14. 3. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Freund musí znovu na operaci. Do hry se chce vrátit v září

 



Florbalisté SSK Future se v bojích o záchranu budou muset obejít bez Jana Freunda. Kapitán žlutočerných si na začátku ledna obnovil zranění kolena a od té doby sleduje snažení svých spoluhráčů už jen ze střídačky. V dubnu by se pak měl opět svěřit do péče chirurgů.

Future bez Freunda odehráli 6 utkání a jen v jednom z nich se jim podařilo vyhrát. I díky tomu se propadli na 10. příčku tabulky a čeká je boj o záchranu. A ani v play down se svým klíčovým hráčem počítat nemohou. „Honza rozhodně nebude připraven do hry. Budeme ho mít na střídačce. Určitě není schopný odehrát celých 60 minut,“ říká trenér Jiří Novák.

Freund tedy bude svým mladším spoluhráčům psychickou oporou a vypadá to, že pokud naskočí do zápasu, tak jedině do případných nájezdů.

Sám to vidí podobně, nechce nic riskovat. „Nebolí to, jsem v klidu, ale prostě s tím nejde sportovat. Raději zůstanu na střídačce, abych ještě někdy mohl hrát,“ vysvětluje bývalý reprezentant.

Diagnóza, kterou mu sdělili lékaři, je ale nepříjemná. „Znovu musím na operaci. Je to stejné zranění, jaké měl Adam Štegl, tedy křížové vazy. Poškodil jsem si plastiku,“ říká smutně. „Po Velikonocích bych měl jít pod nůž a snad koncem září bych se zase mohl vrátit k florbalu,“ dodává.

Záchranářské práce podstoupí Future poprvé v historii. V 1. kole play down v souboji s Libercem je vše otevřené. „Věřím, že to zvládneme. Liberec je tým o jednom hráči. Musíme dát pozor na Petra Saláta, ale pokud ho uhlídáme, máme šanci,“ přemítá Jan Freund.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*