29. 2. 2012 Superliga (22) KOMENTÁŘŮ

Pět vyloučení? To je strašně moc, říká Patrik Suchánek

 



Vítkovice mohly odjet z Prahy s jistotou 1. místa po základní části. Nakonec ale s Tatranem prohrály 3:4. V neděli tak budou hráči z Dubiny na dálku fandit Chodovu.

Ostravané opouštěli Letnou zklamaní. „Rozhodlo proměňování šancí. Dneska jsme vůbec nehráli tak, jak jsme měli hrát,“ posteskl si Patrik Suchánek, který sice jednou Martina Zicha překonal, nakonec ale z trestné lavice sledoval, jak Michal Podhráský otáčí skóre.

Mezi klíčové faktory zahrnul i počet vyloučení. „Pětkrát jsme byli na trestné? No to je strašně moc,“ divil se statistice, na kterou Vítkovice nejsou příliš zvyklé. „Ale některé fauly snad ani nebyly. Co se dá dělat…,“ krčil rameny.

Zápas Tatranu s Vítkovicemi se vrátil do haly na Letné po dvou letech a Střešovice opět vyhrály. Komplex však Vítkovice necítí. „Ne, vůbec, z té haly si nic neděláme. To možná Tatran to tak nějak cítí, ale my to nevnímáme. Je to prostě normální hala,“ prohodil Suchánek.

Přiznal ale, že televizní zápas tentokrát publikum, ani diváky u obrazovek asi příliš nenadchl. „Bylo to spíš bojovné, trošku jinačí než s Chodovem, kde to mělo opravdu velké tempo. Tohle bylo o dost pomalejší,“ porovnal vítkovický zadák. Spolu se svými spoluhráči ale stále přemýšlí o 1. příčce. „Teď doufáme, že Chodov zvládne Tatran porazit,“ přál si Patrik Suchánek.

Vítkovice po 4hodinové cestě do Prahy absolvovaly zápas se smutným koncem – a v noci je čekala stejná cesta vlakem zpět…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Patrik napsal:

    Předpokládám, že se teď vyrojí další spekulace o „koupených“ rozhodčích. Nechápu, jak to někdo vůbec po tom zápase může vypustit z huby. Všechna vyloučení v zápase byla naprosta oprávněná – a nic na tom nezmění ani to, že se pokaždé hráči Vítkovic „svatouškovsky“ divili (šokovaný výraz Kološe po jeho vysoké holi mě opravdu rozesmál – skoro bych mu uvěřil i to, kdyby mi tvrdil, že hru zvanou florbal hraje poprvé).

    PS: Nejsem zarytý fanoušek Vítkovic ani Tatranu.. jen mi vadí, jak všichni nadávají jen na rozhodčí a to, že si to Vítkovice de facto prohráli sami, to už nikdo nevidí..

    • pepa napsal:

      Vysoká to byla, ale na druhou stranu, ten „faul“ na Klimeše??? Dyť zahrál čistě balonek

      • Patrik napsal:

        Viděls jak se rozmách? Taková kosa, jakou zahrál Kološ, se rozhodčím posuzuje hodně špatně.. je to zlomek vteřiny, kdy musí posoudit, jestli zasáhnul míček nebo ne. Oni nemají opakovaný záznam k dispozici a když jsem to viděl napoprvé, taky bych se přiklonil k vyloučení. Nechci posuzovat, jestli tohle bylo oprávněné vyloučení nebo ne, ale ROZHODNĚ ho rozhodčí nevyloučil jen proto, že měl v kapse o stokorunu od Tatranu víc.. a může snad někdo zmínit nějaký výrazný přešlap rozhodčích v tomto zápase?

        • Quido napsal:

          Nic proti Dolanovi se Sykorkou, rozhodne patri k tem lepsim parum a jsou i pristupni diskuzi. Ale kdyz chces merit podle pravidel a ne podle citu, tak ze Kolos zahral „vysokou “ v puli stehna ( a sebral tak micek ze stehna Jelenovi, takze zadna tutova sance Tatranu ), tak v tom pripade je poteba byt stejne „uzkostlivy“ i u hry hlavou Richtera ( byt neumyslne, tak tam by hrac Vitkovic mozna sel z boku sam na kasu )… jde o to, ze musi byt ten metr stejny po celou dobu zapasu a to nebyl. Ale je pravda, ze Vitky po prvni tretine vyklidily pole, velmi dobre je to videt na pomeru strel, presto si stojim za tim, ze pomer vyloucenych neodpovidal obrazu hry na hristi…

          • Patrik napsal:

            V pravidlech je jasně psáno, že nepřípustná je pouze ÚMYSLNÁ hra hlavou.. jinak by se vylučovalo kdykoliv by tě někdo napálil do hlavy, což je nesmysl.. 🙂

    • Quido napsal:

      vsechny vylouceni nesedela a hlavne Tatran mel jit taky ven vicekrat, Presne jak to rekl live do mikroportu Jelen sudimu, to rozhodovani bylo nekonzistentni, nekdy se ten samy zakrok pustil a jindy potrestal… Vitkovice hrajo osobku, proto je „snadnejsi“ byt vyloucen, ale rozhodne tam nebyl ve faulech na vylouceni takovy rozdil jak je videt v zapise… Ne , nemyslim si, ze sudi nekomu tlacili karu ( jako treba Bartoska Bros loni v rozhodujicim zapase ), jen proste piskali nekonzistentne…

      • Patrik napsal:

        Jenže Jelínek zmiňoval podobné fauly v souboji u mantinelů, kdežto stejný faul na hráče, který jde do protiútoku je samozřejmě větší důvod pro vyloučení.. tohlensto to chce taky rozlišovat..

        • Quido napsal:

          to snad neeee, to je argument mladsiho zaka. Ono je nekde v pravidlech napsano, ze faul na vylouceni se posuzuje podle toho jestli je u mantinelu nebo uprostred hriste? Kde ? Navic, jde o nebezpeci zraneni hrace a to je, pri vsi ucte, mnohem vetsi u mantinelu. Takze to melo byt tuplem pro Tatran taky za dve minuty!!!

          • Patrik napsal:

            Chlape, hraješ ty florbal? naopak je nesmysl, že provinění se musí posuzovat stejně ať jsou kdekoliv.. když ti hráč zblokuje hůl u mantinelu budeš ho vylučovat? Když ti hráč zablokuje hokejku při střele necháš to bez vyloučení? Když hráč zpracuje míček výskokem při brankové situaci necháš to být? Když hráč zpracuje míček výskokem v rohu hřiště budeš ho vylučovat?

          • Quido napsal:

            no to se snad bavime o dvou ruznych vecech, Jelen ukazoval, ze ten samej , da se rict nehezkej faul kolenem, udelal hrac Tatranu u mantinelu a ven nesel. V pravidlech nic neni o tom ( krome brankoviste a sance do brejku ) neni . Tohle byla jasne situace, ktera byla jednou posouzena vyloucenim a podruhy ani nebyla odpiskana. To je jako konzistentni? BTW neco mam nahrano i odtrenovano a i pistalku jsem parkrat drzel, byt to nebylo nic pro me.

  • Jarek napsal:

    Kdo vypustil z pusy, teda huby, neco o koupenych rozhodcich?

    • Sencor napsal:

      Mám dojem, že skoro všicni co tu píšou 🙂
      No holt jsme v Čechách a tady je to vůči rozhodčím ve všech sportech standard.

      • jarouš napsal:

        Ano a všude jinde na světě se rozhodčí chválí i když něco poserou, že? Tím neříkám, že to byl případ tohohle zápasu. Ale jako Tobě vadí nadávání na rozhodčí, tak mi vadí ty kecy o tom, jako by se to dělo jen v Čechách (ještě, že jsi nezmínil i Moravu a Slezsko). Howgh!

        • Karel napsal:

          Ne, to ne. Ale prskat na rozhodčí, když něco neposerou, to se nosí fakt u nás a směrem na východ. Jinde si to nedovolej. Třeba takový švajcaři pískaj často naprostou tužku, ale hráči si dovolej se jich maximálně zeptat, jestli jsou si jistý.

    • Patrik napsal:

      Mrkni na první článek z tohoto zápasu na těchto stránkách.. 😉
      A taky nemusím řeči ohledně toho, že tohle se děje jen v Čechách.. je to všude.. a stejně tak všude je to v drtivé většině jen alibismus, díky kterému můžeme tvrdit, že ten náš tým nevyhrál.. Tím nechci říct, že nejsem na rozhodčí někdy pořádně na*ranej, ale to už opravdu musejí předvádět psí kusy.. 🙂

  • kikin napsal:

    Každý rozhodčí dělá chyby, tak to prostě je. Jen jich ti lepší dělají méně. Rozhodující je, aby je dělaly pro oba týmy rovnoměrně a neovlivnili tím nějak zásadně výsledek. K čemuž bohužel někdy taky dojde.. Další zásadní fakt je autorita některých rozhodčích. Např. Černý – Janoušek nebo Nováček – Vašíček jí prostě mají a proto se jim daří zvládat (až na výjimky samozřejmě:-))) i ty vypjatější zápasy – hráčí většinou ví co si u nich mohou dovolit po celý průběh utkaní. Pak jsou ovšem páry jako Formánek – Šolc popř. právě Sýkora – Dolanský a ty to mají s autoritou horší, takže se jim občas vymkne i relativně jednodušší utkání – začnou vylučovat za do té doby celkem běžné zákroky, což ovlivní vývoj utkání a emoce jsou na světě. Nicméně se domnívám, že je tento jev shodný u každého jiného sportu a někteří hráči vstupují do některých utkání s určitým předstudkem a rozhodčím to od prvních minut dají najevo a jakékoliv sebemenší pochybení se následně stává příčinou zbytečných debat a vyhrocení jinak běžných situací.

  • kkt napsal:

    Hrozná sra*ka ze strany rozhodčích opět! Na obě strany.. Zase to nevzládli.. KLASIKA a je mi fuk co si myslí ostatní pískali opět zle.. a ano jsme v Čechách a ano zase tu brečím a ano určitě zase neoprávně.. ale je vidět že Vás kolegové, asi nikdy tato dvojce nepískala.. to byste poté mluvili jinak.

  • ;) napsal:

    kdy by piskali rozohdči kteři někdy v životě hrali florbal tak by to vypadalo uplně jinak boužel jediny pra co hral florbal jsou kadlecove a jde to orapvdu poznat viděl jsem utakni ktere piskali a maji citprohru a vi jak sev situacichmaji chovat to co předvedli včera rozhodči to byl hnus;) KKT ano maš pravdu souhlasim stebou

    • Quido napsal:

      Cerny s Janouskem jsou jedni z nejlepsich sudich na svete, dale Vasicek i Novacek florbal hrali a dost vysoko a je to na jejich piskani videt, Kadlecovic piskaji cim dal lepe, na rozdil od Bartosku ci Sykorek, Jinak hnus to nebyl, Dolan se Sykorou piskaji pomerne dobre, ano, vcera piskali – dle meho – nekonzistentne a z toho vznikla vicemene zdejsi diskuze, ale co nekdy dokazou udelat se zapasem bratri Sykorove nebo Bartosci, to je teprv „vykon“. Ale opakuji, Vitky se po prvni tretine stahly, prestaly hrat to, co delaly v prvni tretine, takze to rozhodlo, byt ty presilovky se na tom taky podepsaly

      • laska? napsal:

        Quido, nejsi ty nahodou stara od Cernyho nebo Janouska? Ty je asi musis poradne milovat, co? :-):-):-)

        • Alfred napsal:

          Za sebe ti to reknu takhle:
          Cerneho s Janouskem osobne nemusim. Mezi ceskyma rozhodcima je ale radim jednoznacne na prvni pricku. Urcite se jim obcas neco nepovedlo, ale % chyb maji urcite nejnizsi ze vsech a dokayou udrzet stejny metr po cely zapas, hraci maji vuci nim respekt. A navic oba kdysi hrali nejvyssi soutez, i kdyz si to muzou pamatovat jen ti drive narozeni.

Napsat komentář

*