13. 4. 2014 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

SF jako Slovakofinále? Vítkovice postrčily k titulu góly Šponiarové, Klapitové a Ferenčíkové

 



Úžasná rána do „vinglu“. 1:0. Pohotová dorážka. 3:0. A pečeť v přesilovce. 4:0. Michaela Šponiarová, Katarína Klapitová a Denisa Ferenčíková proměnily dnešní odpoledne nejen ve velký den vítkovického, ale i slovenského florbalu. Svými trefami se postaraly o to, že po 7 letech skončila éra nezdolného Herbadentu.

Zvlášť moment Šponiarové byl exkluzivní. Prosmýkla se podél levého mantinelu, kde se jí otevřela po chybné rozehrávce soupeřek cesta, natáhla – a nechytatelně vymetla levý horní roh branky Kristýny Horňákové. „Hezčí gól jsem asi nedala. Možná někdy na mistrovství, ale Superfinále je výjimečné a moc si to užívám, je to úžasné!“ rozplývala se.

Společně se svými krajankami jen stěží dokázaly vyjádřit, co prožívají. „Je to krásný pocit, to nejde ani popsat,“ vystihla. „Neskutečné!“ vydechla Ferenčíková. „Je to nejkrásnější pocit na světě! Čekám na to od začátku léta, od začátku sezony, možná dokonce od začátku mé florbalové éry v Žilině, je to nejlepší pocit na světě!“ přizvukovala Klapitová.

A také to byl krásný zápas před rekordní návštěvou skoro 6500 fanoušků. „Rozbušilo se mi srdce. I když jsem na to zvyklá ze šampionátu, v průběhu hry to člověk ani nevnímá, ale když byla šance, nebo gól, bylo to úžasné!“ pochvalovala si atmosféru Šponiarová.

Denisa Ferenčíková

Denisa Ferenčíková

Těch šancí během zápasu měly daleko víc Vítkovice. „Myslím, že jsme byly lepší, bojovaly jsme, byly jsme agresivnější, Herbadent jsme do ničeho nepustily. Zasloužené vítězství,“ usmála se Ferenčíková. Její tým viditelně víc chtěl uspět, byl hladovější. „Určitě. Herbadent vyhrál už tolikrát v řadě… Neměl tak silnou motivaci jako my, vždyť titul se do Vítkovic vrací po 14 letech!“ připomněla.

Možná k úspěchu svou trochou štěstí přispěla i malá holčička, která téhle slovenské útočnici v úterý na tréninku omylem sbalila florbalku. „Obě máme podobnou, ona o 5 centimetrů kratší. Naštěstí se mi ve čtvrtek vrátila a už jsem s ní mohla trénovat. Měla jsem stres, když se mi ztratila, že na Superfinále nebudu mít svou,“ líčila s úsměvem. Nakonec měla – a vstřelila s ní gól, který definitivně rozhodl o výhře bílomodrých.

Klapitová měla radost z toho, že svým gólem mohla pomoci týmu v nejdůležitějším utkání sezony. A také z toho, že v létě společně se Šponiarovou Vítkovice posílily. „Už na začátku sezony jsem věděla, že to bylo nejlepší možné rozhodnutí, což se potvrdilo už postupem do Superfinále a tahle výhra… To je neskutečné, nejde to popsat, tento tým je sen!“ dodala vzletně.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*