30. 3. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je blízko Superfinále, Vítkovice s Chodovem hrají i po druhém víkendu vyrovnaně

 



Jen jediná výhra dělí Herbadent od 8. postupu do boje o extraligový titul v řadě. Obhájkyně titulu zopakovaly s Bohemians páteční vysoké vítězství a vedou už v 3:1 na zápasy. To klání mezi Vítkovicemi a Chodovem je po 4 odehraných partiích nerozhodné 2:2.

Ostravské pokračování série se odvíjelo podobně, jako oba týmy začaly před týdnem v Praze. V sobotu se radovaly hráčky hostujícího týmu, v neděli domácí. Chodov totiž nejdřív těžil ze své agresivní hry, s níž se Vítkovice obtížně vyrovnávaly. Když se k tomu přidal důraz před brankou Lenky Kubíčkové, neměla na tým ani nijak zásadní vliv opětovná absence Jany Vojáčkové. Reprezentační útočnice sice do Ostravy přijela, po oba dny ale zůstala na střídačce.

Z ní sledovala, jak se daří její náhradnici v elitním útoku Chodova. Nikola Kuchařová vstřelila gól na 2:0, na ten na 4:0 přihrála a Vítkovice se dočkaly snížení až 96 vteřin před koncem. „Dnešní duel rozhodoval každý centimetr. Splnili jsme všechny pokyny, které jsme si k tomuto zápasu řekli, musíme v tom pokračovat dál,“ nabádal asistent chodovské trenérky Jiří Muras.

Jenže se změnou času přišla i změna ve vývoji série. A po 2 úspěších pražského klubu po sobě se o slovo přihlásily úřadující vicemistryně. Obzvlášť Denise Ferenčíkové se dnes před návštěvou 151 diváků dařilo. V 1. třetině otočila skóre 2 trefami za 48 sekund, Chodov si však vzal vedení zpátky. Andrea Pastušková s Monikou Léblovou pak znovu vývoj duelu nasměrovaly na vítkovickou stranu a Ferenčíková jejich práci dovršila. Necelé 4 minuty před koncem zkompletovala hattrick, svůj druhý v sérii.

Hostující hráčky prohrávaly 3:5, přesto ještě zápas mohly dovést do prodloužení. Zuzana Tučková nejdřív v čase 59:32 snížila, 5 vteřin před koncem pak minula odkrytou branku. Některé její spoluhráčky už slavily gól… „Dnes to bylo vydřené od podlahy a v závěru i trochu se štěstím,“ komentoval hektický konec utkání vítkovický lodivod Jiří Velecký.

To na Děkance bylo jasno po 45 minutách hry. Herbadent vedl 5:1 a nervózní Bohemians si nevěděli rady ani s ním, ani se sebou. Po 1. třetině byl sice stav 1:1, ale domácím hráčkám se nepovedla pasáž kolem poloviny utkání. Během 3 minut a 7 sekund inkasovaly 3 branky a zpátky do hry už se nedostaly. „Dnešní zápas byl z naší strany lepší než ten páteční, přesto jsme se nevyvarovaly herních výpadků. Díky naší produktivitě jsme zápas zvládly,“ pochvalovala si trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Znovu nepolapitelná byla Anet Jarolímová, která zaznamenala hattrick a k tomu přihrála Kristýně Jílkové na vítězný gól. Celkově už má v play off 30 bodů, z toho 16 nahrávek a vytvořila tak v těchto ukazatelích historické rekordy play off. Naopak její soupeřky se trápí, ve 2 domácích zápasech vstřelily jen 2 góly, a pokud nechtějí končit sezonu, musejí v úterý na Jižním Městě Herbadent porazit.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*