21. 1. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice čeká test, prověří je Brno. Panthers a Bohemians hrají o play off

 



Jeden přímý souboj o play off a také duel z horních pater tabulky, kde Vítkovice hostí brněnské Buldoky, nabízí víkendový program Fortuna extraligy. Nejvyšší soutěž také míří do Svitav, kde se utkají Pardubice a Ostrava.

1.SC WOOW Vítkovice – Bulldogs Brno
(sobota 19.15, hala Ostrava Dubina)
Nejtěžší úlohu z vedoucí trojice budou mít v 17. kole zřejmě Vítkovice, které na své palubovce přivítají celek Brna. Svěřenci Radomíra Mrázka natahují vítěznou šňůru, která momentálně čítá 4 ligové triumfy v řadě. Proti Buldokům by tuto sérii jistě nechtěli porušit. „S Brnem to nebude lehké, zvedli se. Před časem byli v play down a najednou jsou v top pětce. Dokázali dvakrát porazit Tatran, což zvedne sebevědomí,“ varuje před soupeřem z jihu Moravy ofenzivní opora Vítkovic Martin Tokoš.

„Musíme se mít na pozoru, hlavně hrát svou hru a proměňovat šance. Ty jsme poslední dva zápasy pálili a stálo nás to nervy. Myslím, že tři body získat musíme, je to pro nás povinnost, pokud se chceme udržet nahoře a bojovat o první místo,“ dodává vítkovický střelec.

Brňané jsou stejně jako Vítkovice na vítězné vlně, jejich poslední výhra nad Libercem ale byla utrápená, přišla až v prodloužení a rozhodně se nedalo hovořit o ideálním výkonu. Do velké pohody se však dostává elitní střelec mužstva Luděk Ondráček, který se již dostal na 3. místo v celkové produktivitě se ziskem 40 bodů (27+13). Mezi střelci mu patří celkové 2. místo.

Pedro Pérez Chodov – SSK Future
(sobota 20.00, hala TJ JM Chodov)
Future čeká v týdnu druhé pražské derby a Chodov si musí dát pozor. I když je jeho soupeř až 9. v tabulce, zápas bude zrádný. Žlutočerní totiž v prvním duelu na Chodov vyzráli a tentokrát mají o motivaci postaráno i proto, že ztrácejí na osmičku pro play off 4 body. Důležité bude, zda bude připravený kapitán Future Jan Freund, jenž v minulém vzájemném zápasu nasázel Chodovu 4 góly a na další 2 nahrál.

Nedělní zápasy:
FBC Liberec – BILLY BOY Mladá Boleslav
(neděle 16.00, hala Dukla Liberec)
Derby se tentokrát odehraje na severu Čech a bude mít tradiční náboj. Vedle výrazných hráčských pohybů, zejména zpod Ještědu do města automobilů, umocňuje důležitost utkání i podzimní výsledek. Liberec totiž v Mladé Boleslavi nečekaně vyhrál 4:3 v prodloužení. Pro možnost bojovat o elitní osmičku by potřebovalo mužstvo Zdeňka Skružného bodovat i ve druhém měření sil. Proti celku Billy Boys to ale nebude jednoduché, obzvlášť poté, co si Středočeši s chutí zastříleli v posledním domácím utkání s Pardubicemi (11:2).

Sokol Pardubice – FBC Ostrava
(neděle 16.00, hala Svitavy)
O tom, kdo je favorit, je jasno. Ostrava potřebuje potvrdit body ze zápasu s Otrokovicemi a Východočeši se k tomu zdají být ideálním soupeřem. Za zápasem navíc nemusí tak daleko cestovat, Pardubičtí se rozhodli zápas zorganizovat ve Svitavách, které jsou pro FBC zaslíbenou halou. Před lety tu tehdejší „Pepino“ slavilo pohárové vítězství.

Tatran Střešovice – Torpedo Havířov
(neděle 17.00, hala Tatran Střešovice)
Tatran čeká druhý zápas „anglického“ týdne. Ve čtvrtek s Future sice nehrál mistrovský celek v optimální pohodě, ale ke třem bodům přišel relativně snadno. Nyní opět potřebuje bodovat, pokud nechce ztratit kontakt se špičkou. Střešovičtí to budou mít snadnější, do Prahy totiž nejede Pavel Kožušník. Ani Torpedo ale nemá nic jisté, body navíc ze hřiště Tatranu by se v konečném účtování mohly hodit.

Panthers Otrokovice – FbŠ Bohemians
(neděle 17.00, hala Otrokovice – Na Štěrkovišti)
Pro oba týmy je to jeden z klíčových duelů. Mnohem větší důležitost má utkání pro hosty z hlavního města, kteří mohou na účast v elitní osmičce pomýšlet prakticky jen při plném bodovém zisku. Porážka by vedle navýšení ztráty znamenala i další bodový „úprk“ Panterů, kteří by tak udělali důležitý krok do play off. V zápase by nejvíce měli být vidět domácí Jaroslav Vaněk (5+18) a hostující Michal Jedlička (14+9), jež letos zatím vyprodukovali shodně 23 bodů a jsou shodně nejlépe bodujícími hráči svého týmu. Na podzim Otrokovice v Praze uspěly a v poslední třetině urvaly vítězství 8:5.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*