26. 3. 2012 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Nevsadili by na ně čtvrťák. Přesto jsou Bohemians ve hře

 



Stačilo 20 minut – a mohlo být hotovo. Pardubice však konec sezony neslaví. Bohemians dokázali nastřílet ve městě perníku v poslední třetině 4 góly a otočit skóre z 3:6 na 7:6. A hraje se zase od nuly. O tom, kdo se udrží v elitní extraligové společnosti, rozhodne až 5. zápas.

Bohemians byli blízko porážce v sérii. „Po 2. třetině to bylo hodně špatný. Myslím, že kdo tam byl, nevsadil by na nás ani čtvrťák. Naštěstí jsme to ještě zkusili a Pardubice přestaly hrát,“ říká Jan Hněvkovský, který byl ve 4. utkání jedním z hlavních tahounů Pražanů.

Možná i proto, že už nějaké zkušenosti z play down má. A možná i proto, že ty zkušenosti jsou negativní. Loni s Kladnem sestoupil a letos by chtěl bilanci trochu narovnat.

Jan Hněvkovský dobývá pardubickou branku

Jenže „klokanům“ stojí v cestě nečekaně silný protivník. „S tím týmem, co měli v základní části, jsou nesrovnatelní. Mrkos chytá výborně, a jak říkali, že jsou mladej tým, ve dvou lajnách jsou mladí jenom dva. Navíc mají opravdu nebezpečné útočníky: Zozulák, Bahník, Kunát…“ vypočítává jeden z nejzkušenějších hráčů Bohemians.

Tým se vyrovnal i se změnami na vlastní straně. „Byli jsme v dost improvizované sestavě. Bedla (Michal Jedlička – pozn. aut.) vlastně vůbec nehrál, chodil jen na přesilovky. Půlka lidí má pořád nějaké střevní potíže. Je to postavené, jak se dá…,“ líčí Jan Hněvkovský aktuální situaci v táboře zelenobílých.

Martin Zozulák a Michal Jedlička hrají o uchování extraligové příslušnosti

Bohemians spadl kámen ze srdce, vyhráno ale ještě není a Pardubice si prohru v jednou z klíčových zápasů připustit nechtějí. „Nevím, frustraci necítím. Byla to prostě smůla. Ale prohráli jsme si to sami. Klasika, po druhé třetině jsme se viděli zachránění,“ lituje pardubický Jakub Burian.

Nejen nálada v sérii se přelila ze strany na stranu. „V sobotu jsme měli štěstí my, tentokrát Bohemka. Včera netrefil Hněvkovský prázdnou bránu asi 10 vteřin před naším rozhodujícím gólem. Teď zas já a půl minuty před jejich rozhodujícím. Nemáme si co vyčítat,“ říká Burian a láká nejen pražské publikum na vyhrocený zápas, kde půjde skoro o všechno. „Bude to o tom, kdo udrží nervy. Je to dost vyhrocené,“ potvrzuje Jakub Burian.

Pardubice zdraví publikum po sobotním vítězství

Termín 5. utkání zatím není znám. Jisté je jen to, že kdo bude chtít udržet extraligu, musí vyhrát následující zápas, nebo podstoupit cestu baráže. Tam však vede k záchraně 6 vítězných utkání…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*