20. 1. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

O 5 míst v extraligovém play off se stále bojuje. Ve hře je 8 týmů

 



Po čtvrteční dohrávce mezi týmy Future a Tatranu má za sebou Fortuna extraliga plných 16 kol. Do konce základní části tak každému celku chybí ukrojit ještě 6 utkání. A to je pomalu čas, kdy se začíná vzhlížet směrem k finální podobě tabulky.

Pikantnější je celá situace vzhledem k vyrovnanosti celého ligového pelotonu. Vedoucí trojice svým pronásledovatelům sice o několik bodů utekla, zbytek mužstev (snad vyjma Pardubic) ale stále živí své naděje na vyřazovací boje. Jak tedy vypadají vyhlídky jednotlivých celků 6 kol před koncem?

11. FBC Liberec, 14 bodů
ZTRÁTA na 8. místo: 8 BODŮ

Naději stále živí na severu Čech. Ovšem aktuální ztráta 8 bodů a soupeři v nejbližších utkáních (Mladá Boleslav, Chodov a Tatran) dávají velkou pravděpodobnost, že možná ještě před duelem s Pardubicemi bude i teoretická šance na postup tatam.

10. FbŠ Bohemians, 17 bodů
ZTRÁTA na 8. místo: 5 BODŮ

Aktuálně 10. Bohemians čeká klíčové období. O víkendu totiž cestují svěřenci Jiřího Jakoubka na horkou půdu 8. Otrokovic, kde půjde o veledůležité tři body. Celkový výsledek hodně napoví o ambicích pražského celku. Následují utkání s papírově silnějšími týmy (Brno, Mladá Boleslav, Ostrava), poslední kolo pak Pražané sehrají s Future.

9. SSK Future, 18 bodů
ZTRÁTA na 8. místo: 4 BODY

Také tým Future nemá na los do konce soutěže zrovna štěstí. Pražské mužstvo se jistě bude snažit snížit ztrátu v následujících dvou střetnutích, kdy se nejdříve představí na Chodově a následně doma s Mladou Boleslaví. Poté přijde pro žlutočerné důležitý souboj s Havířovem.

———————————————————————-

8. Panthers Otrokovice, 22 bodů
NÁSKOK na 9. místo: 4 BODY

Nováček z Otrokovic by mohl mít cestu do play off papírově velmi slušně vydlážděnou. Z posledních 6 kol totiž sehrají Panteři hned 4 klání před svými fanoušky, kteří, jak známo, umějí vytvořit skutečně pekelnou atmosféru. Mimo jiné přivítají Panthers Bohemians nebo Pardubice. Body budou ligoví novicové jistě vyhlížet i na výletě do Liberce v 21. kole.

7. Havířov, 22 bodů
NÁSKOK na 9. místo: 4 BODY

To sedmý Havířov má „sestavu“ utkání právě opačnou: tedy dvakrát doma a čtyřikrát venku. A nutno dodat, že zápasy na hřištích soupeřů nebudou pro Torpedo nic lehkého, neboť se bude jednat pouze o souboje s tabulkově úspěšnějšími celky. Doma však Havířovští přivítají Future a Bohemians, se kterými musejí uspět, pokud chtějí hned ve své 1. sezoně po návratu do extraligy do play off.

6. Billy Boy Mladá Boleslav, 24 bodů
NÁSKOK na 9. místo: 6 BODŮ

Aktuálně šestá Mladá Boleslav má už za sebou souboje s vedoucí trojkou a do konce základní části se bude utkávat zpravidla s horšími celky. Hned v následujících 3 kolech (Liberec, Future, Bohemians) by měli Mladoboleslavští vyslat jasný signál, že boj o 4. příčku bude ještě spletitý. O to víc, že v posledních dvou kolech se hráči Billy Boys utkají právě s Ostravou a s Brnem.

5. FBC Ostrava, 25 bodů
NÁSKOK na 9. místo: 7 BODŮ

Ostrava má svůj los velmi podobný tomu Mladé Boleslavi. Jediným rozdílem je fakt, že družina kolem Petra Skácela bude čtyřikrát ze šesti případů cestovat ven. Dvakrát se pak představí domácím fanouškům. V posledním kole zavítá FBC do Mladé Boleslavi, kde se očekává ostrý souboj o konečné umístění.

4. Bulldogs Brno, 27 bodů
NÁSKOK na 9. místo: 9 BODŮ

Buldoci mají před sebou těžký zápas ve Vítkovicích, následují však souboje, kde by teoreticky měli bodovat. Ať už jde o výjezd do hlavního města, kde se představí na palubovce Bohemians, či domácí utkání s Ostravou. Základní část ukončí Bulldogs doma, a to duely s Mladou Boleslaví a s Havířovem.

Prognóza Florbal.cz
Letošní ročník je na překvapení velmi bohatý, a proto mohou vzít papírové předpoklady velmi rychle za své. Přesto se finální podoba tabulky pomalu ale jistě krystalizuje. O 4. místo a možnost začínat play off na domácí půdě svede souboj trojice Brno, Ostrava a Mladá Boleslav. V tomto boji favorizujeme hráče ze středních Čech, kteří sice aktuálně ztrácejí na 4. příčku 3 body, ale se zkušeným kádrem a zbývajícími zápasy by si šanci začínat doma měli vybojovat.

O 8. místo se bude bojovat v případě herní vzpruhy jednoho (nebo obou) z pražských celků za elitní osmičkou. Ztráta Bohemians a Future není ještě nijak tragická, záležet však bude na výsledcích vzájemných soubojů. Nejtěžší los mají před sebou hráči Havířova. Naopak hráči FbŠ mají vše ve vlastních rukou, neboť se do konce ročníku ještě jednou utkají s každým z nejbližších tří celků před sebou.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*