5. 3. 2012 Superliga (19) KOMENTÁŘŮ

Vychytal jim to Kafka, myslí si Cepek. Derby přitáhlo na Tatran 400 diváků

 



Dvakrát v sezoně už Chodov získal skalp Tatranu a pokud by uspěl potřetí v řadě, zabránil by mistrovi vyhrát základní část extraligy. Jenže Střešovice nedělní šlágr zvládly. Ve „stodole“ se při nejstarším pražském florbalovém derby tísnilo více než 400 diváků.

Pokud si myslíte, že se jedná o rekord, nebo že se tak početné publikum na Tatran nevejde, mýlíte se. V historických statistikách z dávných dob je zapsána dokonce daleko vyšší návštěva. „Pamatuju na finále proti Spartě v roce 2001. Tehdy tu bylo 700 lidí,“ zavzpomínal Radim Cepek, který před 11 lety táhl Střešovice. „Možná to bylo tím, že bylo vstupné zadarmo, že konečně lidé přišli i na Tatran,“ dodal.

Pro Cepka byl zápas prestižní dvojnásob. Jednak hrál opět proti svému bývalému klubu a také chtěl překazit Tatranu cestu na 1. příčku. Vedle toho se také musel vypořádat s dozvuky slovní přestřelky s trenérem Střešovic Janem Zahalkou.

Každopádně Chodov se musel nakonec smířit s prohrou 3:4. „Výborně jim zachytal Bolek (Tomáš Kafka). Byl nejlepším hráčem, nebýt jeho, prohráli. Nepadalo nám to tam, měli jsme velké šance a bohužel, zklamali jsme v zakončení,“ uvedl Cepek.

Nutno říci, že Kafkovi zápas vyšel. Chytil trestný nájezd Curneyho a držel svůj tým zejména v oslabeních. „Měli 4 přesilovky a ani jednu neproměnili, to byl určitě klíčový moment,“ podotkl člen střešovické defenzivy Aleš Hlavička. „Jinak to byl ale opravdu ostrý zápas od všech. Možná hodně podobný tomu loňskému pátému semifinále. Nejnebezpečnější byl určitě Matěj Jendrišák,“ dodal Hlavička.

Chodovský rekordman stihl s Tatranem držet krok v 1. třetině, kdy dvakrát vymazal náskok soupeře. Dvěma góly se ale Jendrišákovi vyrovnal i jiný mladý talent – střešovický Marek Vávra. Právě jeho góly určily ráz zápasu. Malý všudybyl otevřel skóre a ve 2. třetině se prosadil znovu. „Moc těžké to nebylo. První gól mi připravil Jirka Kolísko na úplně prázdnou a doklepával jsem to asi z metru. Ten druhý byl zase zásluhou Michala Podhráského, najednou jsem byl sám a měl spoustu času…“ popisuje trefy do černého.

Nezaskočilo jej ani to, že se v brance Chodova tentokrát objevil Jan Barák. „Je pravda, že jsme čekali, že bude chytat Pinky (Jan Binder), ale zase jsme se na to tolik nesoustředili,“ dodal Marek Vávra.

Zatímco mladší z bratrské dvojice se zapsal mezi střelce, starší Tomáš hned třikrát navštívil trestnou lavici. Dvakrát za své přestupky, kuriózní třetí trest ale přišel v poslední minutě. Michal Podhráský po jednom ze střetů zapadl za mantinel a zůstal tam ležet. Milan Garčar si spočítal hráče na hřišti, a když viděl spoluhráče ve čtyřech, naběhl na plac.

Jenže poté se zvedl Podhráský a když překročil mantinel, byl Tatran v šesti. „Kuriozitka, to se jen tak nevidí. Těžko to někomu dávat za vinu. Možná to nebylo úplně citlivé rozhodnutí, ale rozhodčí asi měli právo nechat pokračovat ve hře,“ uznal Aleš Hlavička.

Tatran hrál poslední minutu v oslabení a hájil 1. příčku. Gól už nepadl, a tak Chodov nakonec musel strávit letošní první prohru s rivalem. „Ještě jsme asi nedozráli úplně. Jsem ale nadšený z toho, jakou hru předvádíme. Za nic se neschováváme, snažíme se hrát aktivně proti komukoli,“ přijal výsledek Radim Cepek.

Střešovice zvládly těžký los posledních dvou kol. Tým vedený Janem Zahalkou prokázal, že i když byl celou sezonu v závětří, v rozhodujících momentech umí svou kvalitu prodat. Pro play off si připravil tu nejlepší pozici…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • T. napsal:

    jj, v Praze nikdy nebyl s delegáty problém, aby šli na ruku ohledně počtu diváků.

    • Sencor napsal:

      Si mimo, už nějaký ten rok se dělají fotky publika a když je problém, tak se to přepočítává.

      • T. napsal:

        ale notak….delegáti (někteří) si hlediště fotí pro svou vlastní ochranu! Protože kluby většinou uvádějí více diváků a někteří delegáti se bojí následných konfliktů v momentě, kdy vysloví jiný názor než hlavní pořadatel, jde tam o docela velké peníze. Na Tatranu reálně nikdy tolik lidí není, prostě by se nevlezli a kdyby jo, tak má správce haly na krku obecné ohrožení za porušení veškerých, zejména požárních směrnic a to by si nelajznul (teda předpokládám).

  • Hradec napsal:

    Já doufám že ten posranej Tatran dostane pořádnou pokutu za toho vymatlanýho fanouška co vběhnul na hřiště a začal strkat do rozhodčího !!! Nechápu jak se tohle může stát !!!

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    O fanouškovi ani zmínka a oslava návštěvy, který u jiných týmu není nic neobvyklého.
    K zápasu a play off. Myslím,že aktuální tabulka odpovídá i pořadí, jaké bude po sezóně. Tatran letos bezkonkureční. Kvalita na všech postech a osobnosti ve třech vyrovnaných lajnách, mladá dravost a nezkušenost vítkovic nebudou stačit a za Chodov hraje jen jeden Matěj Jendrišák a to ani na naši extraligu nestačí.
    Z chodova zklamání, ofenzivní síle chybí podpora tvořivých beků. Ač je Štegl můj oblíbený hráč, pauza na něm byla hodně znát.

    • Fiiha napsal:

      Tatran uz bezkonkurencni neni. Sve misto vyhral az v poslednim zapase. Sily se srovnavaji. Nicmene ma stale kvalitni tym, sebevedomi jim nechybi, zkusenosti take hodne, a to i bez kvalitniho trenera a koncepce. To vse je dobre pro jine tymy, ktere Tatran brzo dozenou a budou pravidelneji porazet. Nechejme se prekvapit.

  • .... napsal:

    Jak tak zkušený hráč, jako je Radim Cepek, mohl říct, že Tatranu vychytal vítězství Tomáš Kafka? Každou střelu vyrazil před sebe a bylo to jen šikovností tatranských beků, že nepadlo mnohem více gólů.
    Jinak zápas to byl opravdu krásný, škoda jen vyhrocených posledních dvou minut.

  • ..... napsal:

    Bazare jde vidět komu asi fandíš a taky podle toho soudíš. Inu uvidíme po sezóně můj tip je jasný Vítkovice nebo Chodov aspoň bych to těmhle dvou týmům přál. Přináší atraktivitu florbalu plnou šancí a akcí respektivě. Nesedí 60 minut na své půlce a míchají hokejkama… Ani se nedivím, že na Tatran nechodí diváci na co se mají dívat? na ubohou hru bez tempa? 😀 takže Chodov Vitky jsou už teď pro mě vítězi.

  • hehe napsal:

    Ja myslim ze je pozitivni ze tu nikdo nenadava na rozhodci 😀 to se u derby zapasu s Tatranem nestalo dlouho 🙂

  • saab napsal:

    Proc se nikdo nerozepise o tom zurivym divakovi?

  • davis napsal:

    presne..co se tam stalo?? nějaka vtipna historka o zuřivém fanouškovi…sem s ní :)) jinak zapas super na obě dvě strany perfekntí před play off 🙂 GL všem

Napsat komentář

*