19. 2. 2012 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákův přepis historie na rytíře Vítka nestačil. Šlágr kola ale bavil

 



Sobotní extraligový šlágr mezi Vítkovicemi a Chodovem nadchl. Kdo přišel do haly na Dubině, viděl dva týmy z čela tabulky – a 15 gólů. Vítkovice utekly Chodovu po těsném vítězství 8:7 už na rozdíl 4 bodů. Hvězdou zápasu se přesto stal Matěj Jendrišák, který zaznamenal 2 góly a 3 asistence a přepsal historické statistiky extraligy.

Utkání začali domácí aktivněji, přesto to byli hosté, kdo šel do vedení. Pražák přihrál přes celou šíři hřiště Jendrišákovi, a ten při prvním kontaktu s míčkem nekompromisně švihem skóroval.

Po obdržené brance se domácí stále drželi pozvolné rozehrávky a Chodov spíše bránil. V 10. minutě se ale Vítkovice dočkaly vyrovnání, když Kološ po volném úderu lehce prohodil chodovskou zeď i brankáře Bindera.

Vítkovice se dále tlačily do útoku, ale bylo vidět, že Chodov je dobře připravený, a tak vítkovické akce narážely na dobře organizovanou obranu hostů. Skóre se pohnulo až ve chvíli, kdy Jelínek zapomněl na příkaz trenéra, že musí nejméně 4x přihrát. Proběhl celé hřiště a nekompromisně skóroval ke vzdálenější tyči.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější. Nejprve se Řezanina probil k dorážce a zvýšil na 3:1. Pak chybovala domácí obrana a Jendrišák po krásné Pražákově přihrávce zapsal své jméno do historie českého florbalu. Tvrdou ranou totiž překonal Skácelův rekord kanadského bodování základní části extraligy.

Tento gól však příliš vehementně oslavoval rodič střelce, který byl za oslavné vhození sladkostí na hrací plochu vykázán z haly. Nemohl tak vidět, jak se v přesilovce při Jelínkově vyloučení trefil z těžkého úhlu Cepek.

Hra se vyrovnala a jednoduše hrající Chodov se najednou odvažoval k nebezpečnějším výpadům. V té chvíli ale opět domácí dvakrát udeřili, poprvé po Kološově trefě, podruhé se vtipnou nahrávkou prezentovali Řezanina a zakončující Matúš. Zdálo se, že domácí mohou náskok navýšit, místo toho ale Jendrišák našel Cepka a ten téměř z půlky hřiště nachytal jinak výborně chytajícího Ciompu. V závěru třetiny ještě zahrozil Curney, ale Ciompa jeho brejk zlikvidoval.

Třetí třetina překonala svou úrovní obě předešlé. Střetly se vyrovnané tři pětky Vítkovic s jednou vynikající pětkou Chodova, která se postarala o všechny branky svého týmu. Nejprve Curney tečoval Cepkovu střelu na 5:5, poté Tokoš strhl vedení opět na stranu domácích – 6:5. Cepek kontroval a zkompletoval hattrick – 6:6.

Bouřící hala hnala domácí kupředu, což nejlépe slyšel Veltšmíd – 7:6. Vzápětí však Curney z první od mantinelu vyrovnal na 7:7. Otevřený závěr zápasu přinesl štěstí Vítkovicím. Závar před brankou hostů nadvakrát využil Zdeněk Žák.

Chodov bojoval, snažil se, hrál přímočaře, Curneyho sólo ale skončilo na tyči. Nic platná nebyla ani chodovská power play, šance zlikvidovala obětavá obrana nebo připravený Ciompa.

Domácí zvítězili díky větší vyrovnanosti všech pětek a o kousek větší vůli po vítězství. Plná hala, tedy 440 diváků, viděla dramatický zápas s parametry semifinále play off.

1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Pedro Pérez Chodov 8:7 (2:1, 3:3, 3:3)
Branky:
10. Hájek (Kološ), 19. Jelínek, 23. Řezanina (Hájek), 27. Kološ, 29. Matúš (Řezanina), 48. Tokoš (Veltšmíd), 51. Veltšmíd (Suchánek), 57. Žák (L. Hrubý) – 6. Jendrišák (Pražák), 23. Jendrišák (Pražák), 25. Cepek (Sýkora), 35. Cepek (Jendrišák), 43. Curney (Cepek), 50. Cepek (Jendrišák), 51. Curney (Jendrišák). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Diváci: 442.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Super D napsal:

    ‚Tento gól však příliš vehementně oslavoval rodič střelce, který byl za oslavné vhození sladkostí na hrací plochu vykázán z haly.‘
    To me vazne pobavilo. Ale je vazne skoda ze pro tohle nemeli pochopeni, mozna za 20 let se bude florbal hrat pro fanousky?

    • X napsal:

      Možná to bude tím, že v reálu ta situace vypadalo o dost jinak než asi byla zamýšlena a rozhodčí prostě nařídili vykázat. Takže spíše teď záleží na tom, jak se zachová k celé věci unie a zda-li bude prohřešek pokutovat.

      • ... napsal:

        Nejhorší je, že zařval, že rozhodčí pískají výkal..či něco v tom duchu.. Takže to Vítky možná opravdu odnesou..

    • Jura napsal:

      A mne by zajímalo kdo na plochu vhodil ten červený zapalovač. Z domácích fanoušků těžko někdo slavil tímto způsobem.
      Pokud by snad měla být za toto udělena pokuta od ČFBU, tak by mne taky zajímalo jak se technicky dá tomuto zabránit.

  • David napsal:

    Tak tatinek nebo maminka maji radost, hodi nejakou bonbonieru na hriste a rozhodci, ktery piskaj naprostou katastrofu je vykazou z haly. Tak to panum gratuluju. To se bude Jendrisak citit asi dost blbe.

  • Fiiha napsal:

    Prepisy historie, pointmakeri, vybrane prvni lajny, ktere po nejake dobe chodi nad zemi a stavaji se nedotknutelni. Je dobre, ze na toto Vitkovice prdej, a proto hraji pohledny florbal.

    • david napsal:

      Kdyz byl ve Vitkach Tomasik, pohlizelo se na nej uplne stejne jako na Jendrisaka v Chodovu. Takze pokud nekdo chodi nad zemi a je nedotknutelny, asi to nebude ani jeden z techto dvou nebo to bude oba.

  • :) napsal:

    Věřím, že pro pana Jendrišáka to byla neskutečná radost, když se jeho syn zapsal do florbalové historie, ale na druhou stranu chápu, že ho vykázali. Ať už to bylo sebevíc úžasné, tak bonbony na hřiště nepatří, pošklebky na rozhodčí se taky daly odpustit a pořádající tohle měli prostě za povinnost.
    Matesovi samozřejmě gratuluju…bylo to úžasné 🙂

  • Thor pedo napsal:

    ….no to jsou mi věci ! Já znám pana Jendrišáka jako naprostýho kliďasa s chladným až mrazivě-severským uvažováním. Třeba se chtěl pan Jendrišák jen vrátit do období, kdy sedával s bonbonkama na tribuně a malej Matýsek řádil jako elévek v Moravskoslezský lize…:).

  • ada13 napsal:

    Na zápase jsem byl a musím říct, že mě zklamala úroveň hry Chodova. Zalézt na vlastní půlku a čekat, u Tatranu už jsem si na to zvykl, ale takhle se florbal nikam neposune. Čekal jsem ofenzivní florbal. Pokud bude superfinále Tatran x Chodov, tak to bude exkluzivní přehlídka defenzivních stylů a mistrem bude ten, kdo dá gól…to bude skutečně reklama na florbal, ale pěkně nudná..

    • to ada3 napsal:

      Nudny Tatran letos prekonal rekord v poctu golu v zakladni casti 🙂

    • david napsal:

      Ono by to chtelo nejdrive premyslet nez neco reknes. Vitkovice maji vybornou ofenzivni hru a je potreba je odbranit, proto nemuzes po Chodovu chtit, aby hrali jenom dopredu, takze dost nelogickej argument od tebe – a to jeste v pripade, kdy padlo 15 golu! 🙂

      • ada13 napsal:

        Ty jsi ten zapas neviděl, co? Nejde o počet gólů, ale o předvedenou hru. Chodov jen tupě bránil. Takový florbal se mi nelíbí, co je na tom? Trend je dneska myslím obrácený, nejlepší obrana je útok!Abychom za chvíli nedopadli jako ve fotbalové lize, kde je taky základ nedostat. Proč hrajou Vítkovice tak aktivně? Vypadá to líp, padá více gólů. Kdyby se k tomu postavili jako Chodov, tak asi 15 gólů nepadne, nemyslíš?!

Napsat komentář

*