28. 3. 2014 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Do vedení jde Herbadent. Neškodné Bohemians potupil 7 góly

 



Obrat v sérii. A odplata za domácí prohru z minulého týdne. Herbadent otočil dnešním vysokým triumfem 7:1 na Děkance stav semifinále s Bohemians z 0:1 na 2:1. Zářilo především duo z 2. útoku vítězek Tereza Pilíková a Anet Jarolímová, které se dohromady postaralo o 4 góly obhájkyň titulu.

Oba týmy dobře cítily, co dnes bylo v sázce. Za vyrovnaného stavu na zápasy nikdo nechtěl dopustit, aby do vedení v sérii šel protivník. A tak se v 1. třetině vyčkávalo, velmi obezřetně rozehrávalo a trefila se jen Pilíková po průniku a přihrávce Jarolímové zpoza branky.

Herbadent jako by si chtěl počíhat na chybu soupeřek, zvlášť on chtěl mít svou rozehrávku plně pod kontrolou a dlouhé pasáže držel míček. „Dnes to byl od začátku z obou stran opatrný florbal, ale plný nasazení, občas hry nahoru, dolů. Myslím, že jsme měly větší štěstí v koncovce a díky tomu jsme zápas dotáhly do vítězného konce,“ soudila jeho trenérka Markéta Šteglová.

Šancí bylo zprvu málo, ovšem v čem byl rozdíl – Herbadent své většinou dokázal proměňovat, Bohemians vůbec. Nejlepší střelkyně základní části Gabriela Žůrková sice udělala kličkou Kristýně Horňákové, z úhlu však netrefila prázdnou branku, měla i další šance. Stejně jako Adéla Bočanová, která měla 2x spoustu místa, stačilo jí jen přesně mířit.

Jak na to, ukázala Tereza Urbánková na druhé straně, která přesně zakončila průnik Tamary Hašové. Bohemians za dalších 22 vteřin díky dorážce Karin Vavrečkové snížili, ovšem byla to jejich poslední radost v zápase. Takhle impotentní klokan snad ani neexistuje,“ ulevil si kouč zelenobílých Michal Jedlička.

Nezlobil se jen na útočnice, hodně jej namíchla i situace ze začátku 3. třetiny. Nikola Černá vyslala přihrávkou přes střed do brejku Pilíkovou a náskok Herbadentu rostl. Kristýna Jílková využila z úhlu přesilovku, naopak Bohemians hra v početní výhodě nešla. Odvolal brankářku, zkoušel se prosadit v 6, ovšem výsledkem byla jen Jarolímové trefa do prázdné po ledabylém zpracovávání Elišky Křížové.

Jarolímová za chvíli poslala do opuštěné klece domácích další míček a Jílková dovršila debakl ranou 9 vteřin před koncem při dvojnásobné přesilovce. FbŠ ze hry v přesile trefilo jen břevno zásluhou Hany Polákové Za 2 dny se hraje další díl velkého derby a hráčky Bohemians mají rozhodně o čem přemýšlet…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*