27. 4. 2011 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Velké změny ve Wileru, přijdou Jussila i Oilinki

 



Švýcarský mistr SV Wiler Ersigen, který si svým dalším titulem v řadě zajistil i účast na mladoboleslavském Champions Cupu, tvoří nový tým. A ne ledajaký. Novými oporami zelenobílých by měli být Finové Esa Jussila a Olli Oilinki.

Ve Wileru skončila éra trenéra Thomase Bergera. A i když přes play off úspěšně převedl tým mladý Thomas von Känel, novým koučem byl jmenován Fin Heikki Luukkonen.

Ten už si vytipoval opory pro vytvoření kostry týmu a po skončení sezony Wiler oznámil jména nových posil. Z Alligator Malans přijde finský reprezentant Esa Jussila a z Tigers Langnau jeho krajan Olli Oilinki.

S příchodem velmi kvalitních finských florbalistů se tak zároveň oslabily kádry hlavních rivalů Wileru. Na Jussilovi stála hra finalisty z Malans, Oilinki režíroval hru Tigers.

Kromě dvou hráčů bývalé a legendární Finnsty získal švýcarský mistr i Nocolas Berlingera z Klotenu, který v uplynulé sezoně nastřílel 29 gólů.

Wiler se však rozloučil se šesticí bývalých opor. V klubi skončili Joel Krähenbühl, Jonas Schneeberger, Michael Flury, Olle Thorsell, Fabio Mutti a Roger Gerber.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • RealHonza napsal:

    Tigers Langnau nebude oslabeno, opačným směrem přestoupí Joel Krähenbühl, což je minimálně plnohodnotná náhrada 😉

Napsat komentář

*