29. 2. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Adam Štegl je po osmi měsících zpět. O víkendu už hrál proti Pardubicím

 



Chodov těsně před play off povzbudila velmi příjemná novina: jeden z klíčových beků Adam Štegl se totiž úspěšně vrátil na hřiště. Zadák s reprezentačními zkušenostmi hrál poprvé o víkendu proti Pardubicím, po více než půlroční pauze od červencového těžkého zranění kolene.

Štegl se zařadil mezi osobnosti modrobílých a letos měl pomoci hladovému týmu k dobrému umístění v základní části a při následné pouti vyřazovacími boji. Minimálně v prvním bodě ale nemohl talentovaný hráč být svým spoluhráčům nápomocen. Alespoň ne na hřišti. První týden v červenci si na tréninku vážně zranil koleno a od florbalu si musel odpočinout.

Zařadil se mezi další marody, tou dobou trápily podobné zdravotní potíže ještě Martina Zozuláka a Vojtěcha Šišmu. Jenže Šteglovo zranění se vůbec nehojilo hladce. „Po první operaci se objevily nějaké komplikace, a tak jsem musel na další zákrok začátkem září,“ líčí Štegl.

Problémy jsou už minulostí. „Tento týden jsem nastoupil na jednu třetinu, to znamená takřka osm měsíců bez florbalu,“ vypočítává Štegl délku nucené absence. „Během pauzy mi nebylo vůbec do zpěvu. Nikdy jsem bez sportu nebyl tak dlouho. Na druhou stranu jsem měl hodně času na přemýšlení,“ snaží se na nepříjemném období hledat alespoň dávku pozitivního.

A přiznává, že do tréninkového tempa se po takové době dostával těžko. „Trénuju už asi měsíc, ale je to jako začít od znovu. Nejen s florbalem jako takovým, ale jde i o běhání, pohyby a tak dále. To je pro mě momentálně nejtěžší. Ale to přijde,“ věří Štegl.

Jen těžko dokáže přes samou radost popsat pocity, když se opět postavil na hřiště v dresu Chodova. „Jsem strašně rád, že to přišlo. Kluci mě hodně podporovali a zároveň se o mě i trochu báli. Byl to hezký pocit. Na druhou stranu to herně ještě není ono. Dobré znamení bylo, že jsem byl po utkání i trošku zklamaný, že už skončilo,“ říká bek pražského celku.

Z lékařského hlediska je nyní vše v pořádku, což se Štegl dozvěděl při poslední kontrole. „Bylo mi řečeno, že to všechno vypadá dobře. Takže je to nyní jen na trenérovi. Cítím se v pohodě, ale rozhodně nechceme nic uspěchat. Nerad bych šel na další plastiku,“ odmítá nepříjemný scénář 21letý zadák.

A je vděčný za to, že stihl naskočit ještě na konec základní části. „Jsem rád, že jsem dostal tu možnost hrát. Na začátku zranění jsem ani nečekal, že půjdu tak ‚brzy‘ do zápasu,“ pochvaluje si.

Jeho start v zápase musí však podle něj dávat smysl. „Tím chci říct, že pokud bych nebyl dostatečně dobrý a platný pro tým, nemělo by to cenu. Radši bych místo na hřišti přenechal někomu jinému,“ dodává kolegiálně Štegl.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*