jistě přiláká další pěknou návštěvu.

Zdeněk Mlčoušek: 2:2 – Myslím si, že série bude i nadále vyrovnaná, hodně napoví televizní zápas v sobotu, vlastni utkání pak rozhodnou tyto věci: výkon brankáře Střešovic Kafky, disciplinovanost opor Future Lukeše a Lébla a zvládnutí důležitosti utkání. Pokud Střešovice v sobotu zvítězí, asi postoupí, ale myslím si, že bude nakonec rozhodovat pátý zápas.

info
info


vs.

Pepino – Mladá Boleslav

Pepino jde za svým cílem pomalu ale cílevědomě a už nyní hraje nad plán. Boleslav byla jistě šokována takovým průběhem semifinále, nutno ale říci, že Ostrava si vedení do domácího prostředí odvezla zaslouženě. Nyní vše bude záviset na morálních silách Středočechů a na jejich bojovnosti. Střelecká forma ze čtvrtfinále trošku vyprchala, ale Karel Vancl měl týden na to připravit svůj tým. V silách Boleslavi je určitě víc než předvedla v domácím prostředí…

Zdeněk Mlčoušek: 3:0 – Myslím si, že tato série spěje k postupu Pepina. Mladá Boleslav vůbec nedokázala zareagovat na změnu obranného systému Pepina v nedělním utkáni a i vzhledem k tomu, že Boleslav umí hrát jen jedním stylem, i když velmi dobře, tak to na disciplinované a dobře takticky hrající domácí nebude stačit. Navíc ve výborné formě hraje domácí první lajna Chrápek, Machala, Skácel, Koňařík a Maleček a Pepino se dosud mohlo spolehnout i na brankáře.

info
info


vs.
Třinec – Pardubice

Pardubičtí vstali z mrtvých a po třech prohraných zápasech projevili dostatek psychických sil. I druhý zápas se začal chvílemi lámat v jejich neprospěch, přesto bojovnost vrátila město perníku zpátky do hry. Třinec je jistě spokojený s jedním vítězstvím venku a doma může udělat další kroky k extraligové existenci i pro příští rok.

Zdeněk Mlčoušek: 2:2 – To je oříšek. Třinec je doma silný, otázka je na kolik zvládne zápas o vše. Pardubice už jednou dokázaly ztratit téměř vyhranou sérii, protože si podle mě neuvědomily, ze nejtěžší bývá poslední krok. Kdo vyhraje v sobotu, tak nakonec asi bude hrát baráž. Ovšem myslím, že i tato série spěje k pátému zápasu.

info
info


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*