5. 4. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hattrick Hany Sládečkové zajistil Vítkovicím místenku v Superfinále

 



Ženský superfinálový duel bude mít opět shodné složení jako loni: obhájkyně titulu, pražský Herbadent, znovu vyzvou Vítkovice. Ty v dnešním 6. utkání semifinálové série porazily Chodov 6:2 a celkově tak zvítězily 4:2 na utkání. Hattrickem se o postup do O2 areny zasloužila útočnice Hana Sládečková.

Začátek utkání přinesl vlažný florbal, kterému pomohlo až vyloučení Moniky Léblové, využité Lucií Paulovičovou. Branka zapůsobila jako výstřel z kanónu a o zajímavé situace rázem nebyla nouze. Hned po minutě a čtvrt navíc vyrovnala Andrea Pastušková, která dorazila střelu Léblové.

Chodov byl aktivnějším týmem a do šaten odcházel s jednobrankovým vedením, Paulovičová totiž v závěru „vymíchala“ jinak jistě chytající Lenku Kubíčkovou a vstřelila druhou branku v utkání.

Prostřední část nabídla velkou florbalovou bitvu, které dominovaly obě brankářky. Vyrovnání se domácí hráčky dočkaly ve 34. minutě, když se nechytatelně po výběhu z rohu hřiště prosadila Ivana Šupáková. Vítkovice byly v této fázi hry lepším týmem a dokázaly se vyjádřit také gólově, svůj první gól v zápasu vstřelila na konci třetiny Hana Sládečková a dostala domácí poprvé v utkání do vedení.

Odchovankyně opavského florbalu si ale to nejlepší nechala do poslední periody. Dvěma brankami v ní dala Vítkovicím vedení 5:2, na které Chodov reagoval oddechovým časem.

Že domácí celek nehodlá nic podcenit, dokumentovala také následující scénka: v průběhu taktické porady se domácí kouč Tomáš Martiník chopil jedné z položených holí, vtrhl mezi mantinely a názorně ukazoval, co od svých hráček požaduje.

Chodovské florbalistky po poradě ukázaly, že si přívlastek „lvice“, kterým je titulují jejich věrní fanoušci, zaslouží. Kubíčkovou zasypaly mnoha ranami, jenže se neujala žádná. „Za dnešní výkon jsem na hráčky hrdá, takhle bojuje Chodov,“ ocenila trenérka Michaela Marešová.

Definitivní tečku za oboustranně vynikající sérií udělala Veronika Enenkelová, která po závaru trefila prázdnou branku. „Děkujeme soupeři za úžasnou sérii, bylo extrémně těžké jej porazit, protože podával výborné výkony. My jsme sérii urvali modrobílým srdcem,“ vyzdvihl také domácí lodivod Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*