7. 1. 2012 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Ostrava jede na Chodov, Curney bude hrát proti svým

 



Víkendový program patnáctého kola Fortuna extraligy přinese několik důležitých duelů. V neděli sehraje Liberec s Havířovem zápas o naději a na Chodov přijede Ostrava s novým trenérem. Už v sobotu se ale hrají zápasy v Pardubicích a na Dubině. Ve výčtu střetnutí chybí souboj Tatranu a Bohemians, který byl přeložen na 11. ledna.

Víkendový program 15. kola Fotuna extraligy:

Sobota 7. ledna

Pardubice – Brno
(18.00, SH Dašická, Pardubice)
Pardubice už hrají bez očekávání velkých výsledků. Vedení týmu oznámilo, že play off už není cílem a celek se začne připravovat na to, aby uspěl v bojích o udržení se v elitě. Loni stejná taktika Východočechům vyšla. Mladému týmu z Pardubic navíc naposledy svědčil i pocit, že nemusí nutně bodovat. V Havířově hrál uvolněně a nečekaně dokázal sebrat Torpedu důležité body. Pro Brno to musí být varování. Buldoci navíc nechali v první polovině sezony svému soupeři doma všechny body. Nyní hrají o čtvrtou příčku a ztráta bodů proti outsiderovi by mrzela.

Vítkovice – Future
(19.15, MSH Dubina, Ostrava)
Hráči Future vstoupili do extraligového roku 2012 úspěšně, důležitý zápas s Libercem vyhráli a od play off je dělí jen jeden bod. Na hřišti lídra to ale tak jednoduché mít nebudou. Vítkovice se prezentovaly v pohárovém finále ve fantastické formě a jejich cílem bude jistě udržet si vedoucí pozici na čele extraligového peletonu. Malou změnou do zaběhlého systému měla být hra Vítkovic na tři kompletní formace, zranění kolena Jakuba Hubálka ale možná plány Radomíra Mrázka zhatí. Pokud se i přes tento fakt udrží Vítkovice v tempu, měly by doma naplnit roli favorita, i když stále není fit gólman Lukáš Souček.

Neděle 8. ledna

Liberec- Havířov
(16.00, SH Dulka Liberec)
Severočeši budou hrát klasický zápas o šest bodů. Ve čtvrtek prohráli na Future a další ztráta by zřejmě znamenala konec snů o play off. Pokud by Torpedo na severu Čech uspělo, nabere na svého rivala náskok devíti bodů. V opačném případě by oba celky dělily jen tři body. Havířovu bude chybět jeden z klíčových hráčů, obránce Filip Heczko se totiž vrátil do Vítkovic. Severočeši by měli být kompletní. Loni zahajovali právě v těchto fázích extraligy stíhací jízdu za účastí ve čtvrtfinále. Podaří se jim podobný kousek i letos?

Chodov – Ostrava
(17.00, SH Jižní Město, Praha)
Jiří Curney proti svým, ale také velká premiéra trenéra Aleše Tomáška. Tolik hlavní shrnutí zápasu, který může být nazván šlágrem kola. Ostrava bude mít proti favorizovanému Chodovu možná psychickou výhodu v tom, že první zápas doma vyhrála. Návod na to, jak uspět proti ambicioznímu týmu z pražského Jižního Města, daly městskému rivalovi i Vítkovice, které Chodov zdolaly ve finále domácího poháru. Ostrava posílila sestavu na brankovišti. Kdo bude chytat, však zatím tají.

Otrokovice – Mladá Boleslav
(18.00, SH Štěrkoviště, Otrokovice)
Panteři po sympatické jízdě extraligovým podzimem nezvládli závěr loňského roku a po dvou prohrách v řadě už se zase obávají o účast v play off. Přes vánoční svátky ale trénovali a uskutečnili také ještě jeden trejd k posílení obranných řad. Do týmu přišel zadák Pavel Barabáš, který loni patřil do kádru Vítkovic. Ani Mladá Boleslav ale není v ideální pozici. Po špatném začátku se sice Středočeši dotáhli do středu tabulky, stejně jako Otrokovice ale poslední dva zápasy prohráli. Konto mají oba soupeři shodné, se ziskem 20 bodů ale mají jen minimální náskok na devátou příčku. I proto má duel velkou důležitost.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • pepa napsal:

    čus všem florbalistům:)

    chtěl jsem pouze poprosit o podporu se zasadit o možnost pár nás bývalých florbalistů z Jihlavy a Brodu se zůčastnit „druhé ligy mužů“, vím že je to skoro proti pravidlům soutěže, ale máme elán a chuť se ještě vyprdět:))) chceme si ještě zahrát soutěž a v našich letech už cokoliv nesoutěžního je pouze fraška…. bylo by možné nás zařadit do této soutěže jako třináctého člena?:))

    Díky Pepa:))

  • blázen napsal:

    Ten kluk se asi vyloženě pomátl,kolik mančaftů se do té ligy snaží dostat z nejnižších soutěží a borec si myslí že je tam prostě jenom zařadí 😀

  • IGI napsal:

    bohemka vs. tatran bude kedy?

  • XY napsal:

    Pepa tak to si teraz riadnú hovadinu zasmažil 😀

  • David napsal:

    Pepo, ja chci pokracovani te pohadky! :)))

Napsat komentář

*