1. 3. 2012 Superliga (42) KOMENTÁŘŮ

Cepek měl na Letné konflikt. Žádná kafkovina, ale drzost, oponuje Zahalka

 



Mezi Tatranem a Chodovem to začíná vřít. Blíží se nedělní derby a stále není vyloučený ani střet obou rivalů v play off. Při úterním utkání Střešovic s Vítkovicemi se dokonce dostal do konfliktu se svým někdejším klubem Radim Cepek. Tatran ho nechal vyvést z prostor, které jsou tradičně určeny pro pozvané.

Jenže Cepek po trejdu na Chodov už mezi vyvolené hosty Střešovic nepatří. „Byl jsem před zápasem nad střídačkou Tatranu a jakmile začal zápas, bylo mi sděleno, že si vedení týmu nepřeje, abych seděl na tribuně za nimi. Byla to asi zase nějaká ‚kafkovina‘,“ myslí si.

Jan Zahalka a Tomáš Kafka

Chodovský matador nepopírá, že přišel své možné soupeře před play off studovat s tužkou a s notesem. „Je pro nás důležité vidět Tatran i Vítkovice takhle v akci naživo,“ vysvětluje své záměry.

O „kafkovině“, jak Cepek incident nazval, ale gólman Střešovic nemá ani ponětí. „Je to hloupost, pomalu ani nevím, že tam byl, nebo že by ho někdo vyvedl,“ odmítá Tomáš Kafka.

Jan Zahalka, Tatran

K incidentu se ovšem hlásí trenér Střešovic Jan Zahalka. „Když jsme přišli ze šatny na střídačku, první, koho vidím, je Radim Cepek s deskami a s tužkou. Pro mě v podstatě trenér Chodova. A to má poslouchat, co si o zápase povídáme a kreslíme? Kdo je inteligentní, pochopí, že je to drzost a provokace,“ vysvětluje střešovický kouč. „Nejraději bych ho vzal za límec sám a ukázal mu, že tam nemá co dělat. Ale mám úroveň. Proto jsem požádal pořadatele, aby ho z míst, která vždycky patří tatranským příznivcům, nechali odvést,“ dodává.

Radim Cepek

Cepkovi se ze strategického místa nechtělo, i proto chvilku probíhalo přetahování. „Prý je to vždycky VIP tribuna a zapomněli to tam tentokrát vylepit. Budeme s nimi hrát. Tak jsou asi nesví,“ míní Cepek.

Radim Cepek a Jan Zahalka v dresu Tatranu, finále extraligy z roku 2001

Jan Zahalka spolu s Radimem Cepkem válčili před 10 lety ve stejném dresu a dokonce v jednom útoku. Pro Tatran společně vybojovali i mistrovský titul. Podle posledních indicií to ale vypadá, že se nyní obě velké osobnosti vzájemně nemusejí. Další střet Tatran – Chodov, nebo chcete-li Zahalka vs. Cepek, je na programu už v neděli…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • dingo napsal:

    podle toho, co je psane tady bych byl spis na strane zahalky

  • Sencor napsal:

    Sednul si tam, kde bylo volno. Vymezené to nijak nebylo. To že si to Tatran uvědomil až v první třetině je jeho blbost, ale na druhou stranu má pořadatel právo si z tohoto pohledu dělat co chce. Blbost Tatranu, že si vyhražené prostory neoznačila, blbost Cepka, že se jak malý kluk hádal s pořadatelem. Jinak fakt bulvár. Je to o prdu.

  • david napsal:

    Nechci se někoho dotknout, ale seděl jsem naproti střídačce Tatranu a pozroval veškeré dění na ní. Trenér Zahalka stál vždy mimo své hráče na schodech, měl ruce v bok a pozoroval a dění na hřišti. Neviděl jsem, že by během zápasu svým svěřencům něco řekl, neviděl jsem, že by něco namaloval, jedině snad při time-outu. Že by byl někdo z realizačního týmu aktivní jsem taky neviděl, takže co mohl Cepek vykoukat? Asi jmenovky hráčů na dresech :d

    • Wes napsal:

      No navíc při timu při televizním utkání tam vždycky televize strčí mikrofon, takže to slyší úplně každý.

  • Tondapisk napsal:

    zaprvé článěk podobný těm ze super.cz…za druhé:to že trenér neudílí pokyny při zápase ukazuje, že hráči vědí co mají hrát i bez nějakýho komandování…všechno už vědí z tréninku..to že si cepek sedne nad ně, je opravdu provokace, protože v hale bylo ještě dalších asi 2000 míst, kam si mohl sednout…Čekal bych, že nahoře prohodí nějaký slovo s vaculíky nebo harapátem, ale on se fakt jen snažil tatran rozhodit,mohl si sednout jinam…zbytečný,ale ukazuje to na inteligenci Cepka

  • no bo dyť napsal:

    Já jsem jako provokaci vnímal především Zahálkovy tatínkovské kecy k vyloučeným hráčům Vítkovic a celkem mě překvapuje, že tohle rozhodčí nechávali bez povšimnutí.

    • david napsal:

      Teoreticky by to bylo skvele, kdyby vedeli co maji hrat a byli na zapas vyborne pripraveni. Pokud jsi ale zapas videl, nemuzes tohle tvrdit, protoze Tatran vetsinu casu vubec nevedel co hrat.

      Jo, to bych asi nevydejchal byt vyloucenej v takovym zapase a poslouchat jeho pripominky.

  • STEPANCERNY.COM napsal:

    Vyhral TATRAN.. vědí co hrajou 🙂

  • Wes napsal:

    Že se jde hráč jednoho týmu podívat na zápas jejich dvou největších konkurentů na titul není nic divného, dokonce by divné bylo, kdyby nepřišel. Že přijde i s poznámkami je také samozřejmé. Jestli Tatran potřebuje nad střídačkou VIP prostor pro jen určitou skupinu lidí, má si ho vyznačit, což neudělali, a tak si Cepek mohl sednout na jakékoli místo pro diváky. Nic divného, jen tradiční přehnané manýry Střešovic.

  • buml napsal:

    Nebyl jsem tam ale….sednout si těsně za střídačku a slyšet jak to funguje u jiného klubu je drzost(provokace?)… pro konkurenčního trenera (pár dní před zápasem)…trochu úrovně a „džentlmenství“…do tohohle souboje….. a myslim že by si měl každy uvědomit že je to jako poslouchat za dveřma….asi zabava, ale rozhodně to není slušné…souhlasím s Honzou….p.s:myslím že Radim pořadatele napoprvé odmítnul a až prezident byla ta pravá páka….p.s.s:Tak že se z provokativní Kafkoviny stáva provokativní Cepkovina?:-)

  • Barasso napsal:

    Ani jsem si nezjišťoval, kdo ten článek psal, ale námět asi poslala Gábina Partyšová, ne? 🙂

    Na zápase jsem byl, abych teda řekl pravdu, incidentu jsem si nevšiml, ale z principu si tam Radim sedat neměl – mohl tušit, že na to nebude pozitivní reakce a minimálně po prvním upozornění pořadatelem měl se ctí a zvednutou hlavou odejít jinam – zůstal by tím nad věcí. Toliko obecně před zápasem.

    Po zápase můžu říct, že tam klidně mohl zůstat sedět, protože Zahy rozhodně Tatranu až na zmíněný time-out nic podstatného neřekl a víc toho namluvil s vyloučenými hráči Vítkovic – no myslím, že by se měl sám nad sebou zamyslet, zda je to vhodné či není, když odsuzuje počínání Cepka.

    Obecně zápas lepší ligový průměr, u mě určitě zklamání, čekal jsem víc – snad zápas Chodov – Tatran přinese lahodnější florbal.

    • Pan od klobas napsal:

      Neni to jedinej konflikt, ktery se odehral na Letne. Stajner s Horvathem chteli tri burty a deset piv, ale ja nemel na rozmeneni za petilitr. Ale my to vyresili. Narozdil od Cepka se Zahalkou.

  • Fiiha napsal:

    Pokyny „trenera“ Tatranu zname z televize neco jako „perte to tam, vsechno co jde, a dorazet, jo, a perte to tam, vsechno na branu.“ Takze od nej Cepek moc neokouka. No a Pahlenovo pokrikovani anglicko cesky „you here, Olsi there“ take moc neprozradi. Dobry hrac nebo trener si to precte odkudkoli. To, ze ma Tatran cloveka, ktery mluvi, jak nekoho vynese za limec, svedci o svem.

  • michal napsal:

    Já tady nic nechci říkat ale já ho tam přesně za střídačkou viděl i na konci zápasu 😀

  • sedlíksooon napsal:

    no já nevím co všichni máte proti tomuto článku? jakej bulvár? ba naopak mě takové věci zajímají 🙂 je to značí jak se florbal rozvíjí když už se píše i o tomto 🙂 jen tak dál rekace florbal.cz 🙂

  • Gral napsal:

    Táák určitě, všiml si někdo Bartošové s Hanychovou v šesté řadě??

  • bedlák napsal:

    jasný, byly na kaši a bartášková měla monokl ne levym ňadru…

  • el napsal:

    A Pomeje za vítkovickou střídačkou, to je prostě vrchol !!!

  • Karel napsal:

    Jaká drzost? Tohle jen svědčí o inteligenci pana Zahálky. Na Cepkově místě bych to udělal taky. Inteligentní člověk by na to nereagoval a nenechal se jen tak „vyprovokovat“. Takhle jen udělal divadlo, kde si zahrál hlavní roli. Ani jednoho osobně neznám. Ale pan Z. na mě působí jako arogantní, namistrovaný pražák. Naopak pan C. na mě působí jako sympatický člověk a taky tak vystupuje. Když si předčtu nadpis článku(Cepek měl na Letné konflikt. Žádná kafkovina, ale drzost, oponuje Zahalka), tak si řikám jestli to nepsal nějakej tatraňák, protože mi už z nadpisu přijde, že pan Cepek něco provedl. Přitom jak tak čtu a vidim, provokativně ho nechal přesadit pan Zahálka.

    • bedlák napsal:

      neznáte ani jednoho, jak sám píšete.. (: největší problém je celkově asi v tom, že si tam cepín sednul s deskama, ani se zřejmě neuvedl, nepokecal s trenérem atd. … jasnej skauting, takže nazdar ;] mě osobně nejvíc pobavilo, jak tam zahalka s každym vyloučenym hráčem vítek klábosil o průběhu zápasu.. 😀

  • peter napsal:

    Tatran požívá jisté privilégia, asi jako Barcelona ve fotbale. Sudí, a mnozí další, mají často vúči nim přehnaný respekt. Tak si Tatran múže dovolit vyvést diváka (ať je to kdokoliv, ale slušně se chová) z nijak neoznačeného prostoru v hledišti a nebo si tréner múže dovolit „návštěvy“ na trestné lavici soupeře. Jednoduše Tatran je Tatran a kdo hochce porazit, musí být lepší ne o jedno, ale aspoň o dvacetpět procent. A to je těžké.

  • Furšík napsal:

    Možná to byla od Cepka trochu provokace, ale nechat ho vyvést pořadateli, ještě navíc pod takovou hloupou záminkou. Tatran a pan Pan Zahálka se tady trochu ztrapnil, zvlášť když během zápasu vykecává s hráči soupeře – Vítkovic. Asi stoupá nervozita před zápasem (y) Tatran – Chodov.

  • fanda napsal:

    kdo umí ten umí pan Zahálka to asi trochu nezvládá a nervozita stoupá, trenér jeho úrovně by měl být nad věcí

    • divak napsal:

      Nevim co pan Zahalka uplne presne zvlada a nezvlada, ale vim ze je Mistr, na stribro z Poharu mistru a Tatran je kolo pred koncem zakladni casti na prvnim miste 🙂 Kdo umi ten umi !

  • Martin Zich napsal:

    Ahoj vsem, asi pred mesicem jsem byl na treninku jinych kategorii v hale na Jiznim meste a po jeho skonceni jsem nestihl odejit z haly, protoze jsem resil jeste vedle nejaky technicky veci a po 5 minutach me Pino poprosil jestli bych opustil jejich trenink a nesledoval ho. Ja to naprosto chapu, taky bych nechtel soupere blizko sveho treninku. Na zapase to bylo podobne a nic tak zvlastniho se nestalo. Zadna afera, zadny konflikt, proste pouze slusna prosba o zachovani principu, o ktere jsem byl Pinem pozadan i nedavno ja. Obe strany by to takhle mely respektovat a spise bojovat na hristi. Zadna senzace se i pres veskerou snahu, nekona ;). Mejte se a prijdte vsichni v nedeli na zapas.

  • Furšík napsal:

    No, trénink a zápas, který je přístupný divákům, je trochu rozdíl.

    • divak napsal:

      No a vsem divakum byla pristupna hlavni tribuna s kapacitou pres 800 mist k sezeni.

      Mj. kde je stanoveno ze treninky nejsou pristupne divakum?

      • Wes napsal:

        To si každý tým může určit sám, když si pronajímají halu 😉 U diváka s koupenou vstupenkou jde o naprosto jiný případ.

        • Lukas napsal:

          A ja myslim, ze tymy si tu halu pronajimaji i na zapasy, a tak si vklidu muzou urcovat, kdo kde muze sedet, nebo kdo tam nebude vubec…
          PS – tohle urcite nebude pripad divaka s koupenou vstupenkou, uz jen proto, ze vstupne bylo zdarma 🙂
          Tesim se na play-off!

Napsat komentář

*