28. 2. 2014 Další soutěže (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran ovládl základní část i mezi juniory, 3. místem překvapil Havířov

 



Základní část má za sebou také G2 liga juniorů. Jejím suverénním vládcem se stal střešovický Tatran, který triumfoval o 5 bodů před druhou Ostravou a ve čtvrtfinále vyzve Mladou Boleslav. Za zmínku stojí také výkony juniorů z Havířova, kteří jakožto nováčci soutěže obsadili 3. místo a v elitní čtveřici kanadského bodování mají hned 3 zástupce!

Střešovičtí v této sezoně zaváhali pouze 2x. Jejich přemožiteli se staly pouze týmy Ostravy a Bohemians. Jinak byli svěřenci Luďka Beneše, který zároveň plní funkci reprezentačního trenéra juniorů, suverénní. Do sítě svých soupeřů nasázeli 203 branek, nejvíc ze všech, a mohou se rovněž pyšnit nejlepší obranou.

Volba vítěze základní části byla jasná. Střešovice sáhly při výběru svého čtvrtfinálového oponenta po Mladé Boleslavi. „Mladá Boleslav byla odhlasována jednomyslně celým týmem na soustředění. Považujeme ji za nejpřijatelnějšího soupeře pro čtvrtfinále play off, za kterým nenajezdíme příliš mnoho kilometrů,“ uvedl při volbě na webu ČFbU Luděk Beneš.

Mužský A-tým Středočechů letos nabral v průběhu sezony velkou formu, mezi juniory to však ještě není ono. Tým z města automobilů obsadil v G2 lize juniorů až 7. příčku. Proti Tatranu však zkusí překvapit.

Druhé místo po základní části patří Ostravě, obhájci trofeje. Ostravany táhl juniorský reprezentant Dan Kašovský, který nakonec obsadil 2. místo v celkovém bodování. FBC se však muselo na začátku letošního roku vyrovnat s velmi nepříjemnou události. Tragicky zemřel Radim Šelmeci, talentovaný hráč a tahoun juniorského týmu, který po 12 zápasech letošní sezony nastřádal 39 bodů a i doposud ho v tomto ohledu překonal pouze Kašovský.

Ostravané však nadále bojovali i za svého zesnulého kamaráda, v základní části si dokráčeli pro 2. příčku a pro čtvrtfinálovou bitvu si vybrali městského rivala z Vítkovic. „Tohoto soupeře dobře známe, v této sezoně jsme ho 2x porazili. Důležité pro nás je to, že nemusíme cestovat a můžeme tak juniory využít i pro play down v AutoCont extralize,“ přiznává Tomáš Svačinka, který v ostravském FBC působí.

Příjemný překvapením byly po celou dobu základní části výkony Havířova. Oddíl s bohatou minulostí obsadil 3. místo a je stále líhní talentovaných hráčů, z nichž někteří to nyní dotáhli až do juniorské reprezentace. Svými výkony na sebe upozornil především Adam Delong, který ve 22 zápasech posbíral ohromujících 85 bodů a jednoznačně ovládl tabulku produktivity.

Havířovští ve čtvrtfinále vyzvou brněnské Bulldogs. „Brno byla volba kabiny, tedy hráčů. My jsme to nechali na nich, ať si svého soupeře vyberou sami,“ okomentoval volbu Richard Strnadel, kouč Havířova.

Jeho svěřenci přehrávali své soupeře především silným útokem. A rozhodně neřekli poslední slovo. „Před sezonou jsme si dali za cíl postoupit do play off, to jsme splnili a teď můžeme budovat další krok. Skončili jsme v elitní čtveřici, a proto by bylo dobré postoupit do semifinále,“ nastínil zároveň cíle havířovského Torpeda ve vyřazovací části.

Propad oproti loňsku zaznamenali pražští Bohemians. „Klokani“ v minulé sezoně základní část ovládli, tentokrát se musejí spokojit se 4. místem a jejich soupeřem bude ve čtvrtfinále Liberec. Bohemians skončili čtvrtí navzdory tomu, že hned několik hráčů z juniorského kádru pravidelně nastupuje za mužský A-tým.

Právě to však paradoxně juniorům lehce uškodilo, protože největší tahouni David Šimek a Aleš Höffer byli přednostně nasazováni do zápasů mužské extraligy, na úkor juniorského týmu. Uvidíme, jestli se situace v play off změní…

Složení čtvrtfinálových dvojic G2 ligy juniorů:
Tatran – Mladá Boleslav
Ostrava – Vítkovice
Havířov – Bulldogs Brno
Bohemians – Liberec


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*