V neděli se v Brně rozhodne o vítězi druhé nejvýznamnější české florbalové trofeje. Ve finále Poháru ČfbU se střetnou Torpedo Havířov a Tatran Střešovice, který bude vítězství z minulého roku obhajovat.

15. 12. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V neděli v Brně o Pohár ČFbU i o Evropu

 



Vítězstvím by Tatran navíc mohl získat již své druhé double. Právě vloni v prosinci v Hluku byli střešovičtí prvním klubem, kterému se zisk dvou cenných trofejí v jednom kalendářním roce podařil.

Pohár ČFbU byl dlouho dobu majetkem klubů z Ostravy. Čtyřletou nadvládu přerušil Tatran až v roce 2005. Letos se bude pokoušet vrátit držení Poháru ČFbU zpět na sever Moravy Torpedo Havířov.

Motivací pro Havířov může být kromě zisku první velké trofeje také fakt, že v letošním roce se prostřednictvím úspěchu v Poháru ČfbU mohou dostat mezi vyvolenou společnost florbalové Evropy. V případě příznivého koeficientu českého florbalu by totiž vítěz nedělního utkání mohl stát účastníkem kvalifikace PMEZ pro sezónu 2007/2008.

Finálové utkání začne v 15 hodin, ještě předtím, v pravé poledne se o pohárovou trofej utkají ženské týmy CON Invest Děkanka a domácí Bulldogs Brno.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*