31. 1. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Zozulák už vzal do ruky florbalku. Pokud se letos vrátí, tak v barvách Pardubic

 



Martin Zozulák se pomalu uzdravuje a ze střídačky Pardubic pomáhá koučovat mladý extraligový tým, který je aktuálně na posledním místě tabulky. Rehabilitace útočníkova operovaného kolena zatím probíhá zdárně a v minulém týdnu už pardubický odchovanec na tréninku střílel na branku.

Když 12. září podstoupil chirurgický zákrok, bylo zřejmé, že nový ročník je ztracený. Loni se podílel na zajímavé sezoně Chodova, který skončil až v semifinále, zahrál si s Radimem Cepkem, pak ale přišly zdravotní trable a namísto florbalky vzal do rukou berle. „Žádný doktor po téhle operaci neřekne, že můžeš hrát dřív než za půl roku. Půlrok uplyne v březnu, takže optimisticky to nevidím,“ říkal Zozulák v prosinci.

Martin Zozulák a Jakub Vrána, Chodov, duben 2011

Opuštění florbalového prostředí se mu ale nezamlouvalo, a proto se rozhodl pomoci svým Pardubicím. Alespoň na střídačce, jako podpora mladých spoluhráčů. Koneckonců stále je hráčem Pardubic, tradiční hostování na Chodov v průběhu sezony právě kvůli zdravotním problémům šikovného forvarda neproběhlo. „Hostování jsme nedělali, řešili jsme to v prosinci. Důvod, proč jsem to nepodepsal, byl takový, že by mě akorát zbytečně lákalo play off a určitě bych návrat kvůli tomu uspěchal. Když se to neuskutečnilo, jsem relativně v klidu,“ přiznal Zozulák.

Na soupisku jej ale stále mohou zapsat Pardubičtí, v bojích o záchranu by se hráč podobného formátu rozhodně hodil. Pokud by se cítil fit, není vyloučené, že dres Východočechů může obléknout. V minulém týdnu už se poprvé podíval na trénink a zastřílel si na branku. „Sice jsem vzal florbalku do ruky, ale myslím, že to zatím nic neznamená. Nechci nic uspěchat. Až si budu jistý, že koleno stoprocentně drží, budu hrát,“ řekl vážně.

Martin Zozulák na střídačce Pardubic

Další jeho slova ale naznačují, že sledovat spoluhráče z prostorů mimo hřiště už ho příliš nebaví. „Faktem je, že bych si už zase rád zahrál. Snad to po roce nezapomenu,“ těšil se na návrat mezi mantinely.

Pardubice jsou tradičním účastníkem bojů o záchranu, v historii extraligy ale spadly o patro níž jen v roce 2008. Čtyřikrát už se dokázaly zachránit. Play down začíná 17. března. Bude v něm hrát i Martin Zozulák?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Fiiha napsal:

    Prejeme uzdravenil. Neni nic horsiho pro sportovce, nez cekat. Ale i to ma sva pozitiva. Misto na hristi je pak velmi vzacne 🙂 Drzime palce.

Napsat komentář

*