16. 3. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady dělí jedna výhra od záchrany, série mezi Olomoucí a Jihlavou je vyrovnaná

 



Bitva v play down mezi extraligovými nováčky této sezony zatím vyznívá daleko lépe pro Královské Vinohrady. Hráčky FBC Ostrava prohrály oba domácí zápasy a nyní by musely vyhrát 3x v řadě, aby odvrátily účast v baráži. I Jihlavě se venku zadařilo: z Olomouce veze jednu výhru a příští víkend bude mít 2x výhodu domácího prostředí.

Úvodní kolo bojů o záchranu bylo hodně těsné. Nejvyšší výhra byla o 2 branky a v sobotu se o ní postaraly Vinohrady. Michaela Obselková pochytala všechny střely domácích, na druhé straně se prosadily střelkyně Aneta Tvrzníková a Monika Petřeková.

Ta využila přesilovku, kterých domácí hráčky poskytly soupeřkám celkem 6, z toho 4 v prostřední části. „Nepovedený zápas, ovládala nás nervozita, která byla minimálně první 2 třetiny hrozně vidět. Bez gólu se vyhrát nedá,“ konstatoval kouč Ostravanek Jakub Robenek.

Dnešní odveta byla těsnější. Vinohrady vedly už 3:0, ale domácí tým si díky 2 trefám Romany Kieckové v závěrečných 8 minutách vynutil prodloužení. To však ukončila po necelých 6 minutách proměněným trestným střílením tahounka útoku SKV Zuzana Macurová. Velká škoda, že to není zápas play off, oba soupeři hrají skvělou sérii a je smutné, že je to jen o záchranu. Dnes jsme dvojnásob vyhráli se štěstím,“ uvedl trenér vítězek Vilém Svoboda.

Jestliže v Ostravě muselo jednou rozhodnout prodloužení, v Olomouci došlo až na nájezdy. A domácí v nich oplatily Jihlavě nedávnou prohru na penalty ze závěru základní části. Během 60 minut padlo celkem 10 gólů, v prodloužení žádný a trestná střílení rozsoudila trefa nejlepší střelkyně FBS v sezoně Jitky Oháňkové. Trenér Pavel Hausner byl nadšený i opatrný zároveň. „V zápase bylo k vidění naprosto vše, co by play down mělo mít. Zatím ale nejde o nic. Je to pouze jedno utkání. My potřebujeme 3,“ upozornil.

A Jihlava dnes ukázala, že to může být ještě dlouhá série. Dvakrát smazala vedení domácích a její opora Martina Svobodová pak 10 minut před koncem svou druhou trefou zápas otočila, a to definitivně. „První krok splněn,“ radoval se jeden z jihlavských trenérů Jan Jelínek. Pokračování je na programu příští víkend.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*