10. 3. 2012 Superliga (30) KOMENTÁŘŮ

Na Dubině rozhodovaly nájezdy. Brno ale senzaci nedotáhlo

 



Jednoho dramatu se dočkali diváci v úvodních čtvrtfinálových utkáních play off Fortuna extraligy. Duel Vítkovic s Brnem musely rozhodnout nájezdy a domácí si nakonec oddechli. Vítězství 4:3 a vedení 1:0 na zápasy jim zajistil Lukáš Hájek. Tatran i Chodov splnili roli favorita: Střešovice rozstřílely Havířov 10:1, Chodov zdolal Otrokovice 5:2.

Vítkovice už se s Brnem v play off několikrát natrápily, a i když si Buldoky letos zvolili jako druhou variantu, opět se dostavilo drama.

Hosté v první polovině zápasu předváděli přesně to, co se v play off cení. Perfektní obrana a vysoká produktivita. Nikdo se tak asi nedivil, že Brno vedlo 3:1 a začalo hrát domácím na nervy. Vítkovice zabraly, začaly Buldoky tlačit, ale obrat nepřicházel. Za Bábíčkova záda spadla jen Heczkova střela a vyrovnání se dočkali domácí až v přesilovce po ráně kapitána Jelínka.

Chytře hrající Brno si sice občas vysloužilo pískot domácího publika, které žádalo aktivní hru, na střely ale v poslední třetině přesto vyhráli Buldoci.

Zápas dospěl do prodloužení a Vítkovice v jeho polovině dostaly jedinečnou příležitost v podobě přesilovky. Tu Brno přežilo, a tak se šlo do nájezdů. Buldoci sice po druhé sérii vedli, na gól Jakuba Kočího ale už nikdo z nich nenavázal, a tak Radim Polášek a Lukáš Hájek otočili skóre a zařídili první výhru pro Vítkovice.

Otrokovice jako by s příchodem play off zapomněly na to, co je zdobilo v základní části. Na Chodově začaly bázlivě a hned v 1. minutě dovolily domácím skórovat. Po 1. třetině vedl Chodov jen 2:1, ale kdyby to bylo víc, nikdo by se nedivil. Panteři byli pasivní a jen čekali na rychlé protiútoky. I proto měli Pražané zápas pod kontrolou a ve 2. části zaslouženě navýšili skóre.

Jistotu 3gólového vedení dal Chodovu na konci prostřední periody Ondřej Mikeš a v poslední části už jen zkušení domácí pohlídali vítězství. Góly už nepadly, i když závěr zápasu rozkouskovaly přesilovky. Chodov vede v sérii 1:0 na zápasy a Matěj Jendrišák zařídil 3 góly. Dva sám dal (z toho jeden z nájezdu) a na jeden přihrál.

Tatran si přál pro play off co nejlehčího soupeře a přání se mu zřejmě splnilo. Torpedo vzdorovalo na Letné jen necelé 2 třetiny a stejně jako v posledním utkání v základní části rozsvítily Střešovice na ukazateli skóre dvouciferné číslo. Klíčové momenty se odehrály v polovině 2. třetiny, kdy Tatran v rozmezí 3 minut odskočil z 3:1 na 6:1 a pak už jen lehce kontroloval vývoj zápasu.

Za zmínku stojí gól a 3 asistence obránce Michala Podhráského i dort pro Aleše Hlavičku, který slavil narozeniny a byl vyhlášen nejlepším hráčem Tatranu.

Fortuna extraliga – čtvrtfinále, 1. zápasy:

TJ JM Pedro Pérez Chodov – Panthers Otrokovice 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)
Branky:
1. Curney (Jendrišák), 14. Jendrišák, 26. Jendrišák (Curney), 29. Mikeš (Bouša), 40. Mikeš (Dóža) – 14. Vaněk (Uhrinovský), 37. Mikeška (Barabáš). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 220. Stav série: 1:0.

Tatran Omlux Střešovice – Torpedo Havířov 10:1 (2:1, 4:0, 4:0)
Branky:
4. Hlavička (Fridrich), 12. Ullmann (Kolísko), 27. Garčar (Ondrušek), 33. Deutsch (Ondrušek), 34. Richter (M. Vávra), 36. Podhráský (Von der Pahlen), 41. Garčar (Podhráský), 51. T. Vávra (Podhráský), 55. Ondrušek, 56. M. Vávra (Podhráský) – 10. Juhaňák (Varta). Rozhodčí: M. Sýkora, O. Sýkora. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 255. Stav série: 1:0.

1. SC WOOW Vítkovice – Bulldogs Brno 4:3sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0)
Branky:
12. Jelínek (Žák), 32. Heczko (P. Suchánek), 45. Jelínek (P. Suchánek), rozh. nájezd Hájek – 8. Veselý (Kočí), 21. Kadlec (J. Koutný), 27. Ondráček (M. Koutný). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 365. Stav série: 1:0.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Fiiha napsal:

    Dort za vykon nebo symbolicky? Klobou dolu Vitkam a Chodovu, ze se o to poprali.

  • Vitkovicak napsal:

    Brno si hlavně žádnou senzaci nezasloužilo. To co predváděli byl hnus.

    • fanoušek napsal:

      Arogantní Vítkovice by si zasloužili kriminál za neexistující video přenos, to je větší ostuda, než chytrá obranná hra.

      • fanoušek napsal:

        zasloužily*

      • :) napsal:

        Není to povinné, tak co :D…

        • fanoušek napsal:

          Doplňující povinnosti pořadatele ligových utkání – Fortuna extraliga – play-off:

          5. Zajistit video on-line přenos utkání.

          viz. ČFBU.

      • Vitkovicak napsal:

        Jak může být větší ostuda nezajistit video? Nekterý tým (tatran) to nemel snad celou sezonu a nikdo neřekl ani Ň. být fanouškem brna a videt takovou hru svého týmu,tak se připojím k vítkovíckých pískajícím fanouškům.

    • Brno napsal:

      Jj….Stát při každé druhé rozehrávce minutu za brankou…Na zabití 😀

    • zero napsal:

      No,no. Jen jestli je to pravda !Škoda že jsme to neviděli,protože Vítkovice nebyly schopny zajistit video. Nebo to někomu jelo?

  • eno nuño napsal:

    Tak Havířov podle předpokladů …. škoda, myslím si, že Future nebo Bohemka by svedli zajímavější duely

  • hans napsal:

    buďte rádi, že nejel Vítkovicím video online
    Brno půl zápasu drželo míček za svojí brankou – trapáci

  • Jura napsal:

    …Chytře hrající Brno si sice občas vysloužilo pískot domácího publika, které žádalo aktivní hru…
    Co je na tom chytrého? Ve třetí třetině se během jednoho držení míčku za brankou brňáci dvakrát střídali. I rozhodčí bezmocně rozhazoval rukama, protože s tím podle pravidel nemohl nic dělat. Je to normální? Nechtělo by to změnu pravidel?

    • Wes napsal:

      Bez komentáře ke hře Brna, ale změna pravidel v tomto smyslu by určitě dobrá nebyla. Florbal to ve svém tempu nepotřebuje a zbytečně by mu to ubíralo na volnosti, kterou se vyznačuje. Žádné zakázané uvolňování, žádné časové limity apod. Netvrdím, že Brno nezdržovalo, ale kdyby se někdy Vítkovice rozhodly vylézt za půlku, nemohlo by to Brnu takhle vycházet.

      • Vitkovicak napsal:

        Vítkovice byli vylezlé za pulkou, vetsinou ve 3-4lidech,ale jelikož hrajou osobku,tak težko mužou jít napadat za branku soupeře..

        • Wes napsal:

          Pokud je tam Brno půl hodiny a evidentně není schopné rozehrát, bylo by napadání za brankou logické. Když ale Vítkovice nejsou schopné trochu uzpůsobit svou hru situaci, nemůžou se divit, že to Brno takhle využívá.

      • Fiiha napsal:

        V hazene i basketu je casovy limit na pokus o zakonceni, a to pada fura bramek nebo kosu. Proc asi ten limit? Aby to bylo divacky atraktivni a hraci museli tvorit. Treba k tomu dojde jako kdysi zrusili malou domu.

        • Wes napsal:

          A to srovnání myslíš fakt vážně? 🙂 Házená i basket jsou sporty, kde už z podstaty padá strašně moc branek (košů) a je obrovsky těžké připravit čistě soupeře o míč (prakticky vždycky je to v důsledku chyby útočícího týmu). Proto potřebují časové limity. Proč ho asi nemá fotbal nebo florbalu nejbližší hokej?

  • Jura napsal:

    Dnes jsem se chtěl podívat na videozáznamy a na tvcom.cz nejede ze včerejška žádný. Ani z Vítkovic ani z Chodova.
    Zápis z on line z Chodova: 20:00__Omlouváme se za technické potíže videopřenosu na stránkách tvcom.cz. Záznam utkání bude doplněn co nejdříve po skončení zápasu. Děkujeme za pochopení.
    Nebude tedy chyba spíš na serveru tvcom.cz stejně jako minulý týden?
    Kluby samozřejmě nahrávky pro případné potřeby ČFBU mají.

  • dino napsal:

    nevi nekdo proc nehral ani jeden kozusnik?

  • HR napsal:

    Zato Tatran a jeho 2-1-2 od půlky je moc pěkná podívaná. Brno zkusilo recept jak přečůrat Vítkovice a téměř to vedlo k úspěchu. Play off je o tom kdo vyhraje zápas a ne o tom jestli se to divákovi bude nebo nebude líbit.

  • chytrý jak pes napsal:

    tady sou zase všichni chytrý jak pes!

  • hans napsal:

    už jsem to tu psal jednou a opakuju, Havířov bez Kožušníka je tým na druhou ligu

Napsat komentář

*