3. 4. 2014 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Poslední třetina? To byla bída, nechápala Anet Jarolímová. Zároveň jí bylo líto kamarádek z Bohemians

 



Dobře věděla, jaké měla s Herbadentem štěstí, že si obhájkyně titulu zajistily postup do Superfinále přes Bohemians už v 5. zápase a mohou se vedle toho těšit třeba i z volného víkendu. O tom následujícím bude Anet Jarolímová se spoluhráčkami v O2 areně usilovat o další titul. Předtím si však musejí s trenérkami rozebrat, proč je v poslední třetině úterního duelu postihl náhlý kolaps a zápas, v němž vedly 4:1, úplně pustily z rukou.

Hráčky Bohemians nastartovaly obrat na 5:4 a jejich protivnice byl nakonec rády, že urvaly aspoň prodloužení. „Byla to bída, co k tomu říct… Tohle se nám nemůže stávat. Asi jsme k tomu přistoupily tak, že už Bohemka nebude bojovat a že tu poslední třetinu vypustí. Jenomže jim tam spadl jeden gól, pak další a chytly se,“ ohlížela se Jarolímová za hektickým závěrem duelu.

Sama jej přitom mohla utnout. Po 2 rychlých trefách zelenobílých měl její tým přesilovku. Kombinace zanesla míček až na její čepel, jenže ona zblízka před odkrytou brankou nastřelila jen tyčku a z protiútoku Gabriela Žůrková vyrovnala. „Jasná moje chyba, tohle nemůžu udělat, zvlášť vzhledem k formě, v jaké momentálně jsem,“ namítla Jarolímová, která v posledních měsících chytila fantastickou formu a nyní láme jeden rekord bodování play off za druhým.

Co ji na tom mizerném výkonu potěšilo, byla následná reakce týmu. „Ukázal velkou morálku, chci mu tímhle poděkovat. Naštěstí jsme vyrovnaly a pak nám to tam se štěstím na konci prodloužení spadlo,“ oddechla si. „I když řada holek od nás takové zápasy ještě nehrála, pořád jsme měly psychickou výhodu, že ty zápasy ještě dokážeme nějakým způsobem vítězně dohrát,“ podotkla.

K vítězství, ponejprv tedy k vyrovnání, postrčilo Herbadent i dvojnásobné vyloučení Bohemians před závěrečnými 2 minutami. Jarolímová ovšem měla z nijak nutného faulu Nikoly Černé smíšené pocity. „Nám to pomohlo, ale moc se k tomu nechci vyjadřovat. Bleku Černou mám ráda z reprezentace, je to moje kamarádka…“ soucítila s ní.

S Nikolou Černou (úplně vlevo) a s Ivetou Hyršlovou (úplně vpravo) odehrála Anet Jarolímová většinu šampionátu v jedné pětce.

S Nikolou Černou (úplně vlevo) a s Ivetou Hyršlovou (úplně vpravo) odehrála Anet Jarolímová většinu šampionátu v jedné pětce.

A zase se jí před očima vybavily ty parádní společné týdny na mistrovství světa. „S Christi (Janou Christianovou), s Ivet Hyršlovou, s Áďou Bočanovou, se Žurou (Gabrielou Žůrkovou), se všemi jsem hrála v reprezentaci, jsou to strašně hezké vzpomínky. Je mi jich líto, protože vím, kolik do toho dávají, jak je to baví, jaké to jsou hráčky a hlavně – jací to jsou lidé. Za to si jich vážím nejvíc,“ vyznala se od srdce po sérii.

Totéž by mohly říct ony o ní. Když rozhodčí nařídili pár vteřin před koncem normální hrací doby za vyrovnaného stavu buly, Jarolímová okamžitě reagovala tak, že míček dá soupeřkám. „To je samozřejmost, je jedno za jakého času. Tahle by to mělo být, o tom florbal podle mě je. Už se to několikrát ukázalo. Viděla jsem, že tam někdo spadl a něco se mu stalo, bylo zbytečné, abychom se dohadovaly na buly…“ řekla ke svému sportovnímu gestu.

Příště jej bude moci předvést tisícům fanoušků O2 areně. Ovšem podobný výpadek už by Herbadent v Superfinále dohnat nemusel. „Myslím, že nám tenhle zápas hodně pomohl. Protože předešlé 2 duely jsme vyhrály, dá se říct, suverénně, měly jsme našlápnuto ke třetímu, že vyhrajeme zase jasně. A tohle nás probralo. Každá hráčka by se měla zamyslet nad tou situací, která nastala a poučit se z ní,“ nabádala jedna z nejzkušenějších hráček úřadujících mistryň.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*