28. 1. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Marek Soukup jde proti Boleslavi. Té, které stále patří

 



Tři prohry v řadě, ale se silnou trojkou. A teď už konečně soupeř, se kterým se dá bodovat. Florbalisty Future čeká v sobotu večer těžký test. Do Prahy přijede Mladá Boleslav a Marek Soukup nastoupí do zápasu s týmem, jehož měl být posilou.

V zimní přestávce se nakonec vrátil zpět do žlutočerného. „Sice jsme teď třikrát prohráli, ale věděli jsme, že každý bod proti těmto soupeřům by byl něco navíc. Lámat chleba se bude až v následujících zápasech,“ řekl Soukup pro web pražského klubu.

Pro trenéry Future musí být příchod i forma zkušeného forvarda potěšením. Do stále mladého týmu přinesl nové zkušenosti. A situací, jakou teď klub prožívá, už prošel. „To, že zachraňujeme play off na poslední chvíli, pro mě zase úplná novinka není. Jednou jsem to ve Future zažil a povedlo se nám to až v posledním kole proti Chodovu. Ale to už je tak 6, nebo 7 let zpátky. Každopádně pro nás začíná play off už v zápase proti Boleslavi,“ zdůraznil. Future totiž chybí na 8. místo 4 body a další ztráta může být kritická.

Jenže Středočeši nebudou chtít nechat body zadarmo. „Každý zápas je pro nás důležitý, protože chceme jít ze 4. místa. Nechceme jít ve čtvrtfinále na někoho z první trojky,“ uvedl mladoboleslavský Pavel Bouška. Navíc dodal, že Billy Boys si bývalého spoluhráče budou všímat. „Marek má určitě své kvality a jsem rád, že se mu daří, ale doufám, že po zápase mu nebude do zpěvu,“ přál si mladoboleslavský univerzál.

Florbalové mravy a vztahy mezi týmy naštěstí umožňují starty hráčů proti kmenovým klubům. Marek Soukup je totiž stále hráčem Billy Boys a ve Future je na hostování.

Zápas Future s Mladou Boleslaví začne v sobotu v 19.05 v hale na Podvinném mlýnu.

V sobotu je na programu ještě duel Davida s Goliášem. Do Pardubic, na hřiště posledního týmu extraligy, jede mistrovský Tatran. Povinností Střešovic bude jediné: vyhrát a udržet kontakt s Chodovem a Vítkovicemi. Východočeši ale proti Tatranu nemají vůbec co ztratit.

V hale v Dašické ulici se začne v sobotu v 18 hodin.

Sobotní program 17. kola Fortuna extraligy

18.00 Sokol Pardubice – Tatran Střešovice
SH Dašická, Pardubice. Rozhodčí: J. Kadlec, M. Kadlec.

19.05 x3m SSK Future – Billy Boys Mladá Boleslav
Arena Sparta, Podvinný mlýn, Praha. Rozhodčí: Šolc, Furmánek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*