28. 1. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Klokani věří v plnou halu, 3 body s Brnem je můžou dostat do osmičky

 



Už jsou na dohled, na osmičku ztrácejí jen 2 body a před sebou mají nevyzpytatelné Brno. Bohemians čekají na ztráty soupeřů a v zítřejším boji s Buldoky opět mohou vylepšit své akcie na postup do play off. Na dálku budou bojovat s Otrokovicemi a s Havířovem, 7. a 8. celek tabulky čekají rivalové z Ostravy.

Po vítězství v Otrokovicích by se zdálo, že v týmu Bohemians bude pozitivní nálada. Jenže, i když poslední výsledek v Otrokovicích vlil „klokanům“ novou krev do žil, není zelenobílý tábor v nejlepším rozpoložení. „Situace na trénincích byla tento týden taková, jako bychom už vyhráli základní část. Prostě nás pořád trápí nemoci,“ posteskl si trenér týmu Jiří Jakoubek.

V zápase s Brnem to podle něj bude podobné jako proti Otrokovicím. „Brno má pár zkušenějších hráčů, na které si musíme dát pozor. Ale pokud budeme hrát chytře, můžeme hrát vyrovnaně a i s Brnem třeba budeme moci myslet na body. Plány do zápasu máme stejné jako minulý týden, ale neprozradím je,“ dodává trenér Bohemians.

V podzimním utkání v Brně vyhráli domácí Buldoci 11:4. Tehdy se Brno zrovna nadechovalo k cestě ze dna tabulky. Prolomilo sérii 5 porážek a zařídilo změnu trenérů u pražského celku, když Marka Brosche vystřídal Jiří Jakoubek.

Což ovšem v Brně vyvolalo minimální odezvu. „Ani nevím, že ten zápas pak Bohemka řešila změnou trenérů. My jsme měli práci sami se sebou. Šli jsme do zápasu s tím, že už potřebujeme naplno bodovat za každou cenu. Povedlo se nám to, navíc vysokým výsledkem, a to nás nastartovalo,“ vzpomíná mladý útočník Brna Jakub Mendrek. Minulý týden ve Vítkovicích se stal podle statistik už pátým hráčem Brna, který dosáhl 10 gólů v sezoně.

Sám to však vyvrací. „Ještě na 10. gól čekám, ten první mi totiž byl připsán omylem,“ uvádí juniorský reprezentant statistiky na pravou míru.

Jubilejní branku tak bude moci dát do sítě hrdiny posledního kola Michala Rebra. „Je to rozhodně kvalitní gólman, v Otrokovicích to jen potvrdil. Myslím, že Bohemce jeho příchod velmi pomohl a cítí v něm určitě oporu,“ chválí rivala Mendrek. „Naším cílem je urvat tři body, ale víme, že to nebude rozhodně nic lehkého,“ dodává útočník Brna.

Zelenobílí věří v plnou halu. Fanoušci by měli ve střešovické „stodole“ vytvořit potřebnou atmosféru. „Doufám, že přijdou lidi, minule to byla bída. Nevím, co by lidé chtěli víc než náš boj o play off,“ diví se Jiří Jakoubek.

V neděli se odehraje i severomoravské derby mezi Ostravou a Havířovem, kde bude FBC potvrzovat, že mu pod trenérem Alešem Tomáškem jde defenziva. Torpedo ale bude mít k dispozici opět Pavla Kožušníka a cítí povinnost bodovat.

Otrokovice přivítají v dalším moravském duelu doma Vítkovice a jejich cílem bude dát alespoň více než jeden gól. Vítkovice v sezoně porazili Pantery 11:0 v lize a 7:1 v pohárovém semifinále. Karty jsou rozdány jasně, domácí tým může jen překvapit.

Na sever Čech jede vedoucí Chodov. Pro Pražany existuje jen jediná možnost: potvrdit formu a naplno bodovat. Liberec už se pomalu smiřuje s boji o záchranu, naposledy ale doma vzal bod Mladé Boleslavi a podlehl jí až po nájezdech.

Nedělní program 17. kola Fortuna extraligy
16.00 FBC Liberec – Pedro Pérez Chodov
SH Dukla, Liberec. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka.

17.00 Panthers Otrokovice – 1. SC WOOW Vítkovice
SH Štěrkoviště, Otrokovice. Rozhodčí: Nováček, Vašíček.

17.00 FBC Remedicum Ostrava – Torpedo Havířov
SH Sareza Hrušovská, Ostrava. Rozhodčí: Nábělek, Štengl.

17.00 FBŠ Bohemians – Bulldogs Brno
Hala Tatran Střešovice, Praha. Rozhodčí: Novák, Škaloud.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Fiiha napsal:

    Bohemka ma docela zarputile fanousky, takze dorazi. Komentare trenera a chovani hracu ma mezery. Hra je sice bojovna, ale fyzicka chybi. Leta piti se tezko dohani.

    • melas napsal:

      Fyzička chybí? Že jsem si nevšiml…. Nevim, jestli fakt, že Bohemka dokáže zamáčknout ve třetí třetině i takové týmy jako Tatran nebo Chodov znamená chybějící fyzičku…

Napsat komentář

*