13. 3. 2014 1. liga (3) KOMENTÁŘŮ

Série je maximálně vyrovnaná, bude to boj, shodují se trenéři Vinohrad a Znojma před rozhodujícím duelem

 



Už před sérií se oba tábory nechaly slyšet, že půjde o nejvyrovnanější čtvrtfinálovou bitvu. A výsledky tomu odpovídají. Vinohrady a Znojmo musejí absolvovat 5. zápas, který rozhodne o tom, kdo bude mít od zítřka volno a kdo se může těšit na semifinálové boje. Rozhodující duel zbývajícího čtvrtfinále 1. ligy začíná dnes v 20.30 v pražských Riegrových sadech.

Vinohrady před sezonou vyhlásily útok na postup do extraligy. Znojmo se takovým prohlášením vyhýbalo, ale i na jihu Moravy věří, že se do boje o postup zapojí. Výběr soupeřů nakonec svedl oba dlouholeté účastníky 1. ligy proti sobě. Už před samotnou sérií bylo jasné, že tyto zápasy budou diváky bavit.

Letošní čtvrtfinále je reprízou toho předloňského. Tehdy byli jasnými favority na postup Moravané. Jenže svěřenci Michala Pazdery šokovali všechny experty a svého soupeře porazili 3:0 na zápasy. Střih. O 2 roky později stojí na střídačce Vinohrad jeho bratr Jan a čtvrtfinálová série je značně vyrovnanější.

Na tom, že ani jeden z týmů nemá viditelně navrch, se shodli trenéři obou celků. „Dle očekávání je celá série maximálně vyrovnaná. Potvrzuje to i fakt, že se hraje na 5 zápasů,“ myslí si Jan Šťastník, lodivod Znojma, který vedl své svěřenci proti Vinohradským i před 2 lety.

Jan Šťastník na lavičce Znojma. Foto: Libor Duchoň.

Jan Šťastník na lavičce Znojma. Foto: Libor Duchoň

O vyrovnanosti série svědčí rovněž celkové skóre. Vinohradští nastříleli 27 branek, Znojmo jen o jednu méně. „Všechny zápasy byly vyrovnané až do poslední minuty. Na poměry 1. ligy se hraje technický a rychlý florbal. Oba týmy chtějí být aktivní a mnohem víc se soustředí na hru s míčkem než na nějakou destrukci. Zápasy se musejí divákům líbit,“ přidává svůj názor Jan Pazdera, kouč, který Vinohrady v létě dovedl k vítězství v otevřené kategorii Czech Open.

A Šťastník na něj navazuje. „Žádné z utkání neskončilo tak, že by byl jeden tým lepší o 2 třídy, přestože ten poslední zápas byl poměrně hodně divoký,“ souhlasí s Pazderou jeho protějšek. A ve své výpovědi se zmínil i o 4. duelu, který měl skutečně infarktový průběh. Vinohrady vedly po 1. části 7:0, nakonec se však o výhru musely strachovat. Konečný výsledek zněl 9:8 pro Pražany…

Pazdera si ovšem myslí, že jeho tým ještě neukázal vše. Ten skutečně vyvedený výkon od svých svěřenců teprve očekává. „Mám dojem, že jsme v dosavadním průběhu série ještě nepředvedli to nejlepší. Dnes se to změní, musíme podat nejlepší výkon v sezoně, už se není na co šetřit,“ burcuje své hráče.

Jan Pazdera na lavičce emoce neskrývá. Foto: Pavel Doubek

Jan Pazdera na lavičce emoce neskrývá. Foto: Pavel Doubek

Vyhecovat se musejí i Znojemští, jejich kouč Jan Šťastník však míní, že dnešní duel nebude mít tak zběsilý průběh. „Očekávám trošku taktičtější bitvu, než tomu bylo v těch prvních zápasech, kde padalo poměrně hodně branek. Oba týmy si budou vědomy toho, že každá chyba může rozhodnout. Myslím, že bude padat méně branek a bude to celkově takové opatrnější,“ předpovídá.

Co od rozhodujícího duelu očekává kouč domácích Jan Pazdera? „Plné hlediště a fantastickou atmosféru. Předpokládám vyrovnaný zápas s infarktovým závěrem. Věřím, že na konci budeme šťastnějším týmem,“ přidává své přání. Šťastník ho doplňuje: „Pro nás, ale i pro soupeře bude extrémně důležité, jak zvládneme začátek utkání a jakým způsobem se bude zápas vyvíjet. Jestli budeme muset dotahovat, nebo jestli naopak budeme mít poprvé v sérii nějaký náskok.“

Předchozí průběh i výpovědi obou koučů slibují napínavou podívanou. Kdo tedy nakonec postoupí a pro koho sezona skončí? Rozhodnutí padne večer.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*