3. 3. 2012 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Ostrava uhájila 4. příčku, Vítkovice čekají na pražské derby

 



Florbalisté Vítkovic se po vítězství 8:2 nad Libercem dostali nejmén na jeden den na 1. příčku. O tom, zda na ní setrvají i po neděli, rozhodne duel Tatranu s Chodovem. Místo pod stupni vítězů po základní části uhájila Ostrava, která vyhrála v Mladé Boleslavi 8:3.

Souboj o 4. příčku byl rozhodnutý skoro dříve, než pořádně začal. Ostrava vedla po 5 minutách 3:0 a domácí překonali gólmana Chrásta až na konci 2. třetiny, kdy korigovali pětibrankové manko.

Mladé Boleslavi se ale nadala upřít snaha, hráči domácího týmu se snažili tvořit, ala naráželi na dobře zformovanou defenzivu. Hosté se na góly nadřeli rozhodně méně.

Ostravané si utkání ve městě automobilů užívali a nakonec vyhráli přesvědčivě 8:3. Pro play off si tak zajistili dobrou výchozí pozici. Dařilo se zejména Patriku Šimíčkovi, který Jakuba Korába překonal čtyřikrát.

V hale na Dubině se se základní částí rozloučily Vítkovice jednoznačným vítězstvím 8:2 nad Libercem. Svěřenci Radomíra Mrázka vedli po 1. třetině už 5:0 a směřovali za jasným cílem.

O poměru sil na hřišti svědčila bilance střel na branku, v 1. třetině domácí přestříleli tým Liberce 21:1! Vítkovice navíc dokázaly z 5 nabídnutých přesilovek hned 4x skórovat. Zářil především Patrik Suchánek, který 2 góly dal a na další 3 nahrál.

Roman Ciompa držel čisté konto až do 44. minuty, kdy jej v přesilovce překonal Lukáš Nesměrák. Domácí tým nakonec vyhrál 8:2 a po tříbodovém vítězství se posunul minimálně na jeden den na 1. příčku. Vítkovičtí v neděli budou sledovat na dálku duel Tatranu s Chodovem a budou držet palce hostům. Pokud Chodov získá alespoň bod, základní část vyhrají Vítkovice.

Fortuna extraliga – 22. kolo, sobotní zápasy:

1. SC WOOW Vítkovice – FBC Liberec 8:2 (5:0, 1:0, 2:2)
Branky:
1. Žák (Matúš), 3. Hájek (Veltšmíd), 8. P. Suchánek (Polášek), 11. L. Hrubý (P. Suchánek), 18. Řezanina (P. Suchánek), 38. P. Suchánek (Jelínek), 53. L. Hrubý (Hájek), 59. Kološ (P. Suchánek) – 48. Nesměrák (Salát), 55. Salát (Szabo). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:5. Využití: 4:1.

BILLY BOY Mladá Boleslav – FBC ČPP Remedicum Ostrava 3:8 (0:4, 2:1, 1:3)
Branky:
37. P. Bouška (Fojta), 40. Slaný (Kadlec), 45. Kadlec (Rožnovják) – 4. Šimíček (Mayer), 4. J. Daniš, 6. Šimíček (Dziurdzik), 19. Žydel (Skácel), 34. Šimíček (Posselt), 41. Krzyžanek (Skácel), 53. Šimíček (Hanic), 55. Dziurdzik (Skácel). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*