Nedělní čtvrtý zápas finále první ligy juniorů mezi týmy Vítkovic a Future přinesl na rozdíl od sobotního místy až nudného klání hodně zajímavý florbal, kterému nechybělo to hlavní - góly. Hostující Future opět prokázal, že začátky utkání patří právě jim a i když byla první třetina hodně vyrovnaná, byli to hosté, kteří šli po dalekonosné střele Tomáše Kiprova do vedení.
11. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Finále juniorů rozhodne pátý duel!

 



Vstup do druhé fáze utkání vyšel opět mladíkům z Future. I přes hru v početní nevýhodě to byl Ryneš, který střelou z dálky opět zaskočil domácího Urbana. Vítkovice byly sice po obdržené brance aktivnějším celkem, ale působily hodně křečovitě. Domácím se přeci jen podařilo snížit po střele Sladkého, kterému asistoval Hrubý. V závěru druhé třetiny ale opět hosté potvrdili, že mají ve svém středu opravdu vynikající individuality, když Šimek zakončil své sólo kličkou do bekhendu.

Třetí třetina přinesla snad jeden z nejlepších florbalů v této finálové sérii. Postupně se za domácí trefili Tomášík a Ťopek a srovnali na 3:3. Je třeba ale říci, že brankář Future David Rytych spoustu dalších šancí domácích zneškodnil skvělými zákroky. Domácí se ale příliš dlouho z vyrovnání neradovali. Dvě minuty po vyrovnávací brance se po krkolomné rozehrávce domácích obránců zmocnil míčku mladičký Šebek a Future šel opět do vedení. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby si vzal domácí lodivod Radomír Mrázek oddechový čas a naordinoval svým svěřencům zřejmě vítěznou strategii. Nejprve své Hrubý své šance promarnil, ale poté to byl on, kdo společně se Sladkým míček doslova dotlačil za záda bezmocného Rytycha. Branka byla připsána domácímu centru Sladkému.

V závěrečných minutách šli domácí po faulu Ťopka do čtyřech a hostům se tak nabídla velká možnost na rozhodnutí. V tento zlomový okamžik podržel Vítkovice brankář Urban, který výbornými zákroky dal zapomenout na smolné branky ze začátku utkání. Při jednom z rychlých brejků do otevřené obrany hostů našel střílenou přihrávkou Hrubý svého spoluhráče Mojžíška, který povedenou tečí rozhodl brankou v oslabení o konečném výsledku 5:4 pro domácí. Future ještě v závěru pokoušel štěstí ve hře bez gólmana, ale i přes závěrečný nápor se po konečném hvizdu rozhodčích radovali domácí junioři.

Finále tak dospělo do svého úplného závěru, který bude jistě vyvrcholením letošní juniorské ligy. Šance obou týmů jsou tak padesát na padesát. Pro Future bude určitě výhodou domácí prostředí a nevyzpytatelná sparťanská palubovka. V poli se daří hlavně hráčům, kteří mají už něco odehrané ve Fortuna Extralize. Jména jako Šebek, Ryneš, Židlický, Vrtiška či Šimek jsou příslibem českého florbalu do budoucna. Nesmíme opomenout hlavně brankáře Rytycha, který se v závěru sezóny potkal s excelentní formou.

Na straně Vítkovic může hrát svou roli i lepší psychika, když se jim podařilo v posledním zápase vstát z mrtvých. Stejně jako v týmu Future i zde řada hráčů prokazuje zkušenosti nabyté v domácí nejvyšší soutěži. Hrubý, Sladký, Vladař, Tomašík nebo Ťopek jsou výtečnými individualitami. Škoda jen zranění Bruse.

Vám všem, kteří v sobotu zavítáte do haly Sparty, přejeme co nejlepší florbalový zážitek!


Autor: Jiří Kroupa



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*